TikTok kini membenarkan anda mengundi komen pada video

TikTok kini membenarkan anda mengundi komen pada video

Satu ciri baru telah datang ke TikTok dan kali ini ia telah datang ke bahagian komen video pendeknya.

pada hari Jumaat, TikTok mengumumkannya dalam tweet TikTok berkata ia telah melancarkan ciri butang tidak suka baharu secara global untuk ulasan video. Pengumuman tweet menawarkan beberapa butiran tentang apa yang diharapkan dan gambaran ciri baharu:

1️⃣ Seperti yang nampak 👇 pic.twitter.com/aCuOVBhFdL

— TikTokComms (@TikTokComms) 23 September 2022

Pada asasnya, butang tidak suka berfungsi seperti yang anda fikirkan. Jika anda melihat ulasan yang tidak relevan atau tidak sesuai, anda boleh memilih butang tidak suka baharu (ikon ibu jari ke bawah di sebelah kanan butang suka/ikon hati). Walaupun ulasan masih mempunyai jumlah bilangan suka yang dilihat bersama mereka, TikTok mengatakan bahawa bilangan tidak suka yang mengumpulkan ulasan tidak akan ditunjukkan. Pengguna TikTok juga akan dapat “membatalkan” ketidaksukaan yang mereka ulas dengan memilih butang sekali lagi.

Yang menimbulkan persoalan: Jika ulasan tidak menunjukkan kiraan tidak suka di sebelahnya, mengapakah terdapat butang tidak suka? Menurut pengumuman utas tweet TikTok, ini adalah cara pengguna memberitahu TikTok tentang kewujudan “komen yang tidak relevan atau tidak sesuai, jadi TikTok”mencipta pengalaman yang lebih baik untuk komuniti kitaWalau bagaimanapun, masih tidak jelas apa yang berlaku kepada komen yang menerima begitu banyak tidak suka. Kami telah menghubungi TikTok untuk mendapatkan sedikit penjelasan tentang perkara yang berlaku kepada ulasan yang mendapat banyak ketidaksukaan, dan jika kami mendapat maklum balas, kami akan mengemas kini artikel ini dengan jawapan.

Cadangan Editor


Source : www.digitaltrends.com

Read More :   Death Cab for Cutie: Đánh giá album 'Asphalt Meadows'
Share