(Video) Caprice menggesa larangan alkohol di Malaysia. Netizen mengoyakkan ayat tersebut

(Video) Caprice menggesa larangan alkohol di Malaysia.  Netizen mengoyakkan ayat tersebut

Apabila terdapat topik hangat, anda boleh bertaruh Caprice akan mempunyai sesuatu untuk dikatakan mengenainya. Kami mempunyai dia mengkritik “pasangan Crackhouse” yang terkenal kerana menubuhkan crowdfund untuk jaminan RM40K selepas mereka ditangkap. Rapper itu juga pernah mencadangkan unit khas menyiasat dan membantu mengenal pasti mereka yang mengamalkan ilmu hitam.

Kali ini, bapa kepada seorang anak itu melakukan lebih daripada sekadar menyiarkan pemikirannya mengenai topik popular. Isu pengharaman tembakau di Malaysia telah berlarutan sejak sekian lama dan Caprice menyatakan sokongannya terhadap rang undang-undang GEG baru-baru ini. Tetapi cadangan baharunya itu mungkin membahagikan pendapat netizen sama ada idea itu bagus atau tidak.

MENGIKLANKAN

Penyanyi rap dan usahawan Malaysia Caprice terkenal kerana menyuarakan pendapatnya mengenai beberapa topik trendi dan juga menunjukkan usaha setiap kali netizen meminta bantuannya. Baru-baru ini, lelaki berusia 33 tahun itu memberikan sokongan tidak berbelah bahagi kepada larangan tembakau di Malaysia, malah pergi ke Parlimen untuk menyerahkan memorandum mengenai rang undang-undang Perhimpunan Agung.

Dalam video yang disiarkannya semalam (Isnin 1 Ogos), penerbit muzik itu berkata memorandum itu telah berjaya diserahkan kepada Menteri Kesihatan di mana beliau kemudiannya akan menyemak dan menilai semula rang undang-undang GEG. Caprice bersyukur kerana lawatan ke Parlimen berjaya. Beliau kemudian seterusnya berkata bagi memastikan lagi keselamatan rakyat Malaysia khususnya golongan belia, negara harus mengharamkan penjualan arak.

Rapper itu menunjukkan contoh negara yang mengharamkan alkohol malah mencadangkan hanya 1 kedai dibenarkan menjual alkohol kepada bukan Islam. Cadangan baharunya itu mendapat pelbagai reaksi dan pendapat daripada netizen. Jika dilihat dari ruangan komen videonya, majoriti nampaknya menyokong cadangannya untuk mengharamkan arak, manakala yang lain mencadangkan agar Malaysia mempunyai peraturan yang lebih baik dan bukannya mengharamkannya sama sekali.

SUMBER: INSTAGRAM @CAPRICEDADDYCAP

Mereka yang menyokong dan mereka yang menentang larangan alkohol mempunyai mata yang sah. Semua pendapat dan cadangan ini harus dipertimbangkan sebelum keputusan muktamad dibuat. Apa pun, semoga masa depan negara ini lebih baik dan selamat untuk generasi baharu.

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Telegram untuk lebih banyak kemas kini dan berita tergempar: https://t.me/hypemsia

Read More :   TrustToken MOD APK 1.0 (Premium Unlocked) Muat turun untuk Android
Share