Mengapa Prevagen adalah ubat terbaik untuk membantu ingatan anda

Mengapa Prevagen adalah ubat terbaik untuk membantu ingatan anda

Ramai orang mengalami kehilangan ingatan pada satu ketika dalam hidup mereka. Ia boleh disebabkan oleh pelbagai perkara seperti umur, tekanan, ubat, dll. Kehilangan ingatan boleh terdiri daripada kesilapan kecil dalam rutin harian anda kepada masalah yang lebih serius, seperti kesukaran mengingat maklumat penting. Jika anda mengalami kehilangan ingatan dan tidak mahu ia menjadi lebih teruk, kami ada perkara untuk anda. Anda juga mungkin ingin tahu kesan sampingan prevagen.

Benarkan kami memperkenalkan anda kepada suplemen pemakanan yang sangat baik ini yang boleh membantu meningkatkan ingatan anda dan memberi anda otak berfikir yang lebih tajam.

Apakah Prevagen?

Prevagen ialah suplemen pemakanan yang mendakwa dapat meningkatkan daya ingatan, membantu anda berfikir dengan lebih jelas dan memastikan fikiran anda jernih.

Suplemen ini datang dalam bentuk kapsul yang sangat mudah untuk diambil. Terdapat banyak versi suplemen ini seperti Prevagen kekuatan biasa, Prevagen kekuatan tambahan, Prevagen berperisa dan boleh kunyah, dll.

Bagaimanakah Prevagen membantu ingatan anda?

Prevagen mengandungi dua bahan hebat yang boleh membantu ingatan anda bertambah baik dan memberikan anda minda yang lebih bijak tanpa membahayakan organ anda yang lain. Inilah bahan-bahan yang kita bincangkan.

Vitamin D

Pernahkah nenek anda menyuruh anda duduk awal pagi untuk menyerap cahaya matahari untuk tulang yang lebih baik? Nah, nampaknya berbuat demikian boleh meningkatkan ingatan anda juga. SATU kajian menyatakan bahawa Vitamin D boleh melakukan lebih daripada memberi anda tulang yang sihat. Para saintis telah membuat penyelidikan dan kajian untuk membuktikan bahawa vitamin D boleh membantu anda dengan kehilangan ingatan.

Read More :   Spoiler Superstar yang besar dijangka untuk WWE RAW minggu depan

Walau bagaimanapun, kajian tidak menyokong bahawa kekurangan vitamin D menyebabkan kehilangan ingatan. Juga. Tidak semua orang boleh duduk di bawah sinar matahari terlalu lama, dan di situlah anda boleh mendapat manfaat daripada Prevagen.

Apoaequorin

Apoaequorin adalah protein sejenis obor-obor yang mempunyai persamaan dengan bahan badan yang dipanggil calmodulin. Eksperimen telah menunjukkan bahawa apoaecorin bertindak dengan cara yang serupa dengan calmodulin, walaupun ia tidak difahami sepenuhnya. Penyelidikan yang berkaitan membuktikan bahawa penggunaan calmodulin Prevagen adalah bijak.

Satu kebimbangan ialah jika anda mengambil ubat dalam bentuk tablet atau kapsul, penyerapan mungkin akhirnya menjadi masalah. Apabila protein dimakan oleh mulut anda, perut dan pankreas anda dengan cepat bekerja untuk mencerna dan memecahkannya.

Ini menyukarkan doktor untuk mencipta preskripsi berasaskan oral, itulah sebabnya kebanyakan preskripsi ini dibuat daripada ubat suntikan.

Prevagen tidak memerlukan kandungan dan lesen, jadi ia tidak memerlukan proses pra-ujian untuk menunjukkan cara ia berfungsi di dalam badan apabila anda mengambilnya. Memandangkan ini, apoaecorin boleh dimusnahkan dalam usus tanpa diserap ke dalam aliran darah, dengan itu persoalan seperti bagaimana ia boleh merangsang aktiviti otak dan meningkatkan pertumbuhan ingatan.

Read More :   Marcos mengarahkan untuk mempercepatkan pembaikan sistem air yang rosak

Adakah ia menyembuhkan Alzheimer dan demensia?

Prevagen tidak diluluskan oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah dan tidak berkesan pada pesakit demensia atau penyakit Alzheimer. Suplemen kesihatan seperti Prevagen tidak memerlukan kelulusan FDA untuk diletakkan di rak kedai, dengan syarat ia tidak mengandungi tuntutan berkaitan kesihatan. Mereka boleh menjual produk mereka selagi mereka tidak mengaku dapat menyembuhkan penyakit.

Apakah punca Alzheimer dan demensia?

Para saintis masih tidak tahu dengan tepat bagaimana untuk mencegah demensia dan penyakit Alzheimer, jadi pada masa ini, tidak ada satu pun rawatan yang dicadangkan untuk menghentikannya. Mengamalkan diet yang sihat, bersenam secara kerap, berhenti merokok dan terlibat dalam aktiviti mental yang mencabar adalah baik untuk kesihatan otak dan perubahan gaya hidup sebegitu paling disyorkan.

Adakah terdapat ubat untuk merawat demensia?

Tiada ubat untuk demensia, tetapi terdapat rawatan yang boleh membantu mencegahnya daripada menjadi lebih teruk. Walau bagaimanapun, berikut adalah beberapa cara anda boleh mencegah demensia daripada berkembang:

  • Makan diet yang sihat dengan banyak nutrisi
  • Banyakkan bersenam, sekurang-kurangnya 1 jam setiap hari
  • Kekal aktif secara mental. Sibuk, jangan tertekan.
Read More :   Kurangkan penggunaan di kawasan ini

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, tiada ubat untuk demensia. Walau bagaimanapun, sesetengah ubat boleh membantu mencegah demensia daripada menjadi lebih teruk dari semasa ke semasa. 5 daripada ubat yang diketahui ialah:

  • Donepezil (Aricept)
  • Memantine (Namenda)
  • Namzaric
  • Rivastigmine (Exelon)
  • Galantamine (Razadyne)

Sentiasa berjumpa doktor sebelum mengambil sebarang ubat. Doktor telah mengkaji selama berabad-abad untuk membantu kita mengetahui apa ubat yang boleh membantu kita dan apa yang boleh membuat kita sengsara. Jadi jangan ambil mudah temu janji doktor.

kesimpulan

Kehilangan ingatan adalah nyata dan melemahkan penyakit. Walau bagaimanapun, dengan bantuan suplemen, anda boleh meningkatkan daya ingatan anda dengan ketara. Jika anda atau orang tersayang mengalami kehilangan ingatan, cuba Prevagen selama 90 hari dan lihat jika anda bertambah baik.

Memandangkan Prevagen adalah makanan tambahan, anda tidak memerlukan preskripsi untuknya. Walau bagaimanapun, jika anda mengambil banyak ubat, sebaiknya berbincang dengan doktor anda terlebih dahulu. Kami berharap kandungan kami telah membantu anda mempelajari cara anda boleh meningkatkan ingatan anda dan menjalani kehidupan yang lebih sihat dan bersih.

Share