Lelaki bersenjata dalam Rambut Palsu Badut Ditangkap di Dairy Queen, Pennsylvania

Lelaki bersenjata dalam Rambut Palsu Badut Ditangkap di Dairy Queen, Pennsylvania

Dia bukan hanya badut.

Seorang lelaki bersenjata dari Pennsylvania telah ditangkap di Dairy Queen pada hari Sabtu yang merancang untuk “mengembalikan Trump (Donald) sebagai raja Presiden Amerika Syarikat”.

Polis mendakwa Jan Stawovy, 61, mengancam untuk membunuh “Demokrat dan liberal” dan “melindunginya daripada pengedar dadah”, lapor sekutu Pittsburgh NBC WPXI.

Stawovy telah ditangkap di Delmont, kira-kira 20 batu di timur pusat bandar Pittsburgh.

VIZBKO2KPVEJ7DIJQSEQHPVRTM

Ratu Tenusu (Menangi McNamee/Getty Images)

Menurut Pittsburgh Tribune-Review, polis menerima panggilan mengenai Stawovy memandu secara tidak menentu di kawasan itu.

Apabila polis menangkap Stawovy, dia dilihat memakai rambut palsu badut pelangi dan berjalan ke arah Ratu Dairy dengan pistol.

WPXI melaporkan bahawa Stawovy dengan cepat ditahan di dalam kedai. Polis kemudian berkata mereka menemui dua pistol dan lebih 60 peluru di dalam kenderaannya. Polis berkata Stawovy tidak mendapat permit untuk senjata itu.

“Daripada. Ketua polis Delmont, Timothy Klobucar berkata dalam catatan Facebook, Stull menahan lelaki itu dan dapat menghalang kemungkinan kejadian mangsa besar-besaran.” “Saya berterima kasih kepada Ofc. Tindak balas dan tindakan pantas Stull (dalam kes ini) berpotensi untuk berakhir dengan cara yang berbeza.”

Stawovy secara rasmi didakwa melakukan ugutan pengganas, membawa senjata api tanpa kebenaran, dan terlibat dalam kelakuan tidak senonoh.

Baca Lagi Di Sini

Source : digitalarkansasnews.com

Read More :   Omar Elba Chiều cao, Cân nặng, Giá trị ròng, Tuổi, Ngày sinh, Wikipedia, Ai, Quốc tịch, Tiểu sử
Share