Nissan Magnite Red Edition Dilancarkan, Ini Kelebihannya – Moladin

Nissan Magnite Red Edition Dilancarkan, Ini Kelebihannya – Moladin

Nissan Magnite Red Edition mula dijual di India pada hari Rabu, 13 Julai 2022. Ini adalah kali pertama Nissan memperkenalkan edisi khas Magnite sejak dilancarkan pada 2020.

Pengeluar mobil Nissan berkata jika kereta itu telah mendapat pembangunan khas di beberapa kawasan. Inilah yang menjadikan Nissan Magnite Red Edition berbeza daripada edisi lain.

Nissan Magnite Red Edition ditawarkan dalam 3 varian iaitu varian XV MT, Turbo XV MT dan Turbo XV CVT. Model-model ini dilengkapi dengan beberapa ciri moden yang akan memanjakan lagi pengguna.

Untuk Edisi Merah, Nissan telah membuat beberapa perubahan reka bentuk pada Magnit. Terdapat aksen merah meliputi gril hadapan, kemasan bampar hadapan, lengkungan roda dan kemasan badan sisi. Ia termasuk grafik badan tebal, kemasan pintu belakang, plat Lecet LED dan logo Edisi RED khas yang menonjol.

Read More :   Siapa Ayman al-Zawahiri? Pemimpin Al Qaeda maut dalam serangan dron AS Tonton rakaman CCTV Klip video

Nissan Red Edition pengecas turbo dilengkapi dengan ciri keselamatan aktif seperti kawalan cengkaman, bantuan brek dan bantuan permulaan bukit, bersama-sama dengan ABS standard dan beg udara dwi hadapan. Versi RED juga telah dinaik taraf dengan ciri teknologi canggih untuk memenuhi keperluan pelanggan zaman baharu, termasuk pengecas tanpa wayar dan lampu untuk menyokong pengawasan kereta.

Beberapa ciri utama lain kereta Nissan Magneto Edisi Merah antara lain layar sentuh 8 inci dengan konektivitas Wifi, panel instrumen TFT penuh 7.0 inci, DRL LED, roda aloi R16 Diamond Cut, butang tekan Start/Stop, lampu kabus LED dan kawalan kenderaan dinamik.

Pengarah Urusan Nissan Motor India Rakesh Srivastava berkata beliau berbesar hati melancarkan versi terbaru Nissan Magnite di Hindustan. Ini bermakna ia boleh membantu meningkatkan pasaran Nissan.

Read More :   Video Viral Manipur Merah dan Pautan Baharu Mamit Punbi Eteima

“Kami teruja untuk mula menerima tempahan untuk Nissan Magnite RED Edition baharu kami. Magnite SUV Besar, Berani, Cantik kami menekankan nilai warisan SUV global Nissan untuk pasaran India, Nissan Magnite edisi MERAH menjanjikan pengalaman pemanduan yang unik untuk penonton muda yang arif.”

Harga Nissan Magnite Red Edition di bawah Rp 200 juta

Nissan Magnet Edisi Merah

Nissan Magnite Red Edition berharga Rs 7.86 lakh atau sekitar IDR 165 juta untuk versi XV, manakala trim XV Turbo sekitar IDR 190 juta dan trim XV CVT Turbo sekitar IDR 200 juta.

Untuk enjin tiada perubahan, kereta Crossover SUV turut tersedia dengan tiga pilihan powertrain iaitu: 1.0 liter NA petrol manual dengan kuasa maksimum 72 hp, 1.0 liter turbo petrol manual yang boleh menghasilkan 100 hp , dan 1.0 liter CVT petrol turbo dengan kuasa maksimum 100 hp 100 hp.

Read More :   Ujian Beta Tertutup Honor of Kings telah bermula di banyak wilayah

Nissan Magnite Red Edition boleh didapati dalam warna hitam dan putih. SUV kompak ini turut dieksport ke 15 negara, malangnya tanpa Indonesia.

Jika anda memasuki Indonesia sendiri, Nissan Magnite Red Edition berkemungkinan akan bersaing dengan barisan SUV kompak lain seperti Kia Sonet, Raize dan Rocky.

Ini adalah ulasan Nissan Magnite Red Edition. Untuk maklumat terkini tentang industri automotif, ikuti Moladin.

Moladin ialah platform kereta terpakai yang berkualiti dan boleh dipercayai yang sudah ada di 135 bandar raya dengan 40,000 ejen dan wakil. Jadi jika anda ingin membeli kereta terpakai, pergi sahaja ke Moladin.

Dapatkan juga maklumat kereta terpakai, ulasan kereta terpakaidan mereka tahu tips dan trik penjagaan kereta dengan melayari laman web Moladin.

Share