Muat turun VMware Workstation Player Terbaru Percuma 2022

Muat turun VMware Workstation Player Terbaru Percuma 2022

Pemain Stesen Kerja VMware
MUAT TURUN.ID – VMware Workstation Player ialah perisian virtualisasi yang membenarkan berbilang mesin maya (VM) berjalan pada pelayan fizikal yang sama. Setiap VM boleh menjalankan sistem pengendalian (OS) sendiri.

VMware ialah pembekal perisian virtualisasi dan pengkomputeran awan yang beribu pejabat di Palo Alto, California, Amerika Syarikat. Ditubuhkan pada tahun 1998, VMware ialah anak syarikat Dell Technologies. EMC Corporation pada asalnya memperoleh VMware pada tahun 2004. EMC kemudiannya diperoleh oleh Dell Technologies pada tahun 2016. VMware mengasaskan teknologi virtualisasinya pada hipervisor logam ESX/ESXi pada seni bina x86.

Dengan VMware anda boleh menjalankan sepenuhnya sistem pengendalian lain tanpa rasa takut mengganggu sistem pengendalian lain yang sedang berjalan. Sebagai contoh, anda menggunakan OS Windows dan ingin menggunakan Linux atas sebab tertentu, anda tidak perlu memasang Linux pada komputer riba, anda boleh terus memasang dan menjalankan mesin maya dalam VMWare.

Read More :   Mod Apk Need for Speed ​​​​Most Wanted

Maya telah menjadi alat yang sangat penting dalam kehidupan kita. Bukan sahaja untuk pentadbir sistem dan rangkaian, tetapi juga untuk pengguna rumah dan pejabat. Sebab untuk semua ini adalah kepelbagaian aplikasi dan isu keserasian.

VMware ialah perisian maya dan pengkomputeran awan yang mengubah cara anda berfikir tentang menjalankan beban kerja pelayan dengan mengagihkan tugas pelayan maya tertentu merentas berbilang hos fizikal. Ia juga membenarkan setiap hos fizikal menjalankan berbilang mesin maya. Syarikat anda mungkin mempunyai pelayan untuk menyimpan fail, pelayan web dan pangkalan data untuk memproses pertanyaan, pelayan e-mel, dsb. Malah syarikat kecil biasanya memerlukan beberapa pelayan.

Satu perkara penting yang perlu diberi perhatian supaya boleh menggunakan VMware Workstation Player secara percuma untuk kegunaan peribadi ialah apabila anda memasukkan pilihan lesen, pastikan anda memilih pilihan pertama “Gunakan VMware Workstation Player secara percuma” menggunakan e-mel anda.

Read More :   Alamat Pejabat Indihome Jakarta, Bandung, Medan, dll. (+ Nombor Telefon CS)

Aplikasi ini membolehkan anda membuat dan menjalankan mana-mana mesin maya, tetapi versi ini mempunyai had. Salah satu batasannya adalah pada bilangan mesin maya yang boleh kita jalankan secara serentak. Satu lagi had adalah pada platform yang boleh digunakan. VMWare Workstation Player berfungsi pada komputer meja. Walau bagaimanapun, VMWare mempunyai versi untuk dipasang pada pelayan untuk mengakses mesin maya dengan lebih cekap, tetapi ciri ini tidak disertakan dalam VMWare Workstation Player.

Muat turun VMware Workstation Player Terbaru

kebenaran Perisian percuma
Pengaturcara VMware Inc
Sistem operasi Windows XP/Vista/7/8/10/11
Perisian penilaian
Share