Tahanan Ditemui Mati Dalam Sel Penjara Dipaksa Mendengar ‘Baby Shark’ Selama Berjam-jam

Tahanan Ditemui Mati Dalam Sel Penjara Dipaksa Mendengar ‘Baby Shark’ Selama Berjam-jam

Pada hujung minggu, seorang banduan Oklahoma ditemui mati di dalam selnya. Dia adalah sebahagian daripada tuntutan mahkamah terhadap Oklahoma County yang menuduh pekerja menyeksanya di penjara. Pada 2019, dia berkata bahawa mereka membuatkan dia mendengar Baby Shark selama berjam-jam.

Laporan menunjukkan bahawa John Basco wad berusia 48 tahun ditemui tidak sedarkan diri di dalam selnya pagi Ahad ketika pegawai menjalankan pemeriksaan lapangan. Basco telah diberi langkah menyelamatkan nyawa, tetapi disahkan meninggal dunia beberapa lama kemudian.

Seorang wakil dari penjara berkata tiada tanda-tanda jenayah, tetapi overdosis dadah mungkin berlaku. Koroner negeri akan menentukan punca kematian.

Basco dipenjarakan kerana mengedar dadah pada 8 September. Tiga tahun lalu, dia memfailkan saman terhadap daerah itu selepas tangannya digari ke dinding dan “Baby Shark” dimainkan selama berjam-jam dalam dua kes berasingan. Seorang leftenan bersara dan dua lagi pegawai polis yang berkhidmat di penjara itu telah dibuang kerja berhubung kejadian itu. Ketiga-tiga orang ini didakwa melakukan salah laku.

Basco mempunyai rekod jenayah sejak tahun 90-an kerana jenayah dadah dan senjata api. Dia dijatuhi hukuman penjara 10 tahun kerana pembunuhan tahap kedua pada 2000, tetapi dibebaskan pada 2007.

Biro Siasatan Negeri Oklahoma akan membantu dengan siasatan berterusan kematian Basco.Paparan Siaran:
2,412

Source : www.smashdatopic.com

Read More :   Ita Airways, Kho bạc chọn Consortium Certares-Air France-Delta-Corriere.it
Share