WhatsApp Indigo Muat Turun Ciri Penuh, Anti Sekatan / Diharamkan

WhatsApp Indigo Muat Turun Ciri Penuh, Anti Sekatan / Diharamkan

Antara muka antara WhatsApp Indigo dan WhatsApp asal adalah hampir sama. Hanya terdapat perubahan logo dan menu di dalamnya. Untuk perubahan ini anda boleh lihat di bahagian tetapan.

Dalam mod Indigo, terdapat menu penyesuaian tema untuk privasi yang lebih terperinci. Sudah tentu, berkat ciri yang terkandung di dalamnya, ia membuatkan pengguna berasa lebih dimanjakan. WA Indigo terkenal dengan ciri dan faedahnya.

Apa itu Whatsapp Mod Indigo

What-That-Whatsapp-Mod-Indigo

WhatsApp Indigo ialah varian aplikasi \ Pengubahsuaian WhatsApp. Berbanding versi asal, sudah tentu WA Indigo jauh lebih unggul. Lebih-lebih lagi apabila bercakap tentang kelebihan dan ciri yang terdapat di dalamnya bukan dalam versi asal.

Melalui aplikasi WA yang diubah suai ini, pengguna boleh menambah ciri dan keupayaan baharu kepada pelanggan awal mereka. Bukan itu sahaja, aplikasi WA Indigo turut menyediakan platform kepada pelanggannya supaya mereka boleh menyembunyikan nama dan tarikh apabila membuka Whatsapp.

Ciri-ciri Whatsapp Mod Indigo

Sebelum anda memuat turunnya, adalah idea yang baik untuk mengetahui beberapa ciri yang ada pada WA Indigo, seperti yang berikut:

1. Ciri Privasi

Ciri-Privasi

Ciri privasi yang tersedia di WA Indigo ialah ciri seperti alih keluar tanda biru, sembunyikan status dalam talian, sembunyikan status anda daripada orang lain untuk dilihat.

Selain itu, terdapat ciri untuk menyembunyikan status menaip, melumpuhkan butang panggilan atau menyekat kenalan supaya mereka tidak boleh bersembang atau menghubungi nombor anda.

2. Kunci apl

Kunci aplikasi

Pengguna WA Indigo boleh mengunci aplikasi dengan 3 pilihan seperti menggunakan kata laluan, menggunakan PIN atau menggunakan corak. Dengan adanya ciri ini, ia membantu pengguna agar sembang penting di WA tidak dibuka atau dibaca oleh orang lain.

3. Perkongsian Fail

Perkongsian fail

Terima kasih kepada ciri perkongsian fail asli WA Indigo, ia lebih baik apabila digunakan untuk menghantar fail. Pengguna boleh menghantar video dan imej berkualiti HD tanpa perlu mengurangkan kualiti video.

Read More :   Muat turun Fall Guys Ultimate Knockout untuk Android Terbaru 2022

Bukan itu sahaja, pelbagai jenis fail boleh dihantar melalui WA indigo sehingga 1GB. Dengan cara ini anda boleh menghantar berbilang fail sekaligus.

4. Balas automatik

jawapan automatik

Ciri autoresponder ini sangat berguna untuk pemasar dalam talian dan perniagaan dalam talian. Ciri ini secara automatik boleh membalas mesej daripada sembang pelanggan dan prospek. Anda boleh menukar format mesej dan melaraskannya mengikut keperluan anda.

5. Fungsi perubahan tema

Ciri-Tukar-Tema

WhatsApp Indigo menyediakan pilihan beribu-ribu tema dan sedia untuk digunakan secara percuma. Anda boleh menemui pelbagai jenis tema melalui kedai tema di WA Indigo. Pengguna boleh menukar rupa tema mengikut kehendak mereka.

Dengan memilih tema ini, ia menjadikan WA Indigo kelihatan lebih menarik daripada versi asal.

6. Status video dan teks yang lebih panjang

Status-Video-dan-Teks-Lebih Panjang

Membuat status video dalam WA asal memang terhad dalam tempoh, iaitu hanya 30 saat. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan Wa Indigo, anda boleh mencipta keadaan video dan teks yang lebih besar.

Panjang teks yang anda cipta boleh sehingga 256 aksara. Sementara itu, status video boleh mencecah 7 minit panjang. Sangat menarik bukan?

7. Mesej Berjadual

Mesej-Dijadualkan

Perkara yang menarik dan unik tentang WhatsApp Indigo iaitu kewujudan ciri dalam bentuk penjanaan mesej berjadual. Ciri ini pastinya sangat sesuai untuk anda yang tiada masa untuk membalas mesej atau terlalu sibuk.

Dengan bantuan ciri ini, anda boleh membalas mesej dengan mudah tanpa memberitahu orang lain apa yang berlaku kepada anda.

8. Auto jawab telefon

Auto-Jawab-Panggilan

Apabila panggilan masuk melalui WA dan anda tidak mempunyai masa untuk menjawabnya, gunakan ciri ini dengan sebaiknya. Ciri ini ialah jawapan automatik kepada mesej telefon. Cara untuk mengakses autobalas dalam bahagian tetapan.

Anda boleh menggunakan ciri ini untuk menjawab telefon tanpa menyentuhnya. Selain itu, pemanggil akan memahami status sibuk anda jika panggilan tidak dijawab.

Read More :   Eventsfreefire2021 Com Percuma Skin Senjata & Bundle Free Fire

Whatsapp Mod Indigo Gambaran Keseluruhan

Aplikasi yang diubah suai ini sememangnya merupakan alternatif yang sangat sesuai untuk anda yang inginkan pengalaman baharu ketika menghantar mesej. Anda juga boleh menghantar lebih banyak data.

Sebelum memuat turunnya, adalah idea yang baik untuk mengetahui gambaran keseluruhan aplikasi WhatsApp mod Indigo berikut:

1. Ciri dan antara muka yang ditawarkan

Ciri dan antara muka yang ditawarkan

Dalam antara muka WA Indigo, warna dan logo telah berubah daripada versi asal. Penampilannya memang nampak cool, kerana secara keseluruhan reka bentuknya lebih menarik. Walaupun tidak jauh berbeza dengan versi asal.

Matlamatnya ialah pembangun tidak mahu memberi kesan asing kepada penggunanya. Cuma ciri dan menu yang digunakan jauh lebih menyeluruh.

2. Mudah digunakan

Berguna

Apabila digunakan dari segi log masuk ke akaun Whatsapp, penggunaannya Whatsapp Indigo diklasifikasikan sebagai sangat mudah. Prosesnya hampir sama dengan WhatsApp secara umumnya, kerana ia akan memberikan pemberitahuan dalam bentuk SMS.

3. Naik Taraf Versi

Versi-Naik Taraf

Sesetengah pengguna WA Indigo mengatakan bahawa apl ini ialah versi apl yang dinaik taraf. Anda boleh melihat perubahan ini dalam kemudahan menghantar mesej, mentakrifkan topik secara terperinci dan dalam pelbagai cara.

Selain itu, ia juga boleh bertindak balas dengan cepat, serta sebarang perubahan pada imej yang tidak perlu dimampatkan khas semasa menghantar imej.

Muat turun Whatsapp Mod Indigo

Muat turun-Whatsapp-Mod-Indigo

Nama Apl: WhatsApp Indigo

Versi: 5.60

Saiz: 32.32 MB

Keperluan: Android 4+

Kemas kini terakhir: 20 Jun 2020

Pautan: https://www.malavida.com/ms/soft/whatsapp-indigo/android/#gref

Pasang Mod Whatsapp Indigo

Jika anda berminat untuk menggunakan WA Indigo, maka anda perlu memuat turunnya terlebih dahulu. Tidak melalui Google Playstore sudah tentu, kerana aplikasi ini tidak tersedia di Google Playstore.

Sementara itu, anda boleh mendapatkan mod WA melalui pautan muat turun atau beberapa laman web yang disediakan di atas. Kerana ini? Sebabnya kerana WhatsApp mod Indigo adalah aplikasi modded atau bukan aplikasi rasmi.

Read More :   Maklumat Harga Pensil Mata & Penyerlah Purbasari Terkini – Senarai Harga & Invois 2022

Pembangun membuat WhatsApp Indigo dengan klon seperti aplikasi rasmi. Walau bagaimanapun, produk pihak ketiga ini mempunyai ciri dan faedah yang jauh lebih baik daripada versi asal. Kemudian bagaimana untuk menggunakannya? Ikuti kaedah di bawah:

 • Langkah pertama, mesti muat turun aplikasi.
 • Kemudian berikannya lesen APK supaya ia boleh aktif.

konsesi-lesen-APK

 • Untuk kaedah tersebut, buka bahagian tetapan pada telefon pintar dan kemudian pilih tetapan tambahan.
 • Pergi ke bahagian privasi, kemudian pasang apl yang tidak diketahui.
 • Aplikasi akan muncul secara automatik dalam senarai permohonan.
 • Anda hanya perlu leret sehingga butang bertukar biru atau
 • Selepas ini buka aplikasi Mod yang anda muat turun.
 • Sebelum itu, pastikan telefon pintar anda mempunyai aplikasi sokongan supaya boleh aktif dan boleh digunakan seperti dalam aplikasi WhatsApp biasa.
 • Jika apl itu sudah dipasang, maka anda tidak perlu memadamkan WhatsApp rasmi kerana pengguna masih boleh mengesahkan semula menggunakan nombor mudah alih yang sama.
 • Adalah lebih baik untuk tidak memadam akaun lama kerana ini bertujuan untuk memastikan akaun utama anda disimpan jika akaun WA Indigo anda diharamkan pada bila-bila masa.
 • Tetapi jangan lupa untuk menyandarkan semua mesej dalam apl utama supaya ia tidak dipadamkan.
 • Apabila proses pemasangan selesai, anda boleh menggunakannya seperti biasa.

Bercakap tentang keselamatan, ia bergantung pada cara anda menggunakan apl tersebut. Aplikasi WhatsApp Indigo boleh diharamkan jika anda tidak menggunakannya dengan betul dan betul. Jika anda melakukan perbuatan yang menyalahi undang-undang maka WhatsApp anda harus diharamkan.

Lihat juga:

 1. Aero WhatsApp Mod Apk Muat Turun Versi Terkini

 2. AZWhatsApp Muat Turun Mod Apk Versi Terkini

 3. WhatsApp Transparent Mod Apk Muat Turun Terkini

 4. Fouad WhatsApp Muat Turun Versi Mod Apk Terkini

 5. Apk Mod WhatsApp Diraja

 6. Mod WhatsApp iOS

 7. YoWhatsApp Apk

 8. Whatsapp Plus Mod Apk

Share