Tingkap kaca berwarna baharu menunjukkan Lehi tidak akan melupakan pegawainya yang gugur

Tingkap kaca berwarna baharu menunjukkan Lehi tidak akan melupakan pegawainya yang gugur

LEHI, Utah — Sebuah tingkap kaca berwarna baharu di bangunan keselamatan awam Bandar Lehi menghormati legasi jabatan polis dan satu-satunya pegawai yang terbunuh dalam menjalankan tugas.

Ibu bapa pegawai Joseph Adams berkata bahawa sejak awal perkhidmatannya di Jabatan Polis Lehi, dia tidak bersumpah melindungi dan menghina.

Ibunya, Rosemary Adams, berkata dia “sentiasa mahu menjadi polis sejak dia kecil.”

“Ia amat bermakna baginya,” kata Thad, bapa Adams. “Itulah yang dia mahu lakukan. Orang yang menjadi terasnya ialah seseorang yang boleh berkhidmat dan mengambil bahagian dalam komuniti.”

Ketua polis bahagian semasa, Darren Paul, dibesarkan bersama Joseph Adams di Pleasant Grove dan sudah berkhidmat dalam unit penyiasatan dalam pasukan polis Lehi apabila Adams menyertai sebagai pegawai peronda.

“Dia sangat bersemangat untuk belajar dan menjadi sebahagian daripada[jabatan polis]sehingga dia akan bersama kami untuk siasatan,” kata Paul.

Tetapi perkhidmatan Adams hanya akan bertahan beberapa tahun. Pada tahun 2001, seorang pemandu yang disyaki mabuk ditembak mati ketika berdiri dalam lalu lintas.

Dalam tempoh 21 tahun yang lalu, pasukan polis telah memindahkan namanya dari bangunan ke bangunan. Sebuah monumen telah didirikan untuk menghormatinya di luar Bangunan Keselamatan Awam Joseph D. Adams.

Awal tahun ini, Lehi City membantu membiayai karya seni dengan cukai seni budaya baharu.

Roots of Humanity dan Holdman Studios telah mencipta tingkap kaca berwarna yang mempamerkan kisah pasukan polis dari zaman awal hingga ke hari ini. Ia termasuk ketua semasa dan beberapa yang terdahulu. Adams berada di hadapan dan tengah.

Read More :   Babado: Mahkamah Sepanyol memutuskan dan Shakira akan dibicarakan

Organisasi mendermakan kerja itu kepada Lehi City dan mengumumkannya semasa acara di dalam bangunan keselamatan awam pada hari Khamis.

“Anda mahu menangkap siapa lelaki ini. Dia seorang wira kepada masyarakat. Dia adalah simbol,” kata Dallin Orr, artis utama projek itu yang bekerja untuk melukis wajah Adams.

“Jadi, mendapat ungkapan yang lemah dan berkuasa pada masa yang sama adalah yang membawa saya simbol kepahlawanan.”

“Tidak dapat ditentukan. Hebat,” kata Paul. “Ia adalah satu pujian yang besar dan merupakan satu penghormatan untuk bekerja dengannya.”

Rosemary Adams memberitahu KSL TV bahawa dia “senyap tentang seni.”

“Perincian. Saya tidak mempunyai kata-kata untuk menyatakan betapa kami bersyukur,” katanya.

Tingkap itu akan kekal di dalam Bangunan Keselamatan Awam Joseph Adams. Peringatan berpanjangan tentang perkhidmatan anak mereka dan pasukan polis yang meneruskan kerjanya.

“Ia telah dan akan selama-lamanya menjadi sebahagian daripada komuniti,” kata Thad Adams.

Source : ksltv.com

Share