tiada pengorbanan, kelas pemilikan anjing atau kawalan koloni kucing » FreJobsAlert

tiada pengorbanan, kelas pemilikan anjing atau kawalan koloni kucing » FreJobsAlert

naratif.web — Kabinet terakhir lebih awal daripada cuti yang diluluskan Isnin ini dalam rangka sistem kuasa nombor satu global kedua di Sepanyol yang boleh mendapatkan bantuan negara dan melindungi haknya.

Matlamat biasa adalah untuk menggalakkan keselamatan haiwan, mewujudkan pendaftaran haiwan untuk memastikan hak haiwan, mengawal pengimportan dan pembuatan haiwan peliharaan, tetapi juga mengawal pemilikan haiwan yang bertanggungjawab.

Khususnya, ia menguatkuasakan larangan pengorbanan haiwan yang menyenangkan, tanpa mengira kesejahteraan. Tindakan dan pendedahan yang akan menyebabkan kecederaan atau pergerakan kepada haiwan, sama seperti sabung ayam atau menangkap merpati, kecuali sarkas haiwan liar, akan dilarang sama sekali.

Peraturan baharu itu, yang berasal daripada kementerian Ione Belarra, juga bertujuan untuk mengawal kewujudan bersama haiwan yang bertanggungjawab, mengawal selia pembiakan, pengangkutan atau penjualan haiwan dan menetapkan rejim sekatan.

Ini adalah kunci utama kepada sepanduk utama yang datang beberapa bulan selepas Pihak Berkuasa mengisytiharkan haiwan sebagai “makhluk hidup” dan bercita-cita untuk memperjuangkan peninggalan makhluk itu.

kawalan koloni kucing

Pengurusan koloni kucing yang betul diperincikan antara Artikel 50 dan 56 Bab VIII. “Kucing liar adalah makhluk yang menyenangkan sebagai alternatif, yang keadaannya adalah akibat daripada pemilikan kucing padang pasir yang tidak bertanggungjawab, sama seperti penyerang yang menyerah diri, sesat atau tidak disterilkan dan sampah mereka,” ia bermula dengan berkata dalam artikel 50 yang disebut sebagai ” Peraturan biasa”. “Prinsip yang terkandung dalam peraturan ini memberi tumpuan kepada kawalan etika setiap populasi kucing liar, untuk mengehadkan populasi mereka secara beransur-ansur sambil mengekalkan keselamatan mereka sebagai haiwan peliharaan,” sambungnya.

Dalam adegan asli, adalah penting untuk “mewujudkan susunan sistem dengan prosedur dan keperluan minimum yang bertindak sebagai menyediakan perspektif untuk pelaksanaan aplikasi pengurusan koloni kucing beretika dalam majlis perbandaran.” Persidangan ini melibatkan pengebiran, pendaftaran, perhatian minimum dan penyediaan penjaga.

Walau bagaimanapun, beberapa pakar memetik sebagai “untuk memastikan pihak berkuasa membantu haiwan itu, undang-undang harus memberi tumpuan semata-mata pada keselamatan haiwan yang menyenangkan, mengelakkan pertempuran dengan peraturan dan teknik yang berbeza untuk memelihara biodiversiti”.

sifar penyembelihan haiwan

Peraturan dalam salah satu elemen asasnya akan melarang pengorbanan haiwan peliharaan jika ia tidak ditetapkan atas sebab kebersihan. Dalam kes di mana kematian haiwan itu berlaku, hukumannya ialah 24 bulan penjara, walaupun boleh meningkat kepada 36 bulan jika terdapat pelbagai keadaan yang memburukkan.

Tindakan dan pendedahan yang boleh menyebabkan kecederaan atau bahkan kematian kepada haiwan, sama seperti sabung ayam atau menangkap merpati, selain daripada sarkas haiwan liar, malah boleh diharamkan sama sekali.

Pelajaran mengenai perlindungan haiwan

Perundangan mewajibkan dedikasi pemilik rumah anjing, tanpa mengira julat atau ciri fizikal anjing itu, untuk menghadiri kelas pengajaran percuma. Semua pemilik rumah hendaklah “melengkapkan garis panduan pemilikan anjing kategori bertauliah terlebih dahulu, yang kandungannya tidak dinyatakan oleh garis panduan”.

Jalan di mana banyak perkara yang tidak diketahui datang tetapi harus diselesaikan. Selain itu, semua pemilik rumah atau mereka yang dicaj untuk semua taring, tanpa keadaan khusus, harus mendaftar untuk perlindungan insurans liabiliti yang kerap.

batasan penternakan

Antara pelbagai objektif tarif ialah mengawal ternakan. Oleh itu, “pembiakbakaan tidak terkawal” adalah dilarang, membuktikan bahawa mereka boleh membiak seperti dalam kes mereka adalah “orang yang didakwa menjalankan lesen untuk memelihara haiwan peliharaan”.

Begitu juga, sekiranya ia tidak dijelaskan dengan cukup jelas, Perkara 32 larangan khusus menegaskan bahawa “pembiakan semula tanpa kebenaran apa-apa jenis haiwan pendamping adalah dilarang,” sebagai tambahan kepada “penyelesaian perbuatan atau amalan pemilihan keturunan yang menimbulkan isu kritikal atau perubahan dalam kesejahteraan makhluk ».

Tiada taring dan kucing tambahan di tingkap rumah

Menghentikan pameran anjing dan kucing di kedai runcit adalah langkah yang diambil lebih awal oleh beberapa pentadbiran sempit dan oleh banyak syarikat dengan sengaja di seluruh wilayah, untuk mengelakkan pemerolehan impulsif, tanpa refleksi, dan juga akibat betapa membebankan dan reka bentuk yang buruk untuk haiwan peliharaan dalam bahagian sosialisasi mesti dilihat mengalami zaman kanak-kanak dalam suasana peruncit.

Walau bagaimanapun, peraturan awam ini, yang sedang diproses, terpakai kepada seluruh Sepanyol, tetapi di samping itu memanjangkan boikot kepada semua haiwan peliharaan, mamalia kecil, reptilia dan burung. Hanya ikan yang boleh dilihat di kedai.

denda yang berat

Penciptaan bantuan kawal selia kepada kerajaan persekutuan, yang disediakan oleh Kementerian Hak Sosial, akan mewujudkan sistem denda sehingga 600,000 euro untuk latihan yang masih sah – dalam situasi nyata di Kepulauan Canary dan Andalusia – perayaan sabung ayam. .

Ia juga perlu memboikot haiwan liar dalam sarkas, dalam kes ini dengan penalti sehingga 100,000 euro. Satu lagi amalan yang mungkin diharamkan ialah menyalin cerpelai Amerika, yang sangat dihargai untuk kulitnya untuk memproses bahan pakaian.

Read More :   Penapis Viral Instagram Batman, | Bagaimana untuk mendapatkan Lego Batman
Share