Lelaki berusia 84 tahun didapati bersalah membunuh peguam Kansas City selepas kalah dalam kes sivil utama

Lelaki berusia 84 tahun didapati bersalah membunuh peguam Kansas City selepas kalah dalam kes sivil utama

Seorang lelaki berusia 84 tahun didapati bersalah pada Khamis. tembak dan bunuh Peguam Kansas City yang memenangi keputusan berjuta-juta dolar terhadapnya dalam tuntutan sivil.

Juri Jackson County berdebat hampir dua jam sebelum mensabitkan David Jungerman dari Raytown, yang ditembak dan dibunuh di hadapan Tom Pickert yang berusia 39 tahun pada 25 Oktober 2017, atas tuduhan pembunuhan tahap pertama dan tindakan jenayah senjata api. Selepas mengantar anak-anaknya ke sekolah, dia pulang ke rumah.

Pendakwa raya mendakwa Jungerman menembak Pickert kerana peguam itu kecewa kerana peguam mengeluarkan penghakiman $5.75 juta untuk seorang gelandangan yang ditembak Jungerman pada 2012 kerana dia menyangka lelaki itu telah mencuri salah satu pekerjaannya.

“Kami sangat, sangat bersyukur kerana juri bercakap dan keadilan akhirnya diberikan kepada keluarga ini,” kata penolong peguam negara Jackson County, Tim Dollar selepas keputusan itu diumumkan.

Hukuman itu dijadualkan pada 18 November. Peguam Jungerman, Daniel Ross, berkata mereka merancang untuk merayu.

Pendakwa raya berkata garnishment telah difailkan terhadap Jungerman 10 hari sebelum Pickert ditembak. Sehari sebelum Pickert ditembak, Pejabat Sheriff Daerah Jackson meletakkan lien harta pada Jungerman yang boleh menghalang Jungerman daripada menjual atau memindahkan hartanya.

Semasa perbicaraan, pihak pendakwa memainkan rakaman audio Jungerman yang bercakap besar tentang pembunuhan itu di ladangnya, lapor media Kansas City. Rupa-rupanya, Jungerman merakam perbualan itu secara tidak sengaja dan kemudiannya ditemui oleh pihak berkuasa semasa menggeledah rumahnya.

“Perkara yang mengganggu saya tentang saya ialah saya tersengih apabila memikirkannya,” kata Jungerman dalam pita itu. “Ini[mengutuk]memberi saya banyak masalah.”

Dollar berkata semasa ucapan penutup bahawa rakaman itu menunjukkan Jungerman mempunyai “air ais” dalam uratnya.

Read More :   Pikashow Apk Tải xuống Phiên bản 4.4 4 Phiên bản mới nhất 2022

“Dua orang ini ketawa,” kata Dollar. “Itulah yang dia fikirkan bila dia cakap awak buat saya senyum. Raksasa macam mana ketawa atau ketawa macam tu? Itu yang dia cakap. Itulah yang dia fikirkan.”

Pembelaan Jungerman berhujah bahawa siasatan polis adalah ceroboh dengan laporan yang tidak lengkap dan memusnahkan bukti. Mereka berkata kira-kira satu perempat daripada rakaman audio Jungerman hilang.

“Negeri (pendakwa raya) tidak mengendahkan fakta. Kenapa?” kata Ross. “Oleh kerana lelaki ini membuat penghakiman terhadapnya dan peguam yang mengambilnya sudah mati, jadi dia bersalah. Dan itu pendekatan mereka sejak Oktober 2017.”

Source : www.cbsnews.com

Share