Siapa Carolyn Bryant Donham? Temui penuduh Emmett Till selepas 20 tahun

Siapa Carolyn Bryant Donham?  Temui penuduh Emmett Till selepas 20 tahun

iaitu Carolyn Bryant Donham

Imej eksklusif dari DailyMail.com menunjukkan Carolyn Bryant Donham, 88, di rumahnya di Kentucky buat kali pertama dalam 20 tahun. Mari lihat siapa Carolyn Bryant Donham.

iaitu Carolyn Bryant Donham

Menurut laporan, wanita berusia 88 tahun yang memulakan rantaian peristiwa yang membawa kepada kematian Till berusia 14 tahun itu menghidap kanser.

Carolyn Bryant Donham, orang yang memulakan rantaian peristiwa yang membawa kepada pembunuhan Emmett Till pada 1955, dilaporkan menerima penjagaan hospis di Kentucky.

Donham, yang berusia 88 tahun, muncul dalam imej yang dikeluarkan oleh Daily Mail dan mendedahkan bahawa pesakit kanser itu menghampiri penghujung hayatnya. Donham juga buta di sisi undang-undang dan kerap memerlukan oksigen, dilaporkan.

Apakah yang didedahkan oleh Donham pada tahun 1955?

Donham, seorang lelaki kulit putih berusia 21 tahun, adalah orang yang mendedahkan bahawa Till telah meniup wisel kepadanya pada Ogos 1955 kepada suaminya, Roy Bryant, dan abangnya JW Milam.

Read More :   Nama FF Cool 2022 (Simbol Payung, Bucin, Amora, Cinta, +62) Viral

Remaja kulit hitam dari Chicago itu melawat saudara-mara di Mississippi apabila lelaki itu menculiknya. Mereka kemudian membunuhnya dan melemparkannya ke dalam Sungai Tallahatchie dengan kipas besi besar melilit lehernya. Tiga hari kemudian, mayatnya yang dikerat dengan kejam ditemui.

Adakah Adakah Donham bercakap tentang Emmett Till?

Wartawan dari organisasi berita datang ke rumahnya di bandar yang tidak dinamakan dan bertanya sama ada dia akan bercakap tentang Emmett Till. Thomas Bryant, anak lelakinya yang berusia 71 tahun, menggelengkan kepalanya ketika ibunya berdiri tidak bergerak berhampiran.

Keputusan ibunya, Mamie Till, untuk mengebumikannya dalam peti mati yang terbuka menyebabkan kekecohan di seluruh negara. Jenayah dilihat sebagai salah satu pemangkin pergerakan pertama.

Apakah rujukan terdahulu untuk Donham?

TheGrio sebelum ini melaporkan bahawa waran yang mendakwa Donham dengan penculikan ditemui pada bulan Jun. Surat itu ditemui oleh sepasukan yang mencari bukti pembunuhan dalam fail yang disimpan dalam kotak di ruang bawah tanah bilik mahkamah di Mississippi.

Read More :   Hay Day MOD APK Mod Unlimited [Coins,Gems,Seeds] Android

Wanita itu harus dilayan dan kemudian didakwa, menurut ahli keluarga Till. Selepas waran itu ditemui, penyokong Bryant mula mencarinya. bulan lepas, satu pasukan memasuki kemudahan penjagaan warga emas di North Carolina untuk mencarinya.

Apakah memoir Donham yang tidak diterbitkan?

The Associated Press terbaru memperoleh memoir Donham yang tidak diterbitkan, “I Am More Than A Wolf Whistle.” TheGrio sebelum ini telah melaporkan bahawa Donham mendakwa dalam manuskrip bahawa dia berusaha untuk membantu Till.

Donham dipetik dalam teks yang ditulis menantunya sebagai berkata, “Saya berharap Emmett tidak membahayakan dan tidak dapat menghalang bahaya daripada datang kepadanya kerana saya tidak tahu apa yang dimaksudkan untuknya.” Saya memberitahu Roy bahawa “itu bukan dia” dalam usaha untuk melindunginya. Bukan dia. Tolong bawa dia pulang.

Read More :   Pautan Mod FF Dapatkan Semua Kulit, Himpunan, Berlian Percuma

Apa yang dia katakan dalam buku itu?

Dalam buku itu, dia mendakwa Till, yang telah ditarik dari rumah keluarga pada tengah malam dengan todongan senjata, bercakap dan mengenal pasti dirinya.

Dalam bukunya, Donham berkata dia “sentiasa berasa menjadi mangsa seperti Emmett” dan bahawa dia “membayar sangat dengan kehidupan yang berubah” untuk apa yang berlaku kepada mangsa remaja itu.

TERUSKAN MEMBACA,

Bagaimanakah Valdir Segato meninggal dunia? Hulk Brazil Punca kematian

Serangan jerung di Cornwall: Apa yang berlaku kepada snorkeler? Dijelaskan

Ikuti kami Twitter untuk menerima pemberitahuan segera tentang berita terkini.

Share