Mike Pence menggesa undang-undang pengguguran yang lebih ketat, mengukuhkan tentera semasa lawatan Utah

Mike Pence menggesa undang-undang pengguguran yang lebih ketat, mengukuhkan tentera semasa lawatan Utah

OREM, Utah – Bekas Naib Presiden Mike Pence berkata pelan hala tuju untuk memulihkan kebebasan Amerika termasuk undang-undang pengguguran yang lebih ketat dan mengukuhkan tentera AS.

Pence melawat Utah pada hari Selasa untuk bercakap dengan khalayak besar lebih daripada 700 pelajar dan ahli komuniti di Forum Kejatuhan Dasar Awam Institut Gary R. Herbert Universiti Utah Valley.

“Kami bertemu pada masa yang sukar dalam kehidupan negara ini,” kata Pence. “Dalam banyak cara Amerika adalah sebuah negara dalam krisis.”

Bekas Naib Presiden Mike Pence bercakap di Utah Valley University di Orem pada hari Selasa. Pence melawat Negeri Sarang Lebah pada hari Selasa untuk bercakap kepada khalayak ramai di Forum Kejatuhan Dasar Awam Institut Gary R. Herbert di University of Utah Valley. (Foto: Jeffrey D. Allred, Deseret News)

Berikutan pandemik COVID-19, beliau menekankan kepentingan melindungi dan memulihkan inflasi, jenayah, hutang negara, “sempadan yang terkepung,” “hakisan keluarga nuklear,” dan “kebebasan Amerika.”

Ini adalah perkara terakhir yang paling ditekankan Pence sepanjang ucapannya.

“Kita mesti memajukan tujuan kebebasan di peringkat negeri di setiap negeri di Amerika,” kata Pence, sebelum membentangkan peta jalan untuk melindungi dan memulihkan kebebasan.

Pence bercakap lebih lanjut tentang kebebasan negeri di Sumber Dalam KSL Newsradio bersama Boyd Matheson.

“Sebahagian daripada genius penubuhan Amerika ialah sistem federalisme ini, di mana negeri menjadi makmal demokrasi dan inovasi Amerika,” katanya kepada Inside Sources.

Pence berkata, hentian pertama dalam pelan hala tuju ini adalah untuk mewujudkan semula prinsip menghargai nyawa manusia, baik yang lahir mahupun yang belum lahir.

“(Kemudian) 50 tahun kehidupan yang tidak terkira berakhir sebelum mereka dilahirkan, akhirnya hari ini Roe vs. Wade telah dihantar ke abu di mana sejarah adalah milik dan kehidupan baru diberikan kepada rakyat Amerika. ‘ kata Pence.

Read More :   Megan Hilty là ai? Gia đình nữ diễn viên Smash thiệt mạng trong một vụ tai nạn máy bay thương tâm. chuyện gì đã xảy ra với họ vậy »Phoosi

Walaupun sebelum ini beliau menganjurkan untuk mengurangkan pengawasan persekutuan, beliau mengikutinya dengan seruan untuk “berehat atau berlembut” “sehingga kesucian hidup di setiap negeri di negara ini dibawa kembali ke pusat undang-undang Amerika.”

Pelajar membantah ucapan bekas Naib Presiden Mike Pence di Utah Valley University di Orem pada hari Selasa. Pence melawat Negeri Sarang Lebah pada hari Selasa untuk bercakap kepada khalayak ramai di Forum Kejatuhan Dasar Awam Institut Gary R. Herbert di University of Utah Valley. (Foto: Jeffrey D. Allred, Deseret News)

Pence juga menekankan kepentingan kebebasan bersuara dan beragama, dengan mengatakan bahawa ini harus dilindungi untuk setiap orang Amerika.

Ia menunjukkan permusuhan yang semakin meningkat terhadap mereka yang mempunyai kepercayaan agama.

“Kita hidup dalam zaman di mana kita berhadapan dengan beberapa wacana yang paling tidak bertolak ansur di Amerika atas nama toleransi,” kata Pence. “Kita perlu mempertahankan kebebasan beragama dan bersuara setiap orang Amerika di mahkamah dan di dataran awam.”

Dia memberitahu Matheson bahawa dia mahu rakyat Amerika diingatkan tentang prinsip yang menjadikan Amerika.

“Negara ini unik, istimewa, diasaskan atas idea bahawa kita dikurniakan oleh pencipta kita dengan hak tertentu, kehidupan, kebebasan dan mengejar kebahagiaan. Itulah yang perlu kita kembalikan,” kata Pence kepada Inside Sources.

Bercakap mengenai imigresen, Pence teringat kisah datuknya, Richard Michael Cawley, yang berhijrah ke Amerika Syarikat pada tahun 1923.

“Saya tidak faham, saya telah menjalaninya,” kata Pence, sambil merenung perbualannya dengan bekas Presiden George W. Bush.

“Sebagai rakyat Amerika, kami mempunyai tanggungjawab untuk membetulkan sistem imigresen yang rosak ini, jadi ia berfungsi untuk rakyat Amerika dan bagi mereka yang ingin datang ke sini mengikut undang-undang dan menjalani impian Amerika, sama seperti datuk dan nenek saya dan ibu bapa saya.”

Bekas Naib Presiden Mike Pence dan isterinya Karen Pence dan bekas Gabenor Utah Gary Herbert dan isterinya Jeanette Herbert melambai kepada hadirin di Universiti Utah Valley di Orem pada hari Selasa. Pence melawat Negeri Sarang Lebah untuk bercakap dengan khalayak ramai di Forum Kejatuhan Dasar Awam Institut Gary R. Herbert Universiti Utah Valley. (Foto: Jeffrey D. Allred, Deseret News)

Beliau juga bercakap tentang pendidikan dan peranan penting yang dimainkan dalam budaya Amerika. Secara khusus, beliau memohon penubuhan semula “pendidikan patriotik” di bilik darjah Amerika.

Read More :   Pengurus Beyond Meat Doug Ramsey dituduh menggigit hidung lelaki dalam serangan kemarahan jalan raya di luar perlawanan bola sepak kolej

“Bantu mereka memahami bahawa kita bukanlah kesatuan yang sempurna, tetapi mungkin kita adalah satu-satunya negara di bumi yang berusaha dan menjadi kesatuan yang lebih sempurna,” kata Pence.

Dia memberitahu Matheson bahawa dia percaya ibu bapa mahu pendidikan bukan politik, tetapi masih dapat memahami kelemahan Amerika.

“Kami telah melalui Perang Saudara berdarah untuk menjadikan ini kenyataan, tetapi kemudian kami akan terus membangunkan prinsip ini dalam Pergerakan Hak Sivil, generasi kemudian,” kata Pence kepada Inside Sources.

Bercakap kepada ekonomi yang sedang bergelut, bekas naib presiden itu menyeru supaya prinsip pasaran bebas dihidupkan semula dan liberalisasi perusahaan bebas.

“Kami tahu bagaimana untuk membetulkan ekonomi. Anda membuangnya semula, dan ekonomi Amerika akan pulih seperti sebelum ini.”

Akhirnya, Pence berkata, kita perlu memperbaharui kepimpinan Amerika di pentas dunia dan “mencerminkan kuasa Amerika”.

Bekas Naib Presiden Mike Pence bercakap di Utah Valley University di Orem pada hari Selasa. Pence melawat Negeri Sarang Lebah untuk bercakap dengan khalayak yang ramai di Forum Kejatuhan Dasar Awam Institut Gary R. Herbert di Universiti Utah Valley. (Foto: Jeffrey D. Allred, Deseret News)

“Tentera AS adalah kuasa kebaikan terbesar yang pernah diketahui dunia,” katanya. “Kita mesti berdiri teguh dalam persaingan kuasa besar dengan Parti Komunis China dan Rusia yang bangkit semula dengan ketenteraan yang sesuai untuk tugas itu.”

Dia menyeru untuk menggandakan pelaburan Amerika dalam kesediaan dan pemodenan teknologi ketenteraan, menamatkan tumpuan kepada “indoktrinasi politik tentang kesediaan ketenteraan kita” di Pentagon, dan pelepasan tentera, kelasi, tentera udara, Marin, Pengawal Pantai dan Angkatan Angkasa. Sumber yang diperlukan oleh Amerika untuk menguasai bumi, langit, laut dan angkasa lebih daripada sebelumnya.”

Read More :   Muat Turun Apk Higgs Domino Topbos RP (Auto X8 Speeder)

Beliau memuji Institut Herbert atas usahanya dalam membangunkan idea-idea ini.

“Rakyat Amerika mahukan negara dengan lebih banyak peluang untuk semua, mereka mahu mewujudkan semula kepimpinan Amerika di dunia, dan rakyat Amerika berbangga dengan budaya tradisional Amerika kami dan mahu melihatnya diperkukuh dan dipelihara,” kata Pence.

Anda boleh menonton ucapan penuh Pence di bawah dan mendengar wawancara penuhnya dengan Inside Sources di laman web mereka.

Source : ksltv.com

Share