Lelaki Denver didapati bersalah membunuh wanita yang membawa anjingnya menggunakan AK-47

Lelaki Denver didapati bersalah membunuh wanita yang membawa anjingnya menggunakan AK-47

DENVER – Seorang lelaki yang dituduh menggunakan AK-47 untuk membunuh seorang wanita dan mencederakan teman lelakinya semasa berjalan dengan anjingnya didapati bersalah pada Khamis atas tuduhan membunuh tahap pertama dan cubaan membunuh.

Pendakwa raya mendakwa Michael Close, 38, mengadakan “pertukaran lisan” dengan Isabella Thallas, 21, dan Darian Simon, pada 10 Jun 2020, di luar pangsapuri Close berhampiran Coors Field, sambil menggalakkan anjingnya untuk menghiburkannya.

Menurut laporan The Denver Post, Close mengaku tidak bersalah kerana penyakit mental, tetapi juri membuat kesimpulan bahawa dia tahu apa yang dia lakukan ketika melepaskan tembakan.

Close menjerit ke arah pasangan itu melalui tingkap sambil menggesa anjing itu “berkuci” sebelum mengambil AK-47 yang dibelinya daripada rakannya yang merupakan sarjan polis Denver. Pendakwa raya berkata dia menembak 24 kali.

Imej: Michael Close
Michael Tutup.Pejabat Peguam Daerah Denver

Pembela awam Close, Sonja Prins berkata, Close mengalami gangguan mental, mengatakan bahawa zaman kanak-kanak yang kesat, beberapa siri kehilangan pekerjaan, putus cinta dan wabak Covid-19 menyumbang kepada kesihatan mentalnya yang lemah semasa penggambaran.

Dekat, seperti ahli keluarga Thallas, menangis ketika keputusan dibacakan.

Ibu Thallas, Anna Thallas, berkata dia berasa kebas.

“Kami telah menunggu hari ini selama 2.5 tahun dan apa yang berlaku di sana… ia berlalu hampir sepantas anak perempuan saya dibunuh,” katanya dalam tangisan. “Dan hidup kita telah berubah selama-lamanya.”

Source : www.nbcnews.com

Read More :   Diari cinta: “Saya menetap dan berkahwin ketika saya masih muda, kini saya sedih dan terperangkap dalam hubungan yang buruk”.
Share