Remaja lelaki tidak dijangka bertahan selepas ibu saudara menolaknya ke dalam tasik

Remaja lelaki tidak dijangka bertahan selepas ibu saudara menolaknya ke dalam tasik

Victoria Moreno didakwa atas kematian anak saudaranya yang berusia 3 tahun (Imej: Jabatan Polis Chicago/Fox32/CBS)

Victoria Moreno didakwa atas kematian anak saudaranya yang berusia 3 tahun (Imej: Jabatan Polis Chicago/Fox32/CBS)

Keadaan kanak-kanak lelaki berusia 3 tahun bertambah buruk apabila ibu saudaranya dikatakan menolaknya dari jeti ke Tasik Michigan dan melihat dia bergelut untuk berenang di dalam air di bawah.

Victoria Moreno, 34, meninjau persekitaran untuk melihat sama ada sesiapa memerhati sebelum dia mengangkat kanak-kanak itu dan membuangnya ke dalam air, di mana dia bergelut untuk terus terapung selama kira-kira 30 minit, dakwa pendakwa raya.

“Dalam mana-mana kes ini, defendan tidak menjerit meminta pertolongan, memanggil bantuan, mendapatkan bantuan, atau cuba membantu,” kata Timbalan Peguam Negara Lorraine Scaduto semasa perbicaraan jaminan Moreno.

Pegawai dari Jabatan Polis Chicago menarik kanak-kanak itu keluar dari Tasik Michigan pada hari Isnin, kira-kira 30 minit kemudian, dan mendapati dia telah mengalami serangan jantung.

Menurut Chicago Sun-Times, polis tiba selepas saksi menghubungi 911, menyebabkan Moreno berpura-pura tidak mengenali budak itu.

Budak muda itu kini sedang menunggu pemindahan jantung, tetapi Scaduto berkata dia tidak dijangka bertahan.

Moreno didakwa mencuri kunci trak keluarga yang dia tidak dibenarkan memandu dan membawa budak itu bersamanya ke Jeti Tentera Laut.

Pada satu ketika, semasa Scaduto berjalan berhampiran air bersama kanak-kanak itu, budak lelaki itu merangkak di bawah penghadang di tepi, tetapi Moreno memegang kakinya dan menariknya ke belakang kerana ‘terdapat beberapa orang berdekatan,’ kata Scaduto.

Defendan melihat sekeliling berulang kali dan menunggu orang ramai beredar, sekali lagi dia melihat sekeliling dan, sementara tiada sesiapa di situ, membiarkan kanak-kanak berusia 3 tahun itu merangkak di bawah rantai ke tepi pelantar. tiada apa-apa,’ kata Scaduto.

Moreno dilaporkan ditangkap pada kamera keselamatan menolak budak lelaki itu ke dalam air dan tidak melakukan apa-apa untuk menyelamatkannya.

Hakim Mahkamah Litar Cook County Susanna Ortiz menolak ikat jamin untuk Moreno pada perbicaraannya Rabu. Walaupun pembelaan Moreno mendakwa dia mengalami masalah mental, Ortiz menyifatkan dakwaan tindakannya itu sebagai ‘sengaja kejam dan menjijikkan’.

Moreno telah ditangkap di tempat kejadian dan didakwa dengan cubaan membunuh tahap pertama kanak-kanak di bawah umur 13 tahun dan serangan teruk yang menyebabkan hilang upaya kekal.

Dia akan hadir di mahkamah pada 30 September.

Hubungi pasukan berita kami dengan menghantar e-mel kepada kami di [email protected]

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, semak halaman berita kami.

Source : metro.co.uk

Read More :   Quân đội diễn tập lễ tang Nữ hoàng Elizabeth II ở Windsor
Share