Semakan Maklumat dan Penyerlah Harga MAKE OVER Pelbagai Variasi – Senarai Harga & Invois 2022

Semakan Maklumat dan Penyerlah Harga MAKE OVER Pelbagai Variasi – Senarai Harga & Invois 2022

Sesetengah wanita sering menambah penyerlah ketika memakai solekan untuk memberikan kesan glowing apabila terdedah kepada cahaya. Selain berseri, kebaikan penyerlah juga dapat menunjukkan keadaan kulit yang sihat tanpa solekan berlebihan. Pada masa ini, terdapat banyak jenama penyerlah yang boleh anda temui di pasaran, dari Wardah, Pixy, Maybelline, YOU, Emina, sehinggalah kepada MAKE OVER. Khusus untuk MAKE OVER, produk penyerlah yang sesuai untuk kulit perang diketahui akan dilancarkan dengan harga antara ratusan ribu rupee.

Ilustrasi: aplikasi penyerlah solek (sumber: stylecraze)
Ilustrasi: aplikasi penyerlah solek (sumber: stylecraze)

Jika anda tidak terlalu biasa, penyerlah adalah krim dan serbuk dengan cahaya yang sangat samar. Salah satu bahan dalam solekan ini sebenarnya direka untuk memberi sedikit cahaya pada wajah, bukan bersinar di seluruh wajah. Kunci untuk menggunakan penyerlah adalah untuk mengelakkan penggunaan terlalu banyak.[1]

Cara memakai penyerlah yang betul

Boleh pakai highlighter sebelum pakai foundation dan blush on. Hanya tambahkan penyerlah pada dahi, hujung hidung dan bawah tulang kening. Malah sesetengah wanita sering memakainya di atas garis mata yang dipercayai berfungsi untuk memberi kesan berpanjangan pada pembayang mata. Bukan sahaja sebagai peneman pembayang mata, penyerlah juga bagus untuk dipakai di bawah garis mata dan haluan Cupid.

Read More :   Bintang UFC Jessica Andrade Reaksi Terhadap Kebocoran Hanya Peminat Dan Ia Bukan Apa Yang Anda Jangkakan - MagzMandala

Beberapa kesilapan yang sering dijumpai apabila menggunakan penyerlah tidak mengambil kira cahaya luaran. Jika anda berada di luar rumah atau pada waktu siang, adalah idea yang baik untuk menggunakan penyerlah yang lebih ringan. Berbeza apabila anda berada di tempat yang redup di mana solekan anda boleh menjadi lebih dramatik.

Semakan MAKE OVER Highlighter

MAKE OVER adalah jenama kosmetik yang cukup komprehensif dan dijangka mempunyai kualiti produk antarabangsa. Dengan tagline ‘Beauty Beyond Rules’, semua produk MAKE OVER tidak mengehadkan wanita untuk mengekspresikan diri dalam penggunaan solekan. Untuk ini, pilihan warna juga berbeza-beza, tetapi secara purata ia sesuai untuk warna kulit Asia. Bagi anda yang tidak mahu bersusah payah membeli produk dari jenama yang berbeza, MAKE OVER telah menyediakan semua produk yang diperlukan, dari serum pelembab, foundation, pembayang mata, produk kening, hingga penyerlah.

Hampir kesemua produk penyerlah MAKE OVER digemari oleh semua pengguna kerana dianggap berkualiti. Salah satunya ialah MAKE OVER Powerstay Ultra Glow Highlighter, yang menawarkan tiga warna yang didakwa boleh diadun terus ke dalam solekan. Malah, varian ini sesuai untuk wanita berkulit sawo matang. Selain warna yang bagus, tekstur penyerlah MAKE OVER ini juga agak licin, sehingga menambahkan kesan ringan pada solekan yang digunakan.

Read More :   Lihat XI terbaik Arsenal menjelang musim baru di bawah Mikel Arteta

Penyerlah sederhana MAKE OVER datang dalam pembungkusan yang anggun, kukuh dan mempunyai kaca di dalam, menjadikan produk ini praktikal dan selamat untuk dibawa ke mana-mana. Kebanyakan pengguna MAKE OVER menyerlahkan penyerlah saya sedang menulis Ulasan tentang penggunaan produk ini cukup tahan lama untuk keperluan harian. Jadi berapakah harga semasa penyerlah MAKE OVER?

Penyerlah MAKE OVER (sumber: blibli)
Penyerlah MAKE OVER (sumber: blibli)

Harga Highlighter MAKE OVER

Varian Highlighter MAKE OVER harga
MAKE OVER Serbuk Berkilauan 116,000 Rp
MAKE OVER Powerstay Radiant Illuminizer 131,000 Rp
MAKE OVER Riche Glow Penyerlah Wajah 140,250 Rp
MAKE OVER Powerstay Ultra Glow Highlighter 3 x 3.5 g 189,000 Rp

Harga penyerlah MAKE OVER di atas diringkaskan dari laman web rasmi. Sila ambil perhatian bahawa harga ini sudah tentu boleh berubah pada bila-bila masa bergantung pada polisi penjual. Anda boleh membeli produk di kedai kosmetik terdekat anda atau memesannya melalui beberapa laman web mereka membeli dan menjual dalam talian dengan harga yang kompetitif.

Read More :   Umpan malam ikan keli Siraman

Sebelum anda membeli penyerlah daripada MAKE OVER, pastikan anda memilih warna yang sesuai untuk undertone anda. Anda boleh menggunakan asas kegemaran anda sebagai panduan dalam memilih warna penyerlah yang betul. Adalah disyorkan untuk memilih penyerlah MAKE OVER yang dua atau tiga warna lebih terang daripada asas anda.

Di pasaran, terdapat banyak jenama solekan yang turut menyediakan 1 palet lengkap yang mengandungi penyerlah, kontur dan bronzer. Ketiga-tiga produk mempunyai perbezaan dalam fungsi. Jika penyerlah boleh menjadikan solekan anda kelihatan lebih cerah, maka contouring digunakan untuk menjadikan wajah kelihatan lebih nipis atau hidung kelihatan lebih mancung. Ia berbeza dengan bronzer yang produknya berwarna coklat untuk memberikan rona hangat pada wajah anda.

[1] Birnbaum, Kara. 2008. Kecantikan Sejagat – Panduan Kecantikan. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama, hlm 58

Share