Muat turun permainan #1 di Indonesia Kemas Kini Terkini 2022

Muat turun permainan #1 di Indonesia Kemas Kini Terkini 2022

Permainan nombor 1 di Indonesia Bermain permainan merupakan satu aktiviti yang sering dilakukan oleh ramai orang. Rakyat Indonesia tidak terkecuali.

Malah, hampir setiap telefon pintar mempunyai sekurang-kurangnya satu permainan untuk dimainkan. Permainan itu sendiri boleh dimainkan di luar aktiviti harian yang sangat sibuk.

Seiring dengan perkembangan teknologi, muncul permainan dalam talian yang menjadi fenomena yang tidak boleh diabaikan. Oleh kerana kemunculan permainan dalam talian ia boleh berkembang dengan cepat.

Permainan dalam talian mempunyai ramai peminat dari seluruh dunia. Jadi perbincangan tentang permainan itu memang menarik.

Jumlah permainan yang muncul membuatkan mereka terus bersaing untuk mendapatkan populariti dan kejayaan yang unggul.

Mereka terus mengemas kini untuk menarik lebih ramai pengguna. Dan menjadi permainan nombor 1 di Indonesia adalah salah satu matlamat.

Apabila bercakap mengenai permainan popular, ini bermakna kewujudan permainan itu sendiri ditunjukkan dengan bilangan kali ia telah dimuat turun melalui Google Play Store atau App Store.

Jumlah ini dari tahun ke tahun juga terus meningkat dengan ketara. Dan ia muncul dalam pelbagai spesies atau jenis baharu yang mungkin tidak wujud sebelum ini.

Kualiti permainan terbaik juga tidak dapat dinafikan. Dan kebanyakan permainan popular mempunyai ciri-ciri mereka sendiri dari penampilan hingga ciri-ciri unggul.

Jadi apa yang termasuk dalam permainan nombor 1 di Indonesia? Pada kesempatan ini, kami akan meringkaskan beberapa permainan terbaik dan paling popular dalam edisi media-n.id.

Senarai Nombor 1 Permainan di Indonesia

Ramai yang ingin tahu apa permainan terbaik di Indonesia, bukan? Bersantai, kerana dalam artikel ini kita akan membincangkannya sepanjang jalan. Jadi jangan langkau artikel ini jika anda tidak mahu terlepas sebarang maklumat menarik tentang permainan ini.

Jadi apa tunggu lagi. Di bawah ialah senarai permainan terbaik dan paling popular dalam versi media-n.id. Berikut adalah senarainya:

1. Garena Free Fire

Permainan Garena Free Fire Nombor 1 di Indonesia

Free Fire berjaya menduduki tempat pertama sebagai permainan nombor satu di Indonesia. Permainan ini mesti biasa di telinga kita, bukan?

Garena Free Fire ialah permainan battle royale yang sangat berjaya, bukan sahaja di Indonesia, tetapi juga di seluruh dunia.

Read More :   Membaca! 10 cara atasi kucing seperti gigit mesti faham

Permainan yang dibangunkan oleh 111 Dots Studio dan diterbitkan oleh Garena, mempunyai lebih 1 bilion muat turun di Gedung Google Play.

Nombor ini telah membawa permainan Free Fire menjadi salah satu permainan yang paling popular dan di seluruh dunia. Dan sudah tentu jumlah itu akan terus meningkat dari semasa ke semasa.

Permainan ini mempunyai tema permainan pengembaraan aksi yang sangat menyeronokkan dan menarik. Kami boleh bermain dengan ramai orang dalam talian dari dunia yang berbeza.

Baca juga: FF Max Apk

2. Mobile Legends : Bang Bang

Permainan Mobile Legends Nombor 1 di Indonesia

Permainan ini juga tidak boleh dipertikaikan kerana popularitinya. Lebih-lebih lagi, ramai pemain terkenal permainan ini adalah idola ramai orang.

Permainan MOBA buatan Moonton yang merupakan anak syarikat ByteDance ini telah dikeluarkan pada 14 Julai 2016. Dari kemunculan pertama sehingga kini, Mobile Legends telah berjaya menarik perhatian ramai orang.

Mobile Legends: Bang Bang juga termasuk dalam salah satu perlawanan eSports. Jadi jangan terkejut jika permainan ini adalah salah satu permainan dalam talian yang terbaik.

Selain itu, terdapat juga banyak pasukan eSports yang berjaya dan terkenal seperti Evos, RRQ, BTR dan ramai lagi yang sering menyertai pelbagai jenis perlawanan dalam permainan MOBA ini.

3. Pulau Domino Higgs

Permainan Higgs Domino Island Nombor 1 di Indonesia

Kami telah sering membincangkan permainan ini. Kerana permainan ini juga merupakan permainan yang dicari oleh ramai pemain.

Higgs Domino Island ialah permainan yang boleh dimainkan dalam talian dan akan menjadi sangat menyeronokkan. Permainan ini mempunyai tema yang menarik dalam bentuk kad khas tempatan hingga antarabangsa seperti Domino QiuQiu, Domino Gaple, Devil’s Card dan banyak lagi.

Permainan ini juga boleh memberi pengguna wang sehingga denyutan nadi. Inilah yang menjadikan permainan ini begitu popular. Dan mungkin anda adalah salah seorang daripada mereka.

Baca juga: Higgs Domino Topbos

4. Mudah Alih PUBG

Permainan Mudah Alih PUBG Nombor 1 di Indonesia

PlayerUnknown’s BattleGrounds atau lebih dikenali sebagai PUBG ialah permainan battle royale yang direka oleh Brendan Greene dan dibangunkan oleh PUBG Corporation, Krafton.

Permainan ini juga hampir sama dengan permainan Free Fire. Permainan ini ialah permainan aksi-pengembaraan di mana anda boleh membuat penentuan sepakan penalti dengan lawan anda dan mendapatkan makan malam ayam.

Read More :   Lainey Wilson membatalkan persembahannya pada hujung minggu kerana masalah keluarga

Permainan ini juga boleh dimainkan oleh berbilang pemain, di mana 100 orang pada satu masa boleh bermain dalam talian bersama-sama.

5. Landskap domestik

Permainan Homescapes #1 di Indonesia

Homescapes ialah permainan Android kasual. Permainan ini adalah permainan teka-teki yang sangat menarik.

Cara bermain permainan ini ialah anda akan diminta untuk menghias rumah dan melakukan aktiviti atau tugasan yang diminta.

Untuk menghias rumah anda, membeli barang keperluan dan menyelesaikan tugas, anda memerlukan bintang.

Anda boleh memperoleh bintang dengan memenangi permainan yang diminta dengan bermain teka-teki dan keluar sebagai pemenang.

Permainan ini akan sangat sesuai untuk anda yang ingin menikmati masa lapang anda dengan santai sambil bermain permainan. Khas untuk anda yang sukakan barangan berbau hiasan.

6. Zon Cacing.io

Zon Cacing.io

Anda pasti pernah mendengar permainan ini, mungkin juga sering bermain. Permainan ini sangat digemari oleh banyak orang terutama masyarakat Indonesia.

Permainan ini sering disebut sebagai permainan cacing. Ya, kerana dalam permainan anda perlu menjalankan cacing untuk mencari makanan supaya badannya boleh membesar dan menjadi cacing diraja.

Anda boleh makan cacing lain dengan membuatnya jatuh ke dalam badan cacing anda atau badan cacing lain. Jadi kena pandai buat muslihat untuk membunuh cacing lain.

Lebih banyak dan lebih besar cacing yang anda makan, lebih cepat cacing anda akan tumbuh menjadi cacing gergasi. Permainan ini juga sangat santai untuk dimainkan pada masa lapang anda.

7. Clash of Clans

Pertembungan kaum-kaum

Clash of Clans, lebih dikenali sebagai COC juga termasuk dalam senarai permainan paling popular. Permainan ini sangat bergantung pada strategi pemain.

COC juga telah menjadi salah satu permainan yang telah dinilai sebagai permainan terlaris sejak sekian lama. Kerana permainan ini telah mencapai 500 juta kali lebih banyak muat turun di Play Store.

Permainan ini dimainkan secara pertempuran atau melawan puak lain. Apabila anda berjaya menyerang puak lawan, anda akan mendapat bintang.

Read More :   7 Aplikasi Penyemak Imbas Anti-Sekatan Terbaik dan Terkini untuk Komputer Riba, Android, iOS

8. Roblox

Roblox

Kemudian terdapat permainan Roblox. Permainan bertemakan minecraft ini juga telah berjaya mencuri perhatian masyarakat Indonesia.

Roblox pertama kali dikeluarkan pada awal September 2006. Dan fakta menarik tentang permainan ini, ternyata anda boleh mendapatkan wang dari permainan ini.

Pengguna permainan ini berpeluang untuk mendapatkan wang daripada projek yang dibuat dalam permainan dengan menjual barangan seperti haiwan peliharaan atau pakaian maya.

Permainan ini juga mudah dimainkan berbanding permainan lain yang serupa dengan permainan ini. Jadi anda boleh cuba bermain sekarang dan dapatkan wang daripada permainan ini.

9. Kesan Genshin

Kesan Genshin

Bagi anda yang sukakan benda – benda yang berbau Jepun atau webu. Permainan ini boleh menjadi sangat sesuai untuk anda mainkan.

Genshin Impact ialah permainan RPG aksi di mana anda boleh meneroka dunia fantasi yang luas dan bebas yang penuh dengan kehidupan mistik.

Genshin Impact juga dicipta dengan gabungan muzik dan grafik yang cantik dan menakjubkan. Animasi yang dihasilkan diproses dalam masa nyata untuk menjadi grafik berkualiti tinggi.

10. Subway Surfers

Pelayar Kereta Api Bawah Tanah

Permainan terbaik di Indonesia, versi media-n.id yang seterusnya, ialah permainan Subway Surfers. Permainan ini berjaya mendapat penarafan 4.5 bintang dengan jumlah muat turun melebihi 1 bilion.

Dalam permainan ini, anda perlu lari daripada mengejar seorang pemeriksa. Dan apabila anda berlari, anda akan melepasi trak, kereta api dan halangan lain.

Apabila anda melalui halangan ini, anda juga perlu mengumpul seberapa banyak syiling yang mungkin.

Permainan ini berdasarkan kelajuan dan kepekatan yang sangat tinggi. Kerana jika anda melanggar halangan yang berada di hadapan anda, maka anda akan kalah dan pemeriksa akan menangkap anda.

Baca juga: Permainan slot yang memenangi wang

Perkataan terakhir

Senarai permainan di atas adalah kompilasi permainan paling popular di Indonesia menurut media-n.id. Dan sudah tentu, semua permainan di atas boleh didapati dengan mudah dari Gedung Google Play.

Jadi ulasan permainan nombor 1 di Indonesia sekarang. Semoga artikel ini bermanfaat dan membantu anda mendapatkan maklumat yang anda cari. terima kasih

Share