Semua mata tertuju kepada Apple ketika syarikat itu melaporkan pendapatan suku bulan Jun pada hari Khamis

Semua mata tertuju kepada Apple ketika syarikat itu melaporkan pendapatan suku bulan Jun pada hari Khamis

Rantaian bekalan Apple di China telah disekat pada suku Jun apabila Parti Komunis China mengenakan sekatan yang zalim dalam usaha mencari “sifar COVID”. Tahap impak akan didedahkan apabila gergasi Cupertino melaporkan keputusan kewangan suku ketiga pada Khamis selepas pasaran ditutup.

Logo epal

Shanthi Rexaline untuk Benzinga:

Saham Cupertino turun kira-kira 11.5% tahun setakat ini. Itu berbanding dengan penurunan 15.6% dalam Indeks S&P 500 dan penurunan 23% oleh Nasdaq Composite yang berteknologi tinggi.

Selepas mencecah paras rendah $129.04 pada 16 Jun, saham telah berbalik arah kepada paras tertinggi $157.33 — keuntungan terendah kira-kira 22%. Keuntungan baru-baru ini mendorong saham ke wilayah terlebih beli. Ia akan memerlukan laporan yang kukuh untuk mendorong saham lebih tinggi.

Pada bahagian atas, saham mempunyai rintangan jangka pendek sekitar paras $166 dan boleh melihat sokongan sekitar $150 pada kemungkinan penarikan balik selepas pendapatan.

Dari segi sejarah, saham Apple menunjukkan prestasi yang lebih baik pada separuh kedua tahun berbanding separuh pertama, sebahagian besarnya disebabkan oleh jualan perkakasan belakang semasa musim cuti dan musim kembali ke sekolah.

Muat turun MacDailyNews: Konsensus penganalisis Wall Street (FactSet) menjangkakan Apple memperoleh $1.16 sesaham atas hasil sebanyak $82.8 bilion pada suku ketiga fiskal syarikat, yang akan menjadi penurunan EPC sebanyak 11% tahun ke tahun (berbanding 1, $30 pada 3Q12) pendapatan meningkat sedikit (berbanding $81.4 bilion pada 32Q1).

Read More :   Luckyspinff2021 Comm Free Skin & Bundle Free Fire? Ini adalah Fakta

Apple melaporkan pendapatan untuk suku ketiga 2022 pada Khamis, 28 Julai selepas pasaran ditutup. Seperti biasa, kami akan mempunyai keputusan untuk anda sebaik sahaja ia tersedia, kira-kira jam 1:30 tengah hari. PDT / 4:30 petang EDT.

Sila bantu menyokong MacDailyNews. Klik atau ketik di sini untuk menyokong kami bebas blog teknologi. Terima kasih!

Beli Apple Store di Amazon.

Share