Rick dan Morty mengesahkan perubahan baharu terbesar mereka ialah Kanon Tetap

Rick dan Morty mengesahkan perubahan baharu terbesar mereka ialah Kanon Tetap

Amaran: spoiler untuk Rick dan Morty musim 6, episod 3! Rick dan Morty musim 6, episod 3, “Bethic Twinstinct,” mengesahkan bahawa perubahan terbesarnya dalam keluarganya ialah menantu tetap. Dengan episod Thanksgiving yang lain, Rick dan Morty memfokuskan pada ahli terbaru keluarga besar mereka yang luar biasa, Space Beth. Walaupun Rick sebenarnya mencipta klon Beth untuk menghantarnya ke angkasa lepas dan mengekalkan Beth yang lain di Bumi, dia tidak dapat menghalang dua Beth daripada bertemu dan berhubung. “Bethic Twinstinct” menunjukkan bahawa Space Beth tidak dalam bahaya hilang daripada rancangan itu.

Pada mulanya, nampaknya keluarga besar Rick dan Morty hanya boleh menjadi punca gurauan untuk beberapa episod sebelum hilang sepenuhnya daripada rancangan itu. Walaupun ahli Smith yang lain seperti Naruto, Summer, dan budak lelaki sumbang gergasi Morty disebut dalam lebih daripada satu episod dalam musim 5, ia cukup mudah untuk melupakan mereka dalam musim 6 dan menggegarkannya seperti pengembaraan gila yang lain. Walau bagaimanapun, Rick dan Morty terkenal kerana menghidupkan watak aneh seperti Encik Poopey Butthole dan Encik Meeseeks, jadi wajar untuk meneruskan kanun yang ditubuhkan pada musim sebelumnya.

Musim keenam Rick dan Morty menyediakan tetapan semula lembut untuk rancangan itu kerana ia menunjukkan alam semesta yang mengubah keluarga Smith. Walau bagaimanapun, Rick dan Morty meletakkan watak dalam alam semesta yang sama yang termasuk Naruto, dan bukannya meninggalkan mereka dalam alam semesta yang sama sekali berbeza daripada asal. Space Beth, yang dirujuk dalam Naruto pada akhir episod 3 musim enam Rick dan Morty, terus wujud secara kanonik, membuktikan bahawa dia tidak akan dilupakan. Begitu juga, kedua-dua episod ini dan musim keenam Rick dan Morty, episod 1, berusaha untuk menjelaskan bahawa Space Beth adalah perlawanan dalam keluarga. Ini juga menunjukkan bahawa tindakan Rick terus membawa akibat dan dia tidak boleh menghantar Beth ke angkasa dan melupakannya.

Read More :   Harris trích dẫn những vấn đề mới tại văn phòng thư ký quận và thúc giục nhiều giờ hơn

Mengapa Rick dan Morty memerlukan keluarga Smith yang lanjutan?

Space Beth mungkin telah hilang sepenuhnya selepas “The ABCs of Beth,” episod ke-9 musim ketiga Rick dan Morty. Menjaganya dalam rancangan itu adalah satu langkah yang bijak, kerana Space Beth memecahkan watak Beth dengan cara yang positif. Walaupun ditafsirkan sebagai vakum, mengekalkan keluarga Smith bersama-sama dan memberikan Beth apa yang dia benar-benar mahukan menambah lapisan pada rancangan itu, membolehkan dinamik yang lebih menarik dalam keluarga Smith. Dari penghujung musim keenam Rick dan Morty, episod 3 menunjukkan bahawa Jerry pandai dalam perkara Beth-on-Beth selagi dia menjadi sebahagian daripadanya, ia juga menunjukkan perkembangan watak Jerry. Rick dan Morty berhati-hati terhadap kebangkitan semula yang tidak dijangka walaupun plot plot yang paling sipi kemudian dalam rancangan itu, dan adalah satu pembaziran untuk tidak berbuat demikian dengan keluarga besar.

Kisah Rick dan Morty dipenuhi dengan watak-watak yang kelihatan tidak penting tetapi kembali dengan makna dalam plot. Walaupun sifat episodik rancangan itu mungkin kelihatan bercanggah dengan plot yang lebih besar, Rick dan Morty menunjukkan bahawa ia mengekalkan kanunnya konsisten dengan watak seperti Evil Morty. Apabila Space Beth kembali ke angkasa lepas pada penghujung episod 3 musim enam, ikatannya dengan Beth terlalu kuat untuk hilang sama sekali daripada rancangan itu.

Source : www.asiaticafilmmediale.it

Share