Teknologi akan terbukti kritikal semasa kemelesetan pasaran

Teknologi akan terbukti kritikal semasa kemelesetan pasaran

Industri logistik sedang mengalami revolusi teknologi yang serius. Ruang, yang pernah dicirikan oleh keengganannya untuk menerima pakai penyelesaian moden, telah berubah dengan cepat sejak mandat ELD berkuat kuasa hampir lima tahun lalu. Kini jelas bahawa teknologi menawarkan laluan ke masa depan yang lebih selamat — dan lebih menguntungkan.

Selain itu, pasaran kargo telah menyaksikan kelembapan yang perlahan tetapi stabil dalam beberapa bulan kebelakangan ini, mengimbangi kuasa harga antara pengirim dan pembawa. Jika kadar spot jatuh, penghantar harus mengharapkan penghantar untuk mula merundingkan kadar kontrak yang lebih rendah lagi. Untuk bersedia untuk langkah ini, pengirim kini boleh menumpukan pada penghapusan sisa dan menyelaraskan operasi mereka. Bagi kebanyakan penghantar, menggunakan teknologi ialah cara paling berkesan untuk mencapai matlamat ini.

Teknologi baru muncul seperti kenderaan autonomi dan elektrik banyak diperkatakan, dan pastinya terdapat tempat untuk penyelesaian inovatif ini dalam peta jalan teknologi jangka panjang. Tetapi Kent Williams, EVP jualan dan pemasaran Averitt, percaya bahawa memfokuskan pada teknologi yang bertujuan untuk menjadikan peralatan sedia ada — dan pekerja — lebih cekap menawarkan peluang terbaik untuk mencipta armada yang lebih produktif.

Read More :   Game Caterers Hybe Ep 2, Berikut adalah pautan terakhir!

Penyelesaian seperti pengoptimuman laluan dan keterlihatan masa nyata bermanfaat tidak kira apa yang berlaku di pasaran. Dengan alatan ini, pengirim boleh mengoptimumkan pergerakan mereka dengan mengurangkan laluan kosong dan mengurangkan sisa bahan api, menghasilkan kedua-dua peningkatan keuntungan dan pengurangan jejak karbon.

Teknologi keselamatan yang lebih baharu — seperti brek perlanggaran hadapan, kawalan pelayaran interaktif, titik buta dan amaran lorong berlepas dan teknologi pusing ganti — mungkin hanya wira industri yang tidak didendang, menurut Williams.

Teknologi ini boleh menjadikan trak lebih selamat untuk pemandu trak dan pemandu dengan mengurangkan gangguan dalam teksi dan mengurangkan potensi kesilapan manusia. Penyelesaian ini bukan sahaja melindungi pemandu trak daripada bahaya, tetapi juga membolehkan pemandu bertindak balas dengan cepat terhadap kesilapan yang dilakukan oleh pemandu lain di jalan raya, sekali gus mengelakkan kemalangan.

Read More :   Kemas kini terbaru Frozen Flame merombak sistem, menambah zon baharu dan menambah baik pertempuran

“Sejak beberapa tahun terdapat sangat sedikit perkembangan teknologi yang meningkatkan keselamatan pemandu profesional dengan ketara, tetapi beberapa tahun kebelakangan ini telah membawa kami peningkatan yang ketara, sehingga anda mempunyai hampir semua teknologi keselamatan kereta premium untuk traktor kelas 8 tersedia. apabila syarikat melabur dalam penambahbaikan ini, dan kami melakukannya, “kata Williams. “Selain memastikan pemandu dan penunggang kami selamat, yang merupakan keutamaan nombor satu kami, pelaburan dalam teknologi ini membantu mengurangkan kos daripada beban liabiliti yang jelas kepada faedah yang kurang jelas seperti peningkatan kepuasan pemandu dan penurunan hasil. Semua orang menang apabila kita meningkatkan keselamatan.”

Menggunakan teknologi untuk lebih banyak tugas seperti pejabat seperti pemasaran, pengambilan dan pengurusan perhubungan boleh membuat perbezaan yang ketara dalam keberkesanan pembawa dalam membuat dan mengekalkan sambungan. Menghantar video dan pembentangan pemasaran digital membolehkan perniagaan menjangkau lebih ramai orang daripada bergantung pada kaedah tradisional seperti panggilan telefon atau pertemuan bersemuka, menjadikan kandungan menarik dan boleh diakses pada bila-bila masa sepanjang hari.

Read More :   Apakah model TCP/IP?

Walaupun Williams mengakui bahawa adalah bijak untuk menunggu beberapa bulan sebelum teknologi baharu dikeluarkan, dia mengingatkan agar tidak menunggu terlalu lama untuk mencuba perkara baharu.

“Dengan mana-mana teknologi, pulangan pelaburan agak cepat,” kata Williams. “Ke atas dan ke atas, kerana teknologi menjadikan anda lebih kurus, lebih cekap dan lebih selamat.”

Share