Super PAC Trump mengumpul hanya $40 pada bulan Ogos

Super PAC Trump mengumpul hanya $40 pada bulan Ogos

PAC super bekas presiden Donald Trump mengumpul hanya $40 pada bulan Ogos, tanda bahawa namanya tidak mempunyai kuasa mengumpul dana seperti yang pernah dilakukan, The Financial Timesdilaporkan.

Jadikan Amerika Hebat Lagi dengan nombor Ogos yang rendah! super PAC mengumpulkan hanya $351,000 pada bulan Julai dan tidak melakukan apa-apa pada bulan Jun. Sebagai perbandingan, pada suku terakhir pengumpulan dana tahun lepas, super PAC meningkat daripada $4 juta kepada $5 juta.

Dia juga mengumpul $864,000 pada bulan April dan Mei.

Angka itu datang ketika Jawatankuasa Tindakan Politik Save America membayar bil untuk yuran guaman Encik Trump. Bulan lalu, ia membelanjakan $3.8 juta untuk yuran guaman, jumlah paling banyak yang telah dibelanjakan untuk yuran sedemikian dalam sebulan sepanjang tempoh kempen 2022, dengan $3 juta di firma guaman West Palm Beach, Florida, Critton, Luttier & Coleman.

Terbaru, Peguam Negara New York Letitia James telah memfailkan saman $250 juta terhadap En. Di samping itu, selepas FBI mengeluarkan waran geledah di rumah agam Mar-a-Lago bulan lalu, Encik Trump menghadapi soalan berterusan mengenai penyimpanan dokumen presiden.

Source : www.independent.co.uk

Read More :   Anthony Fauci, người dẫn đầu phản ứng của Hoa Kỳ với Covid-19, từ chức
Share