Senarai Hitam Akaun Pra-Pekerjaan? Inilah Penyelesaiannya!

Senarai Hitam Akaun Pra-Pekerjaan?  Inilah Penyelesaiannya!

Sejak akhir-akhir ini, hangat diperkatakan di kalangan netizen muda dan tua berhubung penyenaraian hitam beberapa akaun kerja orang. Bukankah anda juga pernah mengalami akaun Pra-Pekerjaan yang disenaraihitamkan?

Bagi peserta yang akaunnya telah disenaraihitamkan oleh kerajaan atau dibatalkan daripada penyertaan Pra-Pekerjaan, ini bermakna mereka tidak lagi akan menerima dana insentif seperti peserta Pra-Pekerjaan lain yang tidak disenaraihitamkan.

Adakah anda tahu apa yang menyebabkan akaun Pra-pekerjaan disenaraihitamkan oleh kerajaan? Jika anda tidak tahu mengapa, anda harus mendengar ulasan kami di bawah dahulu. Khas untuk anda yang mempunyai akaun Pra-Pekerjaan atau peserta Pra-Pekerjaan dan kini mempunyai akaun Pra-Pekerjaan Disenarai Hitam.

Kami bukan sahaja akan membincangkan sebab untuk menyenaraihitamkan akaun prapekerjaan, tetapi juga membincangkan dan menawarkan penyelesaian untuk anda semua.

Senarai Hitam Akaun Pra-Pekerjaan

Kini, kerajaan melaksanakan tindakan melalui Kementerian Tenaga Kerja iaitu menyenaraihitamkan akaun Pra-Pekerjaan. Oleh itu, jika anda adalah peserta Pra-Pekerjaan dari mana-mana gelombang, anda harus lebih berhati-hati dan berhati-hati apabila menggunakannya pada masa hadapan.

Jadi apakah maksud senarai hitam Pra-Pekerjaan? Jadi, hanya senarai hitam Pra-Pekerjaan bermakna akaun anda telah dialih keluar atau dialih keluar daripada senarai keahlian Pra-Pekerjaan dan juga tidak lagi boleh menerima dana insentif.

Jadi, nama anda telah disenaraihitamkan, yang bermaksud anda tidak lagi berada dalam senarai peserta Pra-Pekerjaan dan tidak lagi akan menerima dana Insentif yang biasa anda terima.

Sebab Disenarai Hitam untuk Akaun Pra-Pekerjaan

Nampaknya, adakah ini bermakna ramai orang bertanya lebih banyak soalan tentang sebab akaun Pra-Pekerjaan telah disenaraihitamkan? Walaupun anda memikirkannya lebih lanjut, akaun Pra-Pekerjaan adalah domain rasmi kerajaan dan oleh itu adalah mustahil untuk disenaraihitamkan tanpa sebarang sebab asas. Berikut adalah sebab akaun Pra-pekerjaan dalam Senarai Hitam kerajaan;

Read More :   Siri web percuma: Rancangan TV terbaik untuk ditonton tanpa melanggan, tonton video

Masukkan Kriteria Blacklits

Sudah tentu, kerajaan tidak akan menyenaraihitamkan beberapa akaun pra-pekerjaan awam. Harus ada keputusan yang menyenaraihitamkan akaun Pra-Pekerjaan anda. Jadi ada sesetengah orang yang sebenarnya dilarang daripada menyertai penyertaan Pra-Pekerjaan oleh Kerajaan, dan jika ini dilanggar, akibatnya akan disenaraihitamkan.

Apakah kriteria yang tidak dibenarkan untuk menyertai Pra-Pekerjaan? Siapa yang tidak dibenarkan mendaftar untuk menyertai dunia Pra-pekerjaan? Butiran ada di sini;

  • Berdaftar sebagai agensi kerajaan
  • Berdaftar sebagai Direktorat Wilayah.
  • Berdaftar sebagai TNI/POLRI/ASN
  • Ia didaftarkan sebagai Ketua Kampung/Ketua Kampung/Alat Kampung/Alat Kampung.
  • Berdaftar sebagai Pesuruhjaya, Lembaga Penyeliaan, Pengarah BUMN/BUMD

Tiada Tutorial Pembelian selama 30 Hari

Jika anda diisytiharkan berjaya selepas mendaftar, ini bermakna anda mesti membeli latihan dengan segera. Jika anda tidak membeli latihan dalam masa 30 hari, akaun anda juga akan disenaraihitamkan.

Jadi, sebaik sahaja anda mendaftar untuk akaun Pra-Pekerjaan, semak untuk melihat sama ada anda telah meninggal dunia serta-merta. Jika anda lulus, beli latihan itu sekarang supaya anda tidak disenaraihitamkan.

Cara Memulihkan Akaun Pra-Pekerjaan yang Disenarai Hitam

Selepas begitu banyak akaun pra-pekerjaan telah disenaraihitamkan oleh kerajaan, ramai yang tertanya-tanya apakah ada penyelesaian untuk ini. Oleh itu, jika anda merasakan anda tidak layak untuk disenaraihitamkan daripada Pra-Pekerjaan, hubungi Customer Associates dengan segera. Segera sahkan mana tahu anda masih ada rezeki dan akaun anda boleh dikembalikan.

Sebenarnya sangat mudah untuk menghubungi Perkhidmatan Pelanggan sebelum bekerja, anda boleh menghubungi nombor Pra-Pekerjaan di 08001503001. Anda juga boleh membuat aduan terus di https://bantuan.prakerja.go.id/hc. /id/requests/baru pada 08.00-20.00 WIB.

Akhirnya,

Itu sahaja yang boleh kami sampaikan mengenai senarai hitam Akaun Pra-Pekerjaan dan penyelesaiannya, semoga dapat memberi sedikit idea dan berguna kepada anda semua.

Read More :   5 Kawasan Penghasil Ikan Terbaik di Indonesia

Jangan lupa untuk mengikuti rapikan.com setiap hari untuk mendapatkan ulasan tentang permainan, perniagaan, media sosial, pasaran, twibbon, serta aplikasi, tapak dan/atau terkini serta maklumat penting lain untuk anda. berita terkini dan viral. Anda akan mendapat semua ini hanya di web ini.

Terima kasih, nikmati dan cuba!

Source : www.rapikan.com

Share