Penjahat Andor mempunyai detik lucu dan sempurna pada hari pertama Star Wars

Penjahat Andor mempunyai detik lucu dan sempurna pada hari pertama Star Wars

Bintang Andoran, Denise Gough baru-baru ini mengimbau kembali detik Star Wars yang lucu dan sempurna pada hari pertama penggambarannya di set. Dalam ansuran terbaharu siri fantasi sci-fi yang telah lama berjalan, Diego Luna memainkan watak Cassian Andor, seorang perisik Rebel Alliance yang membuat debut Star Wars dalam Rogue One: A Star Wars Story. Berlatarkan lima tahun sebelum peristiwa Star Wars: Episod IV – A New Hope, Andor berhasrat untuk menceritakan kisah bagaimana Cassian naik melalui barisan Pemberontakan apabila Penentangan berubah menjadi tentera yang bertekad untuk menggulingkan Empayar Galactic yang jahat.

Gough memainkan watak Dedra Meero, seorang pegawai Biro Keselamatan Imperial, yang akan diperkenalkan dalam bab 4 Andor. Berikutan Cassian dan Luthen Rael (Stellan Skarsgård) melarikan diri dari Ferrix, Meero ditugaskan untuk mengetuai penyiasatan terhadap pelaku. Dipengaruhi oleh Giancarlo Esposito sebagai Gustavo Fring dalam Breaking Bad, Meero akan teliti dan tidak henti-henti dalam mencari Cassian.

Dalam temu bual dengan THR baru-baru ini, Gough mengimbas kembali hari pertamanya di Andor dan reaksi lucunya pada masa ini. Pelakon itu menjelaskan bahawa hari pertamanya adalah di set Ferrix, model sebenar sebuah bandar di planet perindustrian. Gough memakai pakaian seragam pegawai diraja dan memasuki set dengan dua pelakon berpakaian Death Troopers. Sejak itu, pelakon itu mendendangkan muzik bertemakan Star Wars yang menjadi tular dan menular ke semua pemain tambahan di set. Baca apa yang Gough katakan tentang hari pertamanya:

“Jadi, hari pertama, kami berada di dalam. [Ferrix] set yang mereka bina. Semua set adalah nyata. Jadi kami berada di sebuah bandar kecil dan saya memakai pakaian seragam empayar saya. Kemudian mereka memberi saya dua Pasukan Maut dan kami melalui lautan tambahan. Jadi saya mula mendendangkan lagu tema Star Wars dan kemudian semua pemain tambahan mula mendendangkannya. Dan tiba-tiba saya menyedari dengan baik bahawa saya berada di Star Wars, tetapi kemudian terlupa lagi sehingga beberapa hari terakhir. Jadi sekarang saya benar-benar bosan dengan berada dalam Star Wars”.

Kedudukan tangan Andor mencipta pertunjukan Star Wars yang unik

Penulis dan pencipta Tony Gilroy memutuskan untuk menggunakan set hands-on semata-mata semasa penggambaran Andor. Apabila musim pertama The Mandalorian difilemkan, banyak adegan menggunakan StageCraft LED Volume, pelbagai jenis skrin yang memaparkan latar belakang yang boleh disesuaikan untuk mensimulasikan lokasi dunia sebenar. Teknologi baharu ini telah dimasukkan ke dalam pelbagai projek Star Wars tambahan seperti The Book of Boba Fett dan Kenobi. Tetapi set luaran sebenar untuk Andor telah dibina dari bawah ke atas untuk mewujudkan persekitaran yang lebih mengasyikkan di mana pemain boleh masuk ke dalam watak. Kualiti set Ferrix sangat mengagumkan sehingga mendorong Gough untuk berjalan ke arah penggambaran, bersenandung tema Star Wars penjaga empayar perkasa.

Read More :   Kongsi Ahli Gabungan Shopee di Instagram, Facebook, TikTok, dsb. 3 Cara Penggunaan Pada

Dari hari pertama, jelas bahawa Gough telah menerima peranan penjahat utama dalam Star Wars. Berazam untuk bekerjasama dengan Pembantu Inspektor Keselamatan Korporat, Syril Karn (Kyle Soller), Gough yang tegas boleh menjadikan Meero sebagai salah satu musuh utama dalam keseluruhan francais Star Wars. Cassian bersedia untuk mengambil langkah pertamanya dalam pemberontakan rahsia terhadap Empayar, manakala Andor menyediakan Meero untuk konfrontasi dramatik dengan mata-mata yang baru muncul.

Font: THR

Source : www.asiaticafilmmediale.it

Share