Yosuke Okunari: Kos tinggi menghalang konsol Dreamcast atau Saturn Mini

Yosuke Okunari: Kos tinggi menghalang konsol Dreamcast atau Saturn Mini

Yosuke Okunari sebagai pengeluar perkakasan SEGA mendedahkan bahawa kos yang tinggi menghalang mereka daripada membuat konsol Dreamcast atau Saturn Mini baharu.

Maklumat ini pertama kali diterbitkan oleh Famitsu (melalui VGC). Jika anda berminat dengan bahan dalam industri permainan video, anda boleh menyemak artikel kami yang lain di sini.

Yosuke Okunari: Kos tinggi menghalang konsol Dreamcast atau Saturn Mini

Bercakap kepada Famitsu, penerbit SEGA Yosuke Okunari mendedahkan bahawa dia telah mempertimbangkan untuk menghasilkan versi mini konsol klasik, tetapi mendakwa bahawa kos menghasilkan alat ganti untuk Dreamcast atau Saturn adalah sangat tinggi.

“Sesetengah daripada anda mungkin berkata ‘ini bukan SEGA Saturn Mini’ atau ‘Saya mahu Dreamcast Mini,’ bukan seperti kita tidak terfikir ke arah itu,” kata Okunari mengenai konsol SEGA Mega Drive Mini 2.

“Pembangunan konsol baharu telah terhenti disebabkan oleh coronavirus dan, sudah tentu, ia akan menjadi produk yang agak mahal dari segi kos.”

Dreamcast menandakan berakhirnya zaman kegemilangan SEGA dalam pasaran konsol. Walaupun hayatnya singkat, konsol ini melahirkan banyak francais permainan, termasuk Shen Mue, Jiwa Calibur, Phantasy Star Online, teksi gila, Radio Set Jetdan Rez.

SEGA Mega Drive Mini 2 ia akan berharga 9,980 yen atau sekitar 1.1 juta rupee dan akan dikeluarkan pada 27 Oktober 2022 di Jepun.

Read More :   Pastor Woodbine Nama Sebenar: Pelakon P Valley A Wiki, Kerjaya, Dan Instagram
Share