Koroner menentukan penyanyi negara Luke Bell meninggal dunia akibat overdosis fentanyl secara tidak sengaja.

Koroner menentukan penyanyi negara Luke Bell meninggal dunia akibat overdosis fentanyl secara tidak sengaja.

Penyanyi negara Luke Bell telah meninggal dunia akibat overdosis fentanyl secara tidak sengaja, menurut laporan dari Pejabat Pemeriksa Perubatan Pima County pada hari Isnin.

“Awak pergi mana?” Menurut pihak berkuasa, penyanyi itu ditemui mati pada 26 Ogos oleh orang yang lalu lalang di kawasan berlorek tempat letak kereta di Tucson, Arizona. Dadah turut dirampas di tempat kejadian. Dia berumur 32 tahun.

“Memandangkan keadaan yang diketahui sekitar kematian ini, sejarah perubatan semasa, dan pemeriksaan mayat, punca kematian dikaitkan dengan keracunan fentanyl,” kata koroner dalam laporannya.

“Cara kematian adalah tidak sengaja.”

Siasatan terhadap kematian Bell diteruskan, menurut Jabatan Polis Tucson.

Menurut bio Spotify, Bell, seorang Cody, Wyoming, asli, adalah seorang pekerja ladang dan menghabiskan “beberapa tahun kolej” di Laramie sebelum memulakan kerjaya muziknya.

Dia mengeluarkan album debut bertajuk sendiri pada tahun 2012, menggambarkan suaranya sebagai “dengan sedikit nada honky dan sedikit Texas, Bakersfield yang sihat dan baris Nashville vintaj,” menurut biografi.

Selepas mengeluarkan album kedua mereka “Don’t Mind If I Do” pada 2014, Willie Nelson, Dwight Yoakam dan Hank Williams Jr. muncul di atas pentas.

Bell mengeluarkan single terakhirnya, “Jealous Guy”, pada tahun 2021.

Liz Calvario, HARI INI menyumbang.

Source : www.nbcnews.com

Read More :   Pautan Video Viral Chowdhury Prity Ramalan
Share