Penulis dan Pencipta Abbott Elementary Quinta Brunson Mengatakan Dia Tidak Marah pada Jimmy Kimmel Atas Aksi Emmynya

Penulis dan Pencipta Abbott Elementary Quinta Brunson Mengatakan Dia Tidak Marah pada Jimmy Kimmel Atas Aksi Emmynya

KRIM PHILADELPHIA — Komedi hit ABC “Abbott Elementary” memenangi tiga Emmy malam Isnin untuk musim pertamanya.

Penerbit rancangan, penulis dan pelakon Quinta Brunson turut mencipta sejarah.

Anak kelahiran Philadelphia Barat berusia 32 tahun itu menjadi wanita kulit hitam pertama menerima tiga pencalonan dalam kategori komedi dan wanita kulit hitam termuda dicalonkan untuk anugerah lakonan dalam kategori yang sama.

Dia juga wanita kulit hitam kedua dalam sejarah Emmy untuk memenangi Penulisan Cemerlang untuk Siri Komedi.

Brunson mengasaskan “Sekolah Rendah Abbott” dari sekolah rendahnya sendiri di Philadelphia Barat, tempat ibunya, Norma, telah mengajar selama lebih daripada 40 tahun.

“Kami memerlukan lebih ramai guru,” kata Brunson. “Orang ramai perlu dibayar lebih untuk mahu menjadi guru. Saya tidak mahu menjadi seorang guru sekarang dengan wang yang mereka dapat. Ia adalah satu profesion yang penting untuk dihormati.”

Semasa ucapan penerimaannya, pengacara Jimmy Kimmel berpura-pura pengsan di atas lantai.

Twitter tidak menyukai aksi itu, menuduh pelawak larut malam itu mencuri pertunjukan daripada Brunson.

LIHAT JUGA: Bintang Abbott Elementary Sheryl Lee Ralph menyampaikan ucapan penerimaan yang hebat

“Ia tidak banyak mengganggu saya,” kata Brunson. “Saya tidak tahu apa yang difikirkan oleh internet. Saya tahu. Jimmy memberi saya tempat pada malam pertama dan merupakan salah seorang yang pertama melihat Abbott. Mungkin esok aku marah dia. Saya akan menghadiri rancangannya pada hari Rabu. Saya boleh tumbuk muka awak. Mari lihat apa yang akan berlaku.

Pelakon utama Quinta “Abbott Elementary” Sheryl Lee Ralph juga memenangi Anugerah Emmy kerjaya pertamanya untuk peranan sokongannya.

“Saya di sini untuk memberitahu anda bagaimana rupa iman dan bagaimana rupa usahanya,” kata Ralph. “Jangan berputus asa.”

Read More :   Hero of Hearts Novel Chương 4819 - Truyện XH

Abbott Elementary kembali untuk Musim 2 pada 21 September. Anda boleh menontonnya di sini di stesen ABC ini pada jam 9 malam.

Hak Cipta © 2022 KGO-TV. Hak cipta terpelihara.

ABC7

Tidak semua berita di tapak menyatakan pandangan tapak, tetapi kami menghantar dan menterjemah berita ini secara automatik melalui teknologi pengaturcaraan di tapak, bukan daripada editor manusia.

Source : newsnetdaily.com

Share