Trump Sangat Benci Wanita Hitam Menghakiminya

Trump Sangat Benci Wanita Hitam Menghakiminya

Tidak ada yang Donald Trump hina lebih daripada wanita kulit hitam.

Walaupun bagi seorang lelaki yang kecil dan tidak penting yang jawatan presidennya hampir tertumpu kepada tweet penghinaan antara golf dan jenayah, Trump nampaknya menyimpan penghinaan dan penghinaan terbesarnya terhadap wanita kulit hitam, menggunakan bahasa perkauman dan seksis untuk memalukan kecerdasan dan bakat mereka.

Berulang kali Rep. California Dia mendakwa bahawa Maxine Waters mempunyai “IQ rendah” dan Florida Rep. Dia memulakan pertempuran lisan dengan Frederica Wilson dengan melabelnya pembohong “pelik”.

Kemarahannya kepada wartawan wanita kulit hitam kerana menyoalnya-iaitu, melakukan tugas mereka-dan kemarahannya yang membara terhadap kehadiran mereka di bilik taklimat, memberitahu wartawan American Urban Radio Networks April Ryan.duduk” dan memanggilnya “kalah”; Dia memarahi Abby Phillips dari CNN dan memberitahunya “anda bertanya banyak soalan bodoh.” dan wartawan PBS Yamiche membungkamnya dari kepala hingga kaki, membayangkan bahawa Alcindor “diancam” dan memberitahunya “perkara lain

Trump sengaja membangkitkan imej “ratu kebajikan” dengan menggelar Datuk Bandar Washington DC Muriel Bowser “tidak mencukupi” dan menuntut “kesetiaan” serta melabel Naib Presiden Kamala Harris sebagai “raksasa” dan “wanita gila” sambil melabelkan “wanita kulit hitam yang marah. “. puan” menimbulkan kiasan. ”

Dan apa sahaja yang anda fikirkan untuk meletakkan Harriet Tubman pada bil $20, membatalkan tawaran itu, dan sebaliknya muncul pada bil $2 yang tidak dicetak – membayangkan bahawa seorang wanita yang pernah menjadi hamba adalah seorang jururawat Union, perisik dan wanita pertama yang membebaskan lebih banyak lagi. daripada 700 orang yang diperhambakan Merancang dan memerintah operasi ketenteraan tidak boleh dibandingkan dengan “kejayaan besar” holocaust dan pedagang hamba Andrew Jackson. liar.

Semua kebencian perempuan ini terukir dalam kenangan apabila Peguam Negara New York Letitia James, seorang wanita kulit hitam, mengumumkan pada hari Rabu bahawa pejabatnya telah memfailkan tuntutan mahkamah $250 juta terhadap Trump dan tiga rakannya. pertengahan umur, kanak-kanak yang sangat dewasa secara curang”dia mengembang pukatnya pengayaan tidak adil bernilai berbilion dolar dan menipu sistem, dengan itu menipu kita semua.” Bagi mereka yang tidak mahu membaca keseluruhan aduan setebal 220 halaman, James membuat tawaran. benang tweet dengan hanya beberapa contoh banyak pembohongan kewangan Trump yang didakwa, termasuk yang palsu tiga kali ganda rakaman persegi Dia menganggarkan nilai Mar-a-Lago pada $739 juta pada hampir $75 juta, dan melaporkan bahawa dia mempunyai wang tunai di tangan.

Peguam Negara New York Leticia James menghadiri mesyuarat di sekitar Cadman Plaza semasa demonstrasi ‘Walk for Our Lives’ di New York City, Amerika Syarikat, pada 11 Jun 2022.

Tayfun Coşkun/Anadolu Agency melalui Getty

Kes James ini, yang mengatakan dia menemu bual 65 orang dan memeriksa berjuta-juta dokumen, mungkin menimbulkan kemarahan Trump sedikit pun. Mempunyai seorang peguam hitam yang terikat dengannya adalah satu penghinaan yang lebih besar bagi bekas presiden itu.

Selain itu, di antara banyak rasa tidak selamat Trump adalah hakikat bahawa pendedahannya sebagai kurang kaya, seperti yang didakwanya, mungkin paling melumpuhkan. Terdapat satu masa pada tahun 2011, tepat sebelum pemanggang Pusat Komedi, apabila satu-satunya isu yang diputuskan Trump untuk diejek ialah implikasi bahawa dia lebih miskin daripada yang didakwanya. Dan pada tahun 2005 Trump menyaman Negara Trump Sebagai pengarang Tim O’Brien telah menganggarkan kekayaan Trump antara $150 juta dan $250 juta – jauh sekali daripada “lima hingga enam bilion,” dakwa Trump. (Sejak itu, Trump telah meningkatkan nilainya daripada $6 bilion kepada $10 bilion.) Mahkamah menolak kes Trump, tetapi kenyataan itu memberitahu kami nilai bersih Trump bukan dalam aset dan liabiliti, tetapi dalam “emosinya sendiri, apabila ia datang ke mana dunia sedang berjalan, dan ini boleh berubah dengan cepat dari hari ke hari.” ”

Tanggapan Trump terhadap kes James adalah, seperti yang anda bayangkan, lebih misoginis. Dalam siaran Truth Social, Trump merujuk James sebagai “Peekaboo” (perkataan yang mengingatkan coretan sekolah lama yang cuba dibawa balik oleh peminatnya), manakala Trump juga menggelar James sebagai “penipuan”, “bencana memerangi jenayah sepenuhnya. .” dan menyalahkannya kerana New York City menjadi kumbahan yang dimusnahkan jenayah seperti yang dibayangkan Trump. “Dia seorang AG yang gagal yang kekurangan bakat membanteras jenayah telah menyebabkan jumlah rekod orang dan syarikat melarikan diri dari New York,” kata Trump. menulis. “Bandar itu adalah salah satu malapetaka jenayah dan pembunuhan dunia di bawah pengawasannya.” Dia menggandakan penampilan pada malam Khamis di rancangan Sean Hannity, dengan mengatakan bahawa James “harus menumpukan pada pembunuhan dan jenayah di New York, di mana mereka akan pergi ke kedai dengan kapak dan mula menghayunkan kapak ke arah orang.”

Trump juga menyifatkan James sebagai “perkauman”. adalah jauh daripada kali pertama– Untuk mencadangkan bahawa James menjalankan semacam agenda ultra-partisan, anti-kulit putih.

Tuduhan tentang “perkauman songsang” yang tidak wujud bergema dengan kuat di pangkalan Trump yang mengadu aduan kulit putih yang mengasihani diri sendiri, jadi ia telah menjadi pilihannya apabila berhadapan dengan pengkritik kulit hitam.

Pada 2018, apabila Alcindor bertanya kepada Trump sama ada dia “menggalakkan nasionalis kulit putih”, dia menolak soalan itu sebagai “soalan perkauman”. Hanya Januari lalu, penyampai MSNBC Joy-Ann Reid secara tidak berasas melabelkan “pengulas perkauman.” Dalam menubuhkan The Big Lie mengenai kecurian pilihan raya, kedua-dua Trump dan Rudy Giuliani menyasarkan dua pekerja pilihan raya wanita kulit hitam di Georgia, Shaye Moss dan Ruby Freeman. Semasa panggilan telefon dengan Setiausaha Negara Georgia Brad Raffensperger pada Januari 2021, Trump menyebut nama Freeman sebanyak 18 kali dan memfitnahnya sebagai “penipu” dan “penipu undi profesional” yang “memenuhi peti undi”. Semua ini tidak benar, tetapi Trumpists sudah mempercayai dakwaan Trump bahawa pengundi Hitam haram mencuri pilihan raya; Mereka sangat gembira dengan pembelian yang disertakan dengan kaunter undi hitam.

Jawatan presiden Trump adalah panggilan panjang kepada kebencian kulit putih, dan sejumlah kajian yang mengejutkan telah menunjukkan bahawa pengikutnya didorong oleh perkauman anti-Hitam. (Dan seksisme, kerana ketuanan kulit putih dan kebencian terhadap perempuan berjalan seiring.) Menyasarkan dua wanita kulit hitam memerlukan ancaman bunuh dan serangan gangguan kaum oleh penyokong Trump terhadap Freeman dan Moss, yang hampir tidak memerlukan alasan.

Bekas presiden itu menyemarakkan lagi api itu-bukannya ia tidak pernah berhenti-tetapi dia berharap James akan terbakar. Pada perhimpunan di Texas pada bulan Januari, Trump memanggil James dan pendakwa raya lain “radikal, ganas.” [and] perkauman” dan mencadangkan agar penyokongnya mengadakan “protes terbesar yang pernah kami lakukan di Washington DC, New York, Atlanta” jika mereka menghadapi pertuduhan.

Kes James ini…mungkin menyemarakkan Trump dengan cara yang segelintir orang melakukannya. Mempunyai seorang peguam hitam yang terikat dengannya adalah satu penghinaan yang lebih besar bagi bekas presiden itu.

“Mungkin awak boleh sertai sedikit” berkataKira-kira setahun selepas pemberontakan 6 Januari di Capitol. Pengikutnya mungkin tidak pernah mendengar tentang dia kerana “Tangkap dia!” mereka melaungkan slogan.

Tetapi keindahan saat ini ialah Trump mesti bersaing dengan jejak bukti yang panjang, hasil siasatan selama tiga tahun, dan peguam negara yang gigih. (Oh, adakah saya menyebut bahawa peguam Trump, Alina Habba, menyelesaikan tuntutan diskriminasi yang difailkan oleh bekas pekerja wanita kulit hitam yang mendakwa bahawa antara banyak tindakan perkauman Habba termasuk memanggil James “jalang Hitam itu”?)

Pada bulan April, sebagai tindak balas kepada salah satu mesej fitnah Trump, James membuat kenyataan:

“Seperti semua rakyat Amerika, Donald J. Trump mempunyai hak untuk membela diri di mahkamah. Bagaimanapun, peguam negara ini tidak akan dibuli atau digeruni oleh bekas presiden. Mahkamah telah berulang kali memutuskan bahawa siasatan pejabat terhadap Encik Trump dan urusan kewangannya adalah sah dan sah, dan Peguam Negara James akan terus mengikut fakta dan undang-undang ke mana sahaja dia pergi. Tiada apa yang boleh menghalangnya daripada mengejar keadilan.”

Kemarahan Trump terhadap kedatangan seorang wanita kulit hitam – dengan bil-bilnya – pasti terkeluar dari carta. Ia juga momen yang benar-benar, hampir terlalu lazat. Pada masa yang sama, walaupun anti-Kehitaman dan kebencian terhadap wanita ada di mana-mana, mungkin Trump membenci seorang wanita kulit hitam kerana melihatnya dengan jelas tanpa melangkaunya: seorang penipu, seorang pencuri, seorang lelaki yang kurus dan sangat memerlukan yang melihat presiden kulit hitam pertama sebagai satu penghinaan. Jenis lelaki kulit putih yang mengulangi apa yang anda katakan pada mesyuarat dan mempersoalkan kesahihan idea anda kerana kekurangan kreativitinya sendiri. Siapa yang tersengih melihat komen anda kerana jauh di lubuk hati mereka tahu anda lebih bijak daripada mereka.

Mungkin ini akan sampai kepadanya. Cukup terkenal pada ketika ini, dia tahu bahawa 95 peratus wanita kulit hitam mengundi menentangnya pada 2016. Dia mengambil alih seluruh Rumah Putih, kerana Jemele Hill, penyampai ESPN pada masa itu, menganggapnya sebagai “penguasa kulit putih.” Trump telah menggunakan perkataan “tidak layak” untuk menggambarkan Stacey Abrams yang berbakat baru-baru ini, yang membantu mengalahkan beberapa aktivis wanita kulit hitam lain pada 2020, meletakkan sekurang-kurangnya 10 hakim di tribunal persekutuan yang dinilai “tidak layak” oleh Persatuan Peguam Amerika. Trump berada di Georgia.

Dan sudah tentu, sebagai calon dan memegang jawatan, “ikut duit“Di situlah Trump bimbang. Melihatnya menunaikan nazar itu benar-benar menjengkelkan Trump, yang mendedikasikan hidupnya untuk membalas dendam pada perkara remeh yang tidak penting, menggunakan bangkunya yang gaduh (pada orang yang sudah mencari seseorang untuk dipersalahkan) untuk menyemarakkan lagi kebencian. Dia sentiasa berhadapan dengan kemarahan dan kebencian yang putih.orang yang sama.

Mungkin tidak penting, tetapi mengetahui betapa Trump telah menjadi mangsa terutamanya oleh wanita Kulit Hitam ini, dia akan menggunakan setiap alat dalam senjatanya untuk memusnahkan jauh lebih sedikit-jika peranan mereka diterbalikkan.

Source : www.thedailybeast.com

Read More :   Mohon Kerja Metropolitan Momentum sebagai Pembangun Java untuk Graduan Muda
Share