Nikki Haley Meletupkan ‘Rasis’ Sunny Hostin Yang Menggunakan Nama Panggilan untuk Menghakimi Namanya

Nikki Haley Meletupkan ‘Rasis’ Sunny Hostin Yang Menggunakan Nama Panggilan untuk Menghakimi Namanya

Penampilan Hos Sunny Hostin pada hari Selasa berulang kali menuduh bekas Gabenor Carolina Selatan Nikki Haley sebagai “bunglon” dan mencadangkan bekas pegawai Trump itu cuba menyembunyikan warisan Indianya dengan menggunakan nama tengahnya.

Haley membalas dengan dentuman Penampilan Dia membintangi sebagai “perkauman” dan menegaskan bahawa “Nikki” ialah nama India dan terdapat dalam sijil kelahirannya. Selain itu, ahli politik Republik itu menyatakan bahawa Hostin, yang merupakan Afro-Latina, sebenarnya menggunakan nama panggilan dan bukannya nama kelahirannya.

Semasa siaran rancangan bual bicara ABC pada hari Selasa, hos konservatif yang baru dicetak Alyssa Farah Griffin mengumumkan bahawa Republikan meninggalkan bekas Presiden Donald Trump dengan Haley dan Rep. Dia berharap konservatif seperti Liz Cheney (R-WY) akan berkumpul di sekelilingnya. Tetapi Hostin mengambil kesempatan untuk menampar bekas gabenor itu.

“Bunglon Nikki Haley dan penyelamat Liz Cheney,” geram Hostin.

Griffin kemudiannya mempertahankan Haley sebagai “gabenor yang berkesan”, hanya untuk Hostin membalas: “Siapa nama sebenar dia?”

Selepas menyatakan bahawa “ramai orang tidak menggunakan nama sebenar mereka,” Griffin menambah bahawa Haley mengakui namanya adalah India dan tidak pasti apa nama itu pada masa itu. (Nama kelahiran Haley ialah Nimrata Nikki Randhawa. Dia berkahwin dengan Michael Haley pada tahun 1996.)

Berterusan untuk mengalahkan bekas gabenor itu, Hostin kemudiannya menggesa Haley untuk “membongkok” untuk menjadi seorang wanita berwarna. Pada ketika ini, hos bersama Sara Haines campur tangan, memfokuskan perbincangan pada senarai calon presiden GOP yang berpotensi.

Seketika kemudian, Griffin kembali kepada perihal nama Haley, menyatakan bahawa bekas duta A.S. ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu telah pergi oleh Nikki sejak kecil.

“Sebagai seorang wanita India yang dibesarkan di Carolina Selatan pada masa itu, tidak mengejutkan saya bahawa dia melakukan ini untuk mengelakkan prasangka. Jadi saya mahu berhati-hati apabila mengkritiknya kerana lulus. [Nikki]Bekas jurucakap Trump White House,” tambahnya.

Read More :   Pooja Hegde berkata dua perkataan ini membazir di mata saya..!!

“Ada di kalangan kita yang boleh menjadi bunglon dan memutuskan untuk tidak mengamalkan etnik kita untuk meneruskannya,” balas Hostin, sebelum Haines mencelah sekali lagi.

“Sunny, saya rasa ia tidak adil, awak menggunakan nama yang berbeza,” serunya.

“Saya tidak mahu menjadi orang yang berkata demikian,” Griffin mencelah.

“Kebanyakan rakyat Amerika tidak boleh menyebut Asunción kerana kekurangan pendidikan dalam budaya kita,” jawab Hostin, dengan alasan menggunakan nama panggilan peribadinya.

“Saya akan menamatkan perbualan ini,” kata moderator lama Whoopi Goldberg, mengganggu perbincangan. “Sebenarnya, ini saya. Saya Whoopi Goldberg dan kami akan kembali segera.”

Bagaimanapun, Haley mahu meneruskan perbualan di Twitter, di mana dia menyerang Hostin sambil menuduhnya hipokrit.

“Terima kasih atas keprihatinan anda @Sunny,” tulis Haley, menandai akaun rasmi Hostin. “Ia adalah perkauman untuk anda menilai nama saya.”

Dia meneruskan dengan berkongsi klip kata-kata Hostin: “Nikki ialah nama India dan saya ada pada sijil kelahiran saya – dan saya berbangga dengannya. Apa yang menyedihkan ialah sikap hipokrit golongan kiri terhadap minoriti konservatif. By the way, lepas saya semak, Sunny bukan nama lahir awak…”

Hostin baru-baru ini menerima tindak balas daripada konservatif. Penampilan—Untuk mendakwa bahawa “Republikan Hitam” adalah “oxymoron.” veteran pendapat Tuan rumah juga menuduh beberapa rakan sekerjanya sebagai “subahat” dalam mencederakan negara kerana berpegang kepada Parti Republikan, dan menuduh pengulas CNN Van Jones sebagai “bunglon” dan memberi Trump “perlindungan perkauman”.

Agak ironisnya, kenyataan Hostin tentang Haley terbongkar pada hari yang sama. pembahagi Penulis Susan Glasser mendedahkan bahawa Trump menolak Haley sebagai pasangan calon kerana dia bimbang tentang “warna sawo matang” dan warna kulitnya.

Read More :   Sofia Crisafulli là ai đã bị rò rỉ và lan truyền trên Twitter !!

Hostin enggan mengulas melalui jurucakap. Penampilan.

Source : www.thedailybeast.com

Share