Nilai bersih diperlukan untuk dianggap kaya di pelbagai bandar

Nilai bersih diperlukan untuk dianggap kaya di pelbagai bandar

Nilai bersih diperlukan untuk dianggap kaya di pelbagai bandar JibGlobeberikut ialah sumber baharu yang kami ada untuk anda hari ini:

Semua orang mahu dianggap kaya. Tetapi berapakah nilai bersih yang diperlukan untuk dianggap kaya di beberapa bandar terbesar di Amerika?

Charles Schwab tahunan Tinjauan Kekayaan Moden berkongsi pandangannya untuk 2022. Di AS secara keseluruhan, tinjauan itu mengatakan bahawa ia memerlukan nilai bersih $2.2 juta untuk dianggap kaya, meningkat daripada $1.9 juta pada 2021. Peningkatan sebanyak 15.8% adalah peningkatan yang ketara, tetapi ia masuk akal kerana kepada inflasi yang tinggi dan kenaikan harga rumah.

Apa yang menarik ialah ambang nilai bersih minimum yang diperlukan untuk menjadi kaya atau selesa dari segi kewangan adalah lebih tinggi pada tahun 2018, 2019 dan 2020. Senang melihat jangkaan keseluruhan kami tidak meroket.

Read More :   Sijil Amanah Gergasi Berisiko daripada Ransomware

Nilai bersih diperlukan untuk dianggap kaya di pelbagai bandarTinjauan dalam talian telah dijalankan pada awal Februari 2022, dengan sampel 500 hingga 750 penduduk kawasan bagi setiap kawasan metropolitan, antara umur 21 dan 75 tahun.

Malangnya, sejak itu, saham AS telah kehilangan semua keuntungan mereka untuk 2021 pada 2022. Oleh itu, jumlah nilai bersih yang diperlukan untuk $2.2 juta untuk dianggap kaya mungkin lebih rendah sekarang jika peserta ditanya lagi .

Nilai bersih diperlukan untuk dianggap kaya di pelbagai bandar

Berikut ialah ambang nilai bersih minimum bagi setiap bandar untuk dianggap kaya.

San Francisco: $5.1 juta California Selatan (termasuk Los Angeles dan San Diego): $3.9 juta New York: $3.4 juta Washington, DC: $3.3 juta Seattle: $3.2 juta Phoenix: $2.7 juta Boston: $2.7 juta Dallas: $2.6 juta Juta Malangnya, bandar saya San Francisco mengambil kek di mana seseorang memerlukan kira-kira $5.1 juta dalam nilai bersih untuk dianggap kaya. Jumlah itu meningkat daripada $3.8 juta pada 2021 atau 35%! Walau bagaimanapun, dengan saham teknologi runtuh 30% – 80% pada 2022, nilai bersih pastinya lebih rendah untuk San Francisco hari ini.

Share