Pemakanan dan sokongan menyelamatkan nyawa | UNICEF Australia – Siaran Berita

Pemakanan dan sokongan menyelamatkan nyawa |  UNICEF Australia – Siaran Berita

Mengapa isu 1000 hari pertama.

Di bawah ialah tumpuan khas pada 1000 hari pertama kehidupan anak muda di UNICEF Australia. Kami menyediakan ibu dan bapa dengan pendidikan dan latihan, serta perkhidmatan kesihatan dan bantuan pemakanan untuk ibu dan juga bayi, supaya kanak-kanak seperti Solina bukan sahaja melihat kesan pemulihan yang cepat, tetapi kesan pemakanan yang sangat baik dapat bertahan. seumur hidup.

UNICEF Australia komited untuk mengekalkan program penting dan kekurangan dana di sini di Australia serta di negara jiran; Kemboja, Laos, Timor Timur, Papua New Guinea, Sri Lanka, Burundi, Kepulauan Solomon, Vanuatu dan Kepulauan Pasifik. Kerja ini diwujudkan oleh peminat amal seperti anda, bersama-sama dengan kerajaan Persekutuan Australia melalui Program Kerjasama NGO Australia (ANCP).

1000 hari pertama (dari persepsi hingga umur 2 tahun) adalah apabila salah satu kejayaan terpantas dalam perkembangan minda berlaku, jadi memastikan minda dipelihara dengan baik adalah tepat bagaimana kanak-kanak akan bersiar-siar, berbual, berbual, berseronok dengan kawan baik, dan berkembang maju dalam persekitaran yang memahami.”

Alice Hall

Ketua Program Antarabangsa di UNICEF Australia.

Pautan web sumber.

Source : newspostalk.com

Read More :   Dhvaj, Shrikrishna nhập cuộc theo hình cầu trong loại trực tiếp - Techbondhu
Share