Michigan ‘kanibal’ didapati bersalah membunuh dan memakan lelaki bernama Kevin Bacon

Michigan ‘kanibal’ didapati bersalah membunuh dan memakan lelaki bernama Kevin Bacon

Seorang lelaki yang dituduh membunuh, mencacatkan dan memotong anggota lelaki lain di Michigan mengaku bersalah.

Mark David Latunski, 52, hadir di hadapan Hakim Matthew J Stewart di Mahkamah Daerah ke-35 pada Khamis, menurut MLive.com.

Dia secara terbuka mengaku bersalah membunuh dan memotong mayat. “Pembunuhan terbuka” termasuk pembunuhan peringkat pertama dan kedua. Perbicaraan pada 18 Oktober akan menentukan sama ada dia akan disabitkan dengan pembunuhan atau pembunuhan peringkat pertama atau kedua.

Latunski membunuh, memotong dan memotong anggota mangsa berusia 25 tahun bernama Kevin Bacon pada 2019.

Polis menemui mayat Bacon yang dicacatkan di ruang bawah tanah Latunski beberapa hari selepas pembunuhan itu. Dia kemudiannya ditangkap dan didakwa.

Menurut laporan polis, Bacon ditikam, digantung dengan buku lali, dikelar kerongkong, dan kemudian sebahagian badannya dikeluarkan dan dimakan oleh Latunski.

Peguam defendan menasihatkan supaya tidak memasuki pembelaan dan pada mulanya berniat untuk membuat pembelaan gila untuk anak guamnya.

“Walaupun ini bukan hasil [defense attorney] Peguam Latunski, Mary Chartier, berkata di mahkamah bahawa Encik Krause dan saya, pada pendapat saya, demi kepentingan Encik Latunski, mesti mematuhi kehendak Encik Latunski. “Kami telah membincangkan topik ini, dan dia secara konsisten sangat jelas tentang pilihan dan rasionalnya, lebih daripada sekali, berkali-kali.”

Jika Latunski didapati bersalah, dia akan menghadapi kemungkinan hukuman penjara seumur hidup.

Cik Chartier berkata dia menghormati keputusan anak guamnya untuk mengaku bersalah, tetapi percaya ia adalah lebih sesuai untuk dijaga dalam suasana klinikal dan bukannya di penjara.

WNEM melaporkan bahawa Bacon dan Latunski bertemu melalui aplikasi temu janji. Lelaki itu bertemu di rumah Latunski dan – Latunski mendakwa – Encik Bacon memberitahunya dia membunuh diri.

Read More :   Rosmah Mansor (Isteri Najib Razak) Wiki, Biografi, Umur, Ibu Bapa

Latunxi dilaporkan mengaku memberitahu penyiasat bahawa dia boleh membantu Bacon “menghilang”. Dia berkata dia menikam lelaki itu di leher tetapi mengelar lehernya apabila menyedari dia masih hidup. Dia mendakwa bahawa dia melakukan ini untuk memastikan bahawa Bacon tidak akan menderita.

Defendan memberitahu penyiasat bahawa dia sering memakan tiram Rocky Mountain—buah zakar lembu jantan—dan memutuskan untuk melakukan perkara yang sama untuk bahagian badan Bacon. DNA Bacon ditemui dalam kuali di atas dapur di dalam rumah Latunski, dan DNA Latunski ditemui dalam pemegangnya.

Detektif Jabatan Polis Negeri Michigan Sargent James Moore berkata, “Dia naik dan melihat, dalam kata-katanya sendiri, ‘bulan baru.’ Freezer memutuskan untuk menggunakan buah zakar Kevin Bacon.

Source : www.independent.co.uk

Share