Profil dan biodata Gus Samsudin Jadab, pakar kerohanian dari Blitar yang berkonflik dengan Red Mage

Profil dan biodata Gus Samsudin Jadab, pakar kerohanian dari Blitar yang berkonflik dengan Red Mage

infotrends.id – Nama Gus Samsundin baru-baru ini menjadi perbincangan hangat. Kerana ilmu yang dimiliki oleh figura Gus Samsundin itu dilenyapkan oleh seseorang yang digelar sebagai Red Wizard.

Sosok Wizard Merah yang nama sebenarnya Marcel Radhival diketahui dapat menghilangkan ilmu Ia adalah gurauan yang menjadi kemahiran utama Gus Samsundin.

The Red Wizard sering memuat naik video dirinya mendedahkan seperti apa sains Ia adalah gurauan mili Gus Samsudin ternyata satu silap mata yang mudah.

Jadi, siapa Gus Samsudin sebenarnya? Berikut adalah profil Gus Samsudin Jadab.

Baca juga: Video viral Atuk bawa kepala patah di jalan Ini kronologinya

Anda mempunyai pertapaan di Blitar

Gus Samsundin adalah seorang yang bekerja sebagai guru agama dan juga seorang zuhud kerohanian atau mistik. Beliau juga menguruskan beberapa akaun Youtube bertajuk, antara lain Hakikat sebenar Zat Nur dan Gus Samsuddin Jadab.

Semak, Gus Samsudin juga mempunyai pertapaan di Blitar yang mempunyai nama yang sama dengan akaun Youtube beliau iaitu Hakikat Hakikat Nur.

Sebelum ini, Gus Samsudin belajar agama di Pondok Condro Mowo di Giri Mulyo, Jogo Rogo, pekan Ngawi. Kini, Gus Samsundin mempunyai pengikut setia sehingga dia boleh memulakan pertapaannya sendiri.

Read More :   Bagaimana untuk memulakan perniagaan di Instagram [2022]

Serban dan janggut panjang menjadi identiti ikonik Gus Samsundin apabila muncul di kandungan YouTubenya.

Terima kasih kerana kerap memuat naik ilmu Ia adalah gurauan di Youtube, Gus Samsudin berjaya mengumpul sehingga 1.6 juta pelanggan daripada Saluran yang menguruskan.

Bagi sains pula Ia adalah gurauan ialah kebolehan rohani Gus Samsundin untuk melakukan perkara yang di luar pemahaman manusia. Melalui kandungan YouTubenya, Gus Samsundin sering mempraktikkan ilmu ini seperti mengubati orang sakit.

Ia tidak berhenti di situ, pengetahuan Ia adalah gurauan Harta Gus Samsudin juga boleh menghalau sarang hantu di pelbagai lokasi berhantu. Dia sering memuat naik kandungan pertemuan dengan roh dan mencabar mereka dengan ilmu yang dia ada.

Read More :   15 Menu Makanan Khas Jawa (Indonesia) Mesti Anda Cuba

Berkat kandungan mistik, Gus Samsundin menjadi viral dan muat naiknya mampu mengumpulkan ribuan penonton.

Baca juga: Manado Girls Viral Link didakwa mengalami gangguan daripada pemandu teksi dalam talian

Permusuhan dengan Wizard Merah

Kini, Gus Samsudin mendapati dirinya berselisih dengan sosok yang dipanggil Magician Red. Ahli sihir itu sering membongkar ilmu Gus Samsudin melalui kandungannya.

Malah, Gus Samsundin juga mencabar Ahli Sihir Merah untuk berjumpa dengannya dan menunjukkan keajaiban sains Ia adalah gurauan langsung kepadanya.Paparan Siaran:
16

Share