Pembaikan rumah pantas untuk meningkatkan ruang storan

Pembaikan rumah pantas untuk meningkatkan ruang storan

Tidak kira saiz rumah anda, adalah luar biasa untuk menemui seseorang yang mengadu tentang mempunyai terlalu banyak ruang storan. Malah, kebanyakan orang mencari cara yang berbeza untuk meningkatkan mereka ruang simpanan praktikal.

Jika anda sedang mempertimbangkan projek pembaikan rumah, adalah bijak untuk merancang storan tambahan dan menjadikan rumah anda lebih berfungsi. Lihat bagaimana anda boleh meningkatkan ruang storan anda.

1. Pasang rak, kabinet dan cangkuk

Kabinet, rak dan cangkuk boleh membantu anda memaksimumkan ruang menegak di dalam bilik anda. Biasanya, rak sangat bagus untuk menyimpan barang yang perlu dilihat dengan mudah, seperti barang kaca, hiasan dan buku. Anda juga boleh memasukkan bakul di rak untuk menyembunyikan barang yang lebih kecil yang kurang menarik. Jika anda mempunyai kawasan yang tidak digunakan di atas TV, di garaj dan dapur, anda patut menambah rak secara strategik. Paling penting, meletakkan rak di dalam kabinet dapur boleh menjadikan ruang anda lebih praktikal dan teratur.

Sebaliknya, kabinet bagus untuk menyimpan bekalan seperti peralatan mandian yang memerlukan akses cepat. Laci dan almari dengan reka bentuk moden ia boleh membantu menyembunyikan alat seperti pencetak dan peranti lain yang lebih kecil jika anda mempunyai soket elektrik terbina dalam. Lebih penting lagi, anda boleh memasang kabinet tersuai untuk dipadankan dengan bentuk item tidak teratur yang mungkin sukar untuk dimuatkan dalam kabinet standard.

Cangkuk boleh membantu anda menggunakan ruang di dinding dan di belakang pintu anda dengan lebih baik. Apabila dipasang di garaj, anda boleh mencipta ruang yang hebat untuk menyimpan barang-barang taman anda dan ia boleh membantu anda menyusun almari pakaian anda.

2. Gunakan Ruang Di Bawah Pulau Dapur dan Sinki

Pulau dapur anda seharusnya melampaui penyediaan ruang tempat duduk tambahan dan menambah ruang simpanan. Menaik taraf ke pulau dapur yang lebih besar mewujudkan ruang di setiap sisi, termasuk tempat anda meluncur najis. Ini memastikan anda menggunakan setiap ruang yang ada di bawah pulau dapur. Sebelum memulakan pengubahsuaian dapur anda, tentukan susun atur praktikal mengikut saiz bilik anda. Paling penting, ia harus berfungsi dan bergaya.

Ruang di bawah singki anda adalah tempat yang menarik untuk diisi dengan kekacauan, tetapi anda boleh mengalih keluar semua barang yang tidak diperlukan dan menggunakan semula kawasan itu menjadi ruang yang berguna.

Anda boleh memasang kabinet moden di bawah singki dan memasukkan palang dan cangkuk di dalam pintu tempat anda boleh menyimpan kain buruk pinggan mangkuk anda. Batang gantung mencipta tempat yang ideal untuk memegang beg anda. Di samping itu, anda boleh meletakkan rak di dalam kabinet untuk organisasi yang lebih baik.

3. Perabot pelbagai guna dan bakul praktikal

Walaupun perabot anda harus bergaya dan melengkapkan reka bentuk dalaman anda, sebaiknya pilih kepingan yang menyediakan ruang simpanan tambahan. Contohnya, unit simpanan kerusi, ottoman, peti kecil dan meja dengan rak atau laci boleh menjadi tempat yang bagus untuk menyimpan majalah, buku, linen tambahan dan barangan lain.

Katil dengan laci penyimpanan membantu anda memaksimumkan ruang di bawah katil dan anda boleh menyimpan peralatan tempat tidur, pakaian dan barangan lain di dalam bilik tidur untuk menghilangkan kekacauan.

Walaupun buku dan majalah digital telah mempengaruhi populariti perabot penyimpanan buku, rak buku boleh menjadi pilihan yang baik untuk menyimpan barang lain di rumah anda.

Unit moden dengan reka bentuk modular mempunyai pintu dan laci supaya anda boleh mempunyai sekatan terbuka untuk paparan dan mencipta ruang simpanan tersembunyi untuk barangan isi rumah.

4. Ruang Terbenam

Apabila merancang projek pembaikan rumah anda, pertimbangkan untuk menambah pilihan storan terbina dalam pada ruang anda. Satu perkara yang baik kedai kabinet boleh mereka bentuk penyelesaian khusus kawasan dan meningkatkan organisasi dengan menghapuskan almari, pusat hiburan dan laci. lekapan yang sering mengambil lebih banyak ruang dan mengurangkan fleksibiliti.

Contohnya, rak buku dari lantai ke siling dengan laci, kubi dan rak boleh menjadi tempat yang bagus untuk memaparkan koleksi filem, buku dan orkid anda. Penyelesaian storan terbina dalam di lorong juga menambah lebih banyak ruang untuk menyimpan pakaian bermusim, peralatan tempat tidur tambahan dan hiasan. Tidak kira saiz dan bentuk ruang anda yang tersedia, anda boleh memasang storan tersuai.

5. Gunakan ruang simpanan di bawah tangga dan di sudut

Ruang di bawah tangga sering terbuang di kebanyakan rumah, tetapi anda boleh mengubah ruang ini menjadi ruang yang berfungsi dengan memasang laci dan bidai untuk menyimpan dan menyusun barang-barang anda. Selain itu, lif tangga boleh menjadi tempat simpanan yang bagus untuk mainan, linen dan fail.

Jika kawasan itu besar, pertimbangkan untuk memindahkannya ke a almari pakaian dengan rak, cangkuk dan storan untuk menyimpan alatan dan bekalan pembersihan anda. Paling penting, reka bentuk simpanan tangga moden boleh menjadikan dalaman anda lebih menarik dan praktikal.

nota tamat

Menambah lebih banyak storan ke rumah anda tidak perlu rumit, terutamanya apabila anda mereka bentuk rumah anda pembaikan rumah berhati-hati. Meletakkan rak dan laci di ruang yang tidak digunakan seperti tangga dan di bawah sink boleh menyediakan ruang penyimpanan yang praktikal. Paling penting, pilihan storan terbina dalam boleh mengubah mana-mana kawasan menjadi tempat simpanan yang unik.

Read More :   Penilaian Kendiri atau Bibliografi Beranotasi: Cabaran Setiap Pelajar
Share