Penyampaian baharu untuk kawasan dermaga telah dikeluarkan

Penyampaian baharu untuk kawasan dermaga telah dikeluarkan

SAN DIEGO — Pasukan pembangunan kembali Pelabuhan San Diegoprojek besar-besaran yang boleh mentakrifkan semula kawasan dermaga bandar itu telah melancarkan pusingan pulangan baharu kerana ia membida lebih banyak sokongan orang ramai.

Pasukan itu, 1HWY1, telah bekerja selama bertahun-tahun untuk mereka bentuk projek mega bernilai $3.5 bilion. Projek ini merangkumi 40 ekar tanah dan 30 ekar air di sepanjang Central Embarcadero.

Dari Muzium USS Midway ke utara, Manchester Grand Hyatt di timur, dan Teluk San Diego di selatan dan barat, ia boleh mengubah latar langit San Diego secara radikal.

Pembangunan itu dibahagikan kepada blok dan termasuk tujuh hotel, restoran, akuarium, kemudahan penyelidikan BlueTech dan banyak lagi. Perancang menumpukan lebih daripada 70% kawasan yang dicadangkan untuk kegunaan awam: taman baharu, dataran, persiaran, gelinciran bot dan jeti.

Read More :   Adakah pengeluaran minyak dan gas merupakan laluan kerjaya yang baik? 10 Pekerjaan Pengeluaran Minyak dan Gas Terbaik pada 2022.

Imej baharu yang dikeluarkan minggu ini mencerminkan rupa yang dikemas kini dengan “rasa lebih terbuka di sepanjang dermaga,” kata pembangun dalam kenyataan akhbar pada hari Jumaat. Perubahan termasuk lebih banyak kawasan rekreasi terbuka, laluan pejalan kaki yang diluaskan dan ciri air yang lebih bersih.

“Peningkatan ini akan dicapai dengan mengurangkan ketumpatan yang dicadangkan, mengurangkan ketinggian bangunan, meningkatkan halangan dan memindahkan kebanyakan tempat letak kereta di bawah tanah,” tulis 1HWY1.

Pembangun masih berusaha untuk mendapatkan sokongan luas daripada orang ramai dan Pesuruhjaya Pelabuhan San Diego. Projek yang begitu luas melalui proses semakan yang ketat dan selalunya terbentuk secara beransur-ansur.

Dalam bengkel awam selama empat setengah jam pada Khamis, proses itu didedahkan. Pesuruhjaya menyatakan pandangan yang bertentangan tentang segala-galanya daripada saiz keseluruhan projek kepada kebimbangan nelayan tempatan dan jumlah gelinciran bot projek itu, laporan San Diego Union-Tribune.

“Saya fikir kami masih bergerak ke arah yang betul,” kata Pesuruhjaya Pelabuhan Rafael Castellanos, menurut akhbar Jennifer Van Grove. “Saya tahu ia kontroversi dan ramai orang tidak akan menyukainya. Tetapi terdapat ramai orang yang bukan sahaja suka, mereka suka. Jadi saya masih belum sampai ke sana, tetapi saya menyokong visi itu. Saya ingin melihat kerja transformatif dijalankan di laman web ini.”

Pemaju berkata dalam siaran akhbar mereka bahawa Pelabuhan San Diego telah menerima lebih daripada 400 surat sokongan untuk projek mereka.

Dalam tempoh 60 hingga 90 hari akan datang, 1HWY1 akan menggabungkan perubahan selanjutnya dan menyerahkan lebih banyak kertas kerja ke pelabuhan, kata pasukan itu. Pesuruhjaya akan bertemu semula untuk membincangkan projek itu pada bulan Ogos.

Share