Muat turun Canva Premium Unklocked Mod Apk 2.176.0 Terbaru 2022

Muat turun Canva Premium Unklocked Mod Apk 2.176.0 Terbaru 2022

Hai kawan-kawan, selamat datang ke laman web Dota 2 Indonesia. Saya akan bercakap tentang “Canva“. Berikut ialah ulasan penuh di bawah:

Canva-Premium

Ingin meningkatkan pengalaman rangkaian sosial anda? ya, apl Canva mempunyai banyak pelekat dan fon untuk mengemas kini siaran/cerita Instagram, Facebook dan Snapchat anda.

Biasanya pembikinan reka bentuk grafik dilakukan menggunakan komputer atau komputer riba dan juga memerlukan spesifikasi khusus. Namun, bukan buat masa ini, di mana hanya pengguna PC atau komputer riba sahaja yang menjalankan dan melukis grafik.

Android kini tidak dapat ditanggung kerana popularitinya, hanya ada pembangun yang tidak menggunakan banyak perisian atau aplikasi yang serupa untuk ditambahkan ke senarai perisian android. Apl reka bentuk grafik yang boleh dijalankan pada peranti Android ialah apl Canva.


Apakah Canva Mod Apk?

Canva Mod Apk

Canva ialah perisian yang boleh memudahkan reka bentuk grafik. Kini, anda boleh membuat apa sahaja seperti poster, latar belakang, imej, kulit buku dan banyak lagi jenis reka bentuk grafik dalam beberapa saat menggunakan hanya satu peranti.

Elemen reka bentuk dalam perisian Canva mudah ditambah. Mulakan Buddy dengan memilih pilihan daripada salah satu penunjuk utama yang dibuat sebelum ini.

Dari situ, anda akan membandingkannya dengan elemen hiasan, logo perniagaan atau potret anda sendiri, apa sahaja ia.

Anda boleh menggunakan galeri potret terbina dalam Canva atau galeri anda sendiri yang disimpan pada peranti mudah alih anda, meningkatkan atau mengalih keluar kotak teks, menggunakan penapis dan banyak lagi.

Apabila anda selesai mengedit potret dan hasilnya adalah yang terbaik, maka anda boleh menghantarnya terus ke akaun media sosial anda.

Contohnya, Facebook, InstagramTwitter dan sebagainya.

Dan perisian Canva bukan sahaja untuk penyuntingan potret. Tetapi anda juga boleh membuat risalah, brosur, jemputan, ID dan juga resume atau resume dengan pelbagai jenis tema yang disediakan.

Kemudian, perisian Canva juga mempunyai lebih daripada 100 templat dengan pelbagai kategori. Bermula dari standard, elegant, professional dan sebagainya.


Ciri Apl Canva Mod Apk

Ciri Apl Canva Mod Apk

Gunakan Canva untuk mencipta cerita yang menonjol dan membuat tanda anda pada siaran media sosial. Anda bebas memilih daripada pelbagai gaya seni halus, daripada kesan buku tamu yang bersih, moden, gelap, kepada majalah atau model dengan warna dan bentuk yang luar biasa.

Jadi, untuk ciri lengkap, anda boleh menyemak maklumat di bawah:


  • Reka bentuk logo, siaran dan banyak lagi

Pilih templat kegemaran anda dan jadikan templat anda sendiri dengan cara yang sangat mudah: cuma klik pada templat dan tambahkan foto daripada semua foto.

Canva menawarkan perpustakaan foto yang besar dengan lebih 1 juta imej. Ia adalah percuma sepenuhnya, anda boleh memuat turunnya, menyesuaikannya sedikit, menukar warna, menambah penapis dan slaid untuk mengubahnya menjadi karya seni peribadi.

Canva tidak memperuntukkan hak cipta kepada imej mereka, membenarkan pengguna memangkas, melapis dan mempertingkatkan imej sehingga reka bentuk itu memuaskan.

Selepas memproses, anda boleh berkongsi hasil secara terus pada akaun media sosial anda. Semua reka bentuk disimpan secara automatik dalam perpustakaan supaya anda boleh menyemaknya pada bila-bila masa. Sekarang hanya duduk, berehat dan tunggu badai.


  • Apl Canva yang hebat!

Dalam era digital, bukan sahaja apa yang anda katakan yang penting, tetapi juga cara anda mengatakannya. Dengan bantuan Canva, anda boleh menikmati menghantar mesej yang bermakna terima kasih kepada reka bentuk jemputan yang cantik, poster untuk sekolah atau sepanduk pengiklanan untuk program yang akan datang.

Perkara di atas bukan semua yang boleh dilakukan oleh Canva. Aplikasi ini juga digunakan untuk mereka bentuk kulit buku, kulit majalah, logo atau imej pada blog projek.

Ramai yang mengatakan bahawa aplikasi ini membawakan kotak alat yang berkuasa, bersama-sama dengan idea unik terima kasih kepada koleksi berjuta-juta imej dan pelekat.

Mereka boleh membuat rancangan untuk sebarang topik dan tugasan dalam beberapa minit sahaja.


Lebih daripada sekadar apl reka bentuk grafik, Canva juga merupakan editor foto, menyediakan alatan yang anda perlukan untuk menjadi editor profesional.

Tetapi pertama, import imej daripada set media peranti anda. Kemudian klik butang edit untuk memulakan proses pemangkasan dan laraskan tetapan kecerahan dan kontras.

Imej akan ditukar serta-merta dengan penapis warna dengan pelbagai tema, daripada klasik kepada hitam dan putih dengan kesan butiran dan bunyi.

Atau anda boleh memilih tema empat musim dengan jalur warna yang berjulat dari hangat hingga sejuk. Sudah tentu, anda boleh melaraskan kelegapan dalam julat dari 0% hingga 100% dengan sewajarnya.

Selain itu, terdapat alat lain yang membantu mengaburkan, melaraskan kecerunan, menambah bingkai, pelekat atau teks.


Selain berjuta-juta imej, Canva mempunyai lebih 500 fon berbeza untuk memberikan anda reka bentuk terbaik.

Mesej atau jemputan dengan kata-kata atau idea yang baik tidak mencukupi, tetapi cara ia dinyatakan juga sangat penting.

Pembangun membahagikannya kepada pelbagai tema, daripada fon untuk mencipta tajuk, dokumen dan klasik kepada fon Inggeris yang paling biasa. Anda boleh mencari mengikut keperluan peribadi anda.

Namun, tidak semuanya percuma. Sesetengah pelan khas hanya untuk pengguna Pro. Anda perlu membayar yuran bulanan atau tahunan jika anda ingin menggunakannya.


  • Kongsi di rangkaian sosial

canva-media sosial

Canva menyokong sambungan ke beberapa tapak rangkaian sosial yang popular seperti Whatsapp, Messenger, Facebook, Snapchat dan Pinterest.

Anda hanya memerlukan beberapa klik untuk membuat siaran baharu pada profil anda, berkongsi reka bentuk anda dengan rakan dan keluarga. Jika anda tidak mempunyai Internet, hantar fail melalui Bluetooth.

Aplikasi ini juga menyokong penciptaan ruang kerjasama. Pasukan anda sedang mengusahakan projek yang boleh memindahkan dan berkongsi fail imej dengan mudah.


Foto atau imej secara semula jadi mempunyai saiz yang paling berbeza. Saiz ini sering menyukarkan anda untuk memuat naik ke media sosial.

Oleh itu, ia dikehendaki memangkas potret dengan betul dan sewajarnya.

Canva menyediakan fungsi potong, potong dan putar supaya anda boleh mendapatkan potret yang anda inginkan.


Bingkai Canva

Canva telah menyediakan beberapa pilihan bingkai atau bingkai yang paling menarik. Bingkai dibahagikan kepada beberapa kategori, setiap satu dengan lebih daripada 100 pilihan bingkai yang sangat unik dan sedia untuk digunakan.

Anda juga boleh mencipta potret paling kreatif dengan komposisi yang betul. Kotak ini boleh diedit semula untuk menyesuaikan warna atau teks yang anda mahukan.


Untuk dapat memberikan kesan pudar yang sempurna, anda boleh menggunakan mod ketelusan.

Canva Pro mempunyai ciri lanjutan yang membolehkan anda melaraskan kelegapan elemen reka bentuk mengikut keperluan anda.

Supaya tayangan potret anda lebih berat dan berkualiti serta kelihatan seperti pro. Anda juga boleh melapisi setiap elemen dengan kesan lutsinar dengan bentuk, warna dan kesan yang sejuk dan mengagumkan.


Canva juga boleh mempertingkatkan potret anda dengan tetapan pendedahan yang lebih komprehensif.

Anda juga boleh membuang unsur-unsur yang tidak kelihatan cukup baik, contohnya, bintik-bintik, kusam, kulit tidak sekata, jerawat, dll.

Dengan teknik meningkatkan ketepuan atau kesan kulit halus, potret anda akan kelihatan lebih sempurna.


Pada masa ini, potret kabur atau yang biasa dipanggil kabur tidak digemari oleh golongan muda. Anda boleh mencipta kesan ini menggunakan perisian Canva sahaja.

Canvanua telah menyediakan alat kabur untuk potret untuk memberikan gambaran fantasi, keanggunan dan kemodenan.

Anda juga boleh mengasah beberapa bahagian dan menjadikan elemen lain kabur atau kabur tanpa menjejaskan kualiti foto.


Canva membolehkan anda mencipta reka bentuk yang menakjubkan dalam beberapa minit berkat pelbagai templatnya! Mereka mengambil tanggungjawab sendiri untuk mencipta pelbagai jenis templat yang boleh anda gunakan untuk sebarang majlis.

Mereka mempunyai templat untuk kulit buku, siaran media sosial, logo, brosur, imej catatan blog dan banyak lagi! Canva membenarkan anda mengedit sepenuhnya templat ini supaya anda boleh menyesuaikannya untuk jenama anda.


Muat turun Canva Mod Apk

Muat turun Canva Mod Apk

Inilah caranya untuk memuat turun Canva Mod Apk:

Versi 2.176.0
Saiz 31 MB
Android 5.0 atau lebih tinggi

Sila tunggu dalam masa 15 saat.Cara Pasang Canva Mod Apk

  • Pertama sekali, anda perlu memuat turun apk terlebih dahulu melalui pautan di atas
  • Selepas itu anda boleh membuka tetapan pada telefon bimbit anda dan kemudian mendayakan atau menyemak sumber yang tidak diketahui.
  • Selepas itu, barulah lakukan proses pemasangan seperti biasa, tunggu sehingga selesai.
  • Apabila ia berlalu, anda boleh terus mengedit sesuka hati.

Cara menggunakan Canva Mod Apk

Cara menggunakan Canva Mod Apk

1. Mulakan dari awal atau reka bentuk sedia untuk digunakan

Reka bentuk dengan kanvas kosong kami atau jimatkan masa apabila menggunakan salah satu daripada 60,000 templat PERCUMA kami yang dibuat oleh pereka profesional, termasuk logo dan video.

Tiada tutorial atau lukisan tangan diperlukan. Selain itu, gunakan pembuat logo, pembuat kad, pembuat poster, pembuat label dan editor video untuk kerja anda.


2. Edit dan tambah teks pada foto

Reka bentuk grafik percuma, foto, editor penuh – mudah untuk menambah petikan atau banyak teks pada foto. Tukar fon (500+ pilihan!), saiz, warna, jarak dan kedudukan.


3. Gunakan imej yang sempurna

Muat naik imej dan video daripada galeri alat anda atau pilih daripada pustaka potret dan ilustrasi premium kami untuk mencipta logo, poster dan video yang sempurna.


4. Edit imej seperti profesional

Gunakan editor imej percuma kami untuk menggunakan penapis foto, menukar kecerahan, menambah lakaran, menambah logo dan banyak lagi.


5. Demonstrasi kepada dunia

Kongsi reka bentuk terus ke Instagram, WhatsApp, e-mel atau simpan sahaja pada peranti anda.


Sekian Ulasan Ringkas Tentang Muat turun Canva Premium Unlocked Mod Apk v2.176.0 Terkini 2022

Semoga yang disampaikan bermanfaat. Terima kasih…!!!


Baca juga :


Jangan lupa share guys…!!!

Read More :   Diamond FF Percuma APK – file.papuanews.id
Share