Puteri Kate berkata Queen ‘memandang ke bawah’ apabila pelangi muncul

Puteri Kate berkata Queen ‘memandang ke bawah’ apabila pelangi muncul

Puteri berkata pelangi yang muncul adalah Permaisuri yang memandang mereka dari atas (Imej: PA)

Puteri berkata pelangi yang muncul adalah Permaisuri yang memandang mereka dari atas (Imej: PA)

Puteri Wales berkata dia percaya Ratu sedang melihat kami apabila lima pelangi muncul di langit di atas Balmoral.

Kate, 40, berterima kasih kepada mereka yang, bersama suaminya, Putera William, membantu mencipta pelepasan yang sempurna untuk bekas raja itu.

Putera Wales berkata pelangi telah mengejutkan mereka dan berkata, ‘Berapa banyak pelangi telah muncul di Scotland? Anda hampir tidak melihat sebarang pelangi di sana, tetapi terdapat lima.’

Kate menjawab sambil tersenyum: “Baginda memandang rendah kami.”

Dalam pertemuan bersemuka pertama mereka sejak pengebumian, William berkata dia mendapati dirinya ‘tercekik’ apabila dia melihat Paddington Bear memuji neneknya.

Ratu Elizabeth Meninggal Dunia di Istana Balmoral

Pelangi dilihat di Windsor pada hari Ratu meninggal dunia (Imej: Getty)

Ratu Elizabeth Di Bawah 'Penyeliaan Perubatan'

Orang ramai kagum dengan langit yang indah di atas Istana Buckingham (Imej: WireImage)

Windsor, England - 08 September: Pelangi muncul di langit di atas Windsor, England pada 08 September 2022. Elizabeth Alexandra Mary Windsor dilahirkan pada 21 April 1926, di Bruton Street, Mayfair, London. Dia berkahwin dengan Putera Philip pada tahun 1947, dan bapanya ialah Raja George VI. Elizabeth II meninggal dunia di Istana Balmoral di Scotland pada 8 September 2022 dan meninggalkan empat anaknya Charles, Prince of Wales, Anne, Princess Royal, Andrew, Duke of York dan Edward, Duke of Wessex. (Foto oleh Chris Jackson/Getty Images)

Pelangi di atas Windsor pada hari Ratu meninggal dunia (Imej: Getty)

Pelangi muncul di atas Memorial Queen Victoria ketika orang ramai berkumpul di luar Istana Buckingham di tengah London. Ratu Elizabeth berada di bawah pengawasan perubatan, dengan keluarga diraja bergegas berada di sisinya di tengah-tengah kebimbangan kesihatan yang serius. Istana Buckingham telah mengeluarkan kenyataan yang mengatakan bahawa doktor diraja mengambil berat tentang kesihatan Ratu sebagai Putera Wales dan anak-anaknya yang lain, dan bahawa Duke of Cambridge telah membersihkan diarinya dan segera menuju ke rumahnya di Tanah Tinggi Scotland. Tarikh gambar: Khamis, 8 September 2022. Foto PA. Tengok cerita PA Queen ROYAL. Kredit foto hendaklah: Yui Mok/PA Wire

Puteri Kate berkata dia menyangka pelangi memandang rendah Ratu (Imej: PA)

LEBIH LANJUT: Huw Edwards ‘tips untuk kesatria’ selepas berdekad-dekad dalam bidang kewartawanan dan pujian tinggi untuk liputan BBC mengenai kematian Ratu

Langit yang menakjubkan seolah-olah mengucapkan selamat tinggal terakhir kepada Yang Dipertuan Ahad pada hari Ahad, yang telah menjadi tokoh utama di negara itu selama lebih 70 tahun dan merupakan raja paling lama memerintah Britain.

Pelangi juga dilihat di luar Istana Buckingham dan Istana Windsor pada hari kematian Baginda.

Pemandangan langit yang menarik juga dilihat oleh ribuan orang yang berbaris untuk melihat Ratu berbaring di Westminster Hall.

Putera mengucapkan terima kasih kepada sukarelawan dan kakitangan operasi yang membantu menganjurkan Perkhidmatan Komitmen Ratu, walaupun mereka tidak dijangka membuat sebarang komitmen rasmi sehingga tempoh berkabung tamat.

Putera William memberikan ucapan pertamanya sejak neneknya meninggal dunia semalam, dalam ucapan pra-rakam pada sidang kemuncak Anugerah Earthshot di New York.

Putera harus hadir, tetapi membatalkan perjalanannya berikutan kematian Ratu.

Hubungi pasukan berita kami dengan menghantar e-mel kepada kami di [email protected]

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, semak halaman berita kami.

Source : metro.co.uk

Read More :   Airtel Payments Bank termasuk dalam senarai bank berjadual
Share