Sinopsis Malam Satu Suro, Tragic Romance oleh Sundel Bolong

Sinopsis Malam Satu Suro, Tragic Romance oleh Sundel Bolong

Mitracargo.id – Sinopsis Malam Satu Suro – Bagi anda yang ingin menonton filem seram pada malam Suro, ia biasanya akan dilakukan bersama. Selain hiburan, menonton filem seram pada malam One Souro nampaknya memberi inspirasi kepada adrenalin penonton.

Antara filem seram yang anda tidak boleh ketinggalan ialah Filem Malam One Suro Suzanna. Anda boleh menonton filem seram Ratu bertepatan dengan malam Tahun Baru Islam yang bakal tiba beberapa hari lagi.

Bagi Satu Suro atau Tahun Baru Islam, ia akan jatuh pada hari Sabtu, 30 Julai 2022. Diterbitkan pada tahun 1988, filem Malam Satu Suro merupakan filem seram lama Indonesia yang masih menarik perhatian orang ramai.

Ia diarahkan oleh Sisworo Gautama Putra dan dibintangi oleh Suzanna, Fendy Pradana, Johny Matakena dan Nurnaningsih.

Susanna melakonkan watak wanita cantik, menawan tetapi pada masa yang sama susuk tubuh berlubang. Ingat betapa menakutkannya wajah dan ketawa Suzana ketika dia bermain Sundel Bolong?

Read More :   Minggu Fesyen Roy Citayam Asal Nombor WA (Sebenar)

Baca lebih lanjut:

Sinopsis Malam Satu Suro Filem Sundel Bolong

Filem Satu Malam Suro Kisah ini mengisahkan kisah cinta Suketi, lakonan Suzanna. One Suro Night diilhamkan oleh Django Cowboy.

Dikatakan pada mulanya seorang bomoh bernama Ki Rengga menaikkan semangat seorang wanita menjadi manusia.

Bomoh itu kemudiannya memasukan paku ke kepala hantu yang dikenali sebagai sundel bolong dan menaikkannya menjadi kanak-kanak. Dan anak itu bernama Suketi, yang kemudiannya menjadi sundel bolong.

“Suketi, abang saya nak awak jadi anak angkat saya. (Suketi, taatlah anakku, kamu akan menjadi anak angkatku),” kata pengubat ajaib bernama Ki Renga itu.

Penyamar wanita bernama Suketi berubah menjadi seorang yang sangat cantik dan menawan, bersedia untuk memikat mana-mana lelaki. Tidak lama dahulu seorang lelaki bernama Bardo jatuh cinta kepadanya dan ingin melamar gadis cantik itu.

Read More :   FF Max Apk OBB Muat Turun Tiada Pendaftaran Versi Pelayan Indonesia 2022

Ki Renga pada mulanya menolak cadangan Bardo. Bagaimanapun, bapa tiri Suketi kemudiannya memberi kebenaran untuk kedua-duanya bernikah pada Malam Satu Suro dan perkahwinan itu juga mesti berlangsung di tengah-tengah podium Roban.

Majlis perkahwinan itu hanya dihadiri oleh Bardo dan Suketi dan Ki Rengga dikahwinkan. Perkahwinan Bardo dan Suketi pada mulanya kelihatan bahagia dan romantis. Kedua-duanya mempunyai dua anak bernama Rio dan Preeti.

Namun, malangnya Bardo tidak menyedari bahawa dia telah berkahwin dengan Sundel Bolong. Salah satu kesan yang Bardo rasakan ialah menjadi kaya.

Pendek kata, kehidupan Suketi yang sebelum ini bahagia terganggu oleh kelicikan pesaing perniagaan Bardo iaitu Johnny.

Joni mengupah seorang bomoh berkuasa bernama Mak Talo untuk berurusan dengan Bardo dan isterinya Suketi. Akhirnya, terbongkar bahawa tokoh asal Suketi ialah Shudel Bolong. Bomoh itu kemudiannya mengeluarkan paku yang terlekat di kepala Suketi.

Read More :   Maklumat Harga Pensil Mata & Penyerlah Purbasari Terkini – Senarai Harga & Invois 2022

Suketi kemudiannya kembali kepada Sundel Bolong, selepas itu Suketi membalas dendam seorang demi seorang sehingga dia berpuas hati dan membalas dendamnya.

Penasaran bagaimana Filem Malam Satu Suro Suzana yang seterusnya ini? Sila tonton filem seram lama ini, anda boleh menontonnya melalui pautan sah dari Disney+ Hotstar

SETERUSNYA Malam Satu Suro Suzanna Movie Linkboleh TEKAN DI SINI

Ini adalah maklumat untuk Sinopsis Malam Satu Suro, Tragic Romance oleh Sundel Bolong Semoga ulasan yang admin kongsikan ini dapat memberi manfaat kepada anda yang telah membaca ulasan ini sehingga habis. Terima kasih dan terima kasih kerana melawat.

Share