Republikan menyerang pendirian jenayah Fetterman

Republikan menyerang pendirian jenayah Fetterman

(NewsNation) — Sebagai calon Senat, John Fetterman menjadikan hak pengguguran sebagai tema yang menonjol untuk menyemarakkan semula pengundi wanita, manakala pesaingnya, Dr. Mehmet Oz mengelak daripada menyebut bekas Presiden Donald Trump atau pengguguran, tetapi menjadikan Fetterman kelihatan lembut terhadap jenayah.

Julia Manchester, seorang wartawan untuk laman web saudara NewsNation The Hill, memberitahu NewsNation bahawa ia masih harus dilihat sama ada taktik Oz akan bergema dengan pengundi.

“Kebanyakan larangan pengguguran yang dicadangkan ini, dan Roe v. “Kami tahu bahawa keputusan untuk menggulingkan Wade tidak begitu popular di kalangan pengundi,” katanya. “Jadi, anda cuba membuat Fetterman memahami perkara ini dengan baik.”

Semasa Oz ketinggalan dalam pemilihan, dia cuba menembak Fetterman dengan bersikap lembut terhadap jenayah semasa memegang jawatan sebagai timbalan gabenor Pennsylvania.

“Saya benar-benar fikir apa yang anda lihat di Pennsylvania adalah representasi pertempuran pemesejan dalam kempen pertengahan penggal di seluruh negara.”

The Associated Press menyumbang kepada laporan ini.

Source : www.newsnationnow.com

Read More :   Dự báo về cung hoàng đạo nghề nghiệp từ ngày 12 đến ngày 18 Tháng 9 năm 2022
Share