MHT-CET 2022 (PCM) akan mengeluarkan kad kemasukan esok: Semak cara memuat turun

MHT-CET 2022 (PCM) akan mengeluarkan kad kemasukan esok: Semak cara memuat turun

Sel Ujian Bersama Negeri, Maharashtra akan mengeluarkan kad kemasukan untuk MHT CET 2022 untuk peperiksaan kumpulan PCM pada 26 Julai 2022. Calon boleh memuat turun kad kemasukan mereka dari laman web rasmi t mhtcet2022.mahacet.org. MHT CET untuk kumpulan PCM akan dijalankan dari 5 Ogos hingga 11 Ogos 2022 manakala peperiksaan untuk kumpulan PCB akan diadakan dari 12 Ogos hingga 20 Ogos 2022.

Terdahulu, MHT-CET dijadual diadakan dari 11 hingga 28 Jun. Kerajaan Maharashtra telah menangguhkan MHT-CET kerana tarikh peperiksaan bertembung dengan tarikh peperiksaan lain. Keputusan untuk menangguhkan peperiksaan ini diambil kerana tarikh asal bertembung dengan tarikh baharu yang diumumkan untuk peperiksaan IIT JEE (Peperiksaan Masuk Bersama).

Read More :   Obituari Sebelum Karen, Apa yang Berlaku kepada Karen Sebelum dari Wigan, UK? Pengebumian ยป news.kzbnews

Kad Masuk MHT CET 2022: Cara Muat Turun

Langkah 1: Lawati mhtcet2022.mahacet.org 2022 untuk mengakses laman web rasmi MHT CET.

Langkah 2: Pilih pautan untuk Kad Masuk MHT CET.

Langkah 3: Calon perlu memasukkan nombor permohonan dan kata laluan dalam portal calon.

Langkah 4: Kad Masuk MHT CET 2022 akan dipaparkan pada skrin.

Langkah 5: Cetak Kad Masuk MHT CET 2022 selepas menyemak semua maklumat.

Calon dinasihatkan supaya menyemak dengan teliti semua butiran dalam Kad Kemasukan MHT CET 2022. Calon hendaklah segera menghubungi pihak berkuasa jika terdapat sebarang percanggahan atau kesilapan dalam maklumat dalam Kad Kemasukan MHT CET mereka. Pihak berkuasa akan menawarkan borang aku janji untuk diisi oleh calon jika mereka menghadapi masalah dengan butiran tiket MHT CET 2022 mereka.

Read More :   Pandangan daripada pemahaman pakar tentang perniagaan dalam talian - media

Menurut kenyataan Menteri Pendidikan Tinggi dan Teknikal Negeri Uday Samant, prestasi pelajar dalam Kelas 12 dan Ujian Masuk Biasa (CET) di Maharashtra akan dipertimbangkan secara sama rata sambil mengisytiharkan senarai merit untuk kursus vokasional dan teknikal sarjana muda oleh selepas tahun akademik.

Share