Lelaki Tidak Seperti Lain Bab 1010

Lelaki Tidak Seperti Lain Bab 1010

Bab 1010 Reaksi

Dengan itu, Steinar melompat ke dalam lubang besar dan dingin memandang Jared. “Jared, saya yakin awak tidak nampak plot twist itu datang. Sekarang giliran saya untuk berurusan dengan awak!”.

Selepas dia selesai bercakap, tubuh Steinar mula berkilauan dengan cahaya keemasan, dan terdapat tanda di antara keningnya yang terus berkelip.

“Adakah anda seorang Penggarap Iblis?” Jared berkerut dahi.

Steinar tidak menjawab soalannya, sebaliknya dia mencemuh. “Hari ini, saya akan menggunakan Badan Golem saya untuk bertembung dengan awak sebelum menyerap semua tenaga pertempuran dari badan awak untuk kegunaan saya sendiri!”

Dengan kata-kata itu, Steinar mendekati Jared.

Mata Jared mengecil dan kilatan cahaya keemasan memancar di telapak tangannya, yang kemudiannya menampar Steinar dengan kuat.

Walaupun Jared mengalami pelbagai kecederaan, dia bukan itik duduk.

Tambahan pula, Steinar telah mendedahkan bahawa dia adalah seorang pengamal Pertapaan Iblis. Jared tidak pernah menyangka bahawa ketua keluarga Salvis dalam dunia seni mempertahankan diri yang bermaruah di Jadeboro akan menjadi Penanam Iblis yang menggunakan teknik jahat.

Read More :   Romero Games sedang membangunkan permainan FPS baharu, menggunakan Unreal Engine 5

Jared semakin keliru dengan fakta bahawa Warren, pengarah Perikatan Pahlawan, yang berada berdekatan, sama sekali tidak mengambil berat tentang Steinar sebagai Penanam Iblis.

Lagipun, pada awal penubuhan Perikatan Pahlawan, adalah misi mereka untuk menghapuskan kejahatan dan mempertahankan jalan yang murni. Mereka telah cuba menyingkirkan dunia seni mempertahankan diri daripada Penanaman Iblis, tetapi kini nampaknya terdapat rahsia dalam Perikatan Pahlawan.

Steinar mengelak tamparan Jared dan membalas dengan tamparan sendiri, menghentak tapak tangannya yang besar ke belakang Jared dan menghantarnya jatuh ke hadapan.

Sebaik Jared bangun, Steinar menyerang lagi. Kali ini, dia menendang yang pertama, menyebabkan cahaya keemasan samar pada tubuh Jared hilang serta-merta.

“Jared, saya juga tahu teknik Golem Body. Itulah cara saya tahu di mana kelemahan awak.”

Melihat cahaya keemasan itu hilang dari tubuh Jared, Steinar ketawa gembira.

Dia kemudian menekan kepala Jared dengan sebelah tangan dan tanda di dahinya mula berkelip dengan pantas. Jared dapat merasakan satu kuasa memasuki tubuhnya sebelum ia mula menyerap tenaga rohaninya.

Read More :   Xnview Xxnamexx Makna di Korea Muzium Bokeh penuh Jepun

Merasakan pencerobohan kuasa luar, Teknik Pemfokusan Jared dengan cepat mula berfungsi, dan kuasa yang memasuki tubuhnya segera diserap ke dalam medan elixirnya oleh Teknik Pemfokusan.

Hanya apabila Steinar penuh dengan keseronokan, memikirkan bahawa dia boleh menyerap tenaga bela diri Jared, dia tiba-tiba mendapati bahawa tenaga dalam badannya mengalir keluar ke dalam badan Jared tanpa terkawal.

Ketika itulah Steinar panik dan cuba menarik tangannya, tetapi sekuat mana pun dia tarik, tapak tangannya seakan tersepit dan dia langsung tidak dapat menggerakkannya.

Sementara itu, tubuh Jared bagaikan lubang tanpa henti, tanpa henti menghisap tenaga pertempuran daripada Steinar. Malah tenaga yang diperlukan untuk tubuh Steinar berfungsi tidak lama lagi mula mengalir keluar daripadanya seperti aliran yang mengalir.

Tubuh Steinar cepat layu dan tidak lama kemudian berkedut dan berkedut seolah-olah dia telah cepat tua dalam beberapa saat.

Matanya terbeliak dan dia memandang Jared tidak percaya. Apabila dia membuka mulut untuk bercakap, dia mendapati dia tidak dapat berkata apa-apa.

Read More :   Muat Turun Percuma Google Chrome Terkini 2022

Dalam beberapa saat, tenaga juang Steinar telah hilang sepenuhnya, dan dengan kehilangan tenaganya, pernafasannya juga terhenti. Ketika dia pengsan, matanya masih merenung Jared kerana terkejut.

Selepas menyerap tenaga bela diri Steinar, Jared mula mengubahnya menjadi tenaga rohani. Cahaya keemasan yang pudar dari tubuhnya perlahan-lahan mula muncul semula.

Berdiri tidak jauh, Warren perasan bahawa tidak ada pergerakan untuk beberapa lama. Oleh itu, dia pergi ke lubang untuk melihat ke dalam.

Namun, tepat ketika Warren meregangkan kepalanya ke tepi lubang, satu figura bercahaya melewatinya. Dia bergegas kembali dan melihat Jared berdiri di hadapannya, seluruh tubuhnya bercahaya dengan cahaya keemasan, manakala di dalam lubang itu, hanya tinggal mayat Steinar yang berkedut dan keriput.

“Jadi, anda juga dalam Penanaman Iblis!”

Dengan hanya satu pandangan, Warren tahu betul-betul apa yang telah berlaku.

Keadaan tragis Steinar nampaknya disebabkan oleh seseorang yang menyerap semua tenaga pertempuran dari tubuhnya.

Share