Kisah Menarik Tentang Bagaimana Rahul Maharaj Kembali Ke Kempen Peningkatan Kesihatan Mentalnya

Kisah Menarik Tentang Bagaimana Rahul Maharaj Kembali Ke Kempen Peningkatan Kesihatan Mentalnya

Rahul Maharaj hari ini menjalankan pelbagai perniagaan selain rancangan YouTube popularnya Your Life Experiences With Rah. Rancangan ini didedikasikan kepada orang yang berkongsi titik paling gelap dalam hidup mereka dan cara mereka mendapat penutup daripada pengalaman tersebut. Beliau juga berpengetahuan dalam industri kewangan dan kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Little Angels Daycare LLC. Rahul juga mahir dalam sains komputer dan cukup biasa dengan banyak prosedur teknikal seperti pengekodan.

Satu lagi kisah menarik ialah bagaimana Encik Maharaj menyertai kempen untuk meningkatkan kesihatan mental selepas meneruskan kerjaya yang ideal dalam pelbagai industri.

Rahul sentiasa mempunyai pelbagai minat dan impian sepanjang hidupnya. Menjadi usahawan bersiri dan menjalankan perniagaan di Amerika Syarikat berada di bahagian atas senarai. Ia akhirnya menjadi kenyataan apabila Rahul berpindah dari Trinidad dan Tobago untuk tinggal di New York pada tahun 2000. Pada masa itu, dia memulakan kerjaya profesionalnya di sebuah syarikat pembinaan dan bekerja di sana selama 11 tahun.

Dia kemudiannya terjun ke perkhidmatan kewangan dan belajar banyak tentang industri itu. “Menjadi penasihat kewangan dan ejen insurans hayat pada asasnya bermakna mengurus portfolio orang ramai dan segala-galanya yang berkaitan dengan perniagaan mereka. Ini jarang berbeza daripada menjalankan perniagaan anda sendiri, jadi anda mengambil risiko, membangunkan strategi dan rancangan untuk matlamat syarikat, dan oleh itu belajar banyak perkara tentang cara perniagaan berfungsi.,” kata Rahul.

Namun, tiba masanya Rahul terpaksa mengambil jalan yang berbeza. Dia memulakan perniagaan taska pada 2014 kerana dia menghadapi kesukaran yang serius dalam kerjaya kewangannya, tetapi dia tidak dapat memberikan rehat segera yang diperlukan. Akibatnya, tempoh kemurungan dan tekanan bermula. Tetapi Rahul tetap gigih dan akhirnya melihat hasil yang memberangsangkan pada 2017.

Read More :   Microsoft Mula Menguji Rumah Xbox Baharu

Inilah saat dia memutuskan untuk membawa kisahnya ke dunia dengan usaha yang selalu ingin dimulakan. Sebagai seorang kanak-kanak yang membesar, dibuli dan didera sepanjang tahun remajanya, impiannya adalah untuk mewujudkan ruang di mana orang ramai boleh berkongsi trauma mereka, kisah penderaan dan cara mereka menghadapi cabaran jahat ini dalam hidup mereka.

Walaupun matlamatnya adalah untuk bersimpati dan memberi inspirasi kepada jiwa yang sedang bergelut, persembahan itu telah menjadi inspirasi utama dan pemangkin kepada perubahan yang diinginkan ramai orang dalam hidup mereka. Tetapi di atas semua itu, ia menandakan peristiwa penting baru dalam kempen antarabangsa untuk kesejahteraan mental, kerana ia memberikan pendekatan yang berbeza untuk menyembuhkan back-to-backers.

“Saya memulakan Pengalaman Hidup Anda dengan Rah pada tahun 2018 dan ia secara tidak dijangka menjadi sensasi internet. Orang ramai mula menghubungi dengan mesej seperti hey Rahul, tolong jangan hentikan apa yang anda lakukan di YLEWRAH. Malah ada orang yang menghantar mesej kepada saya. Terima kasih kepada tunjukkan, hidup saya telah berubah. Ia memberi tujuan baharu dan kini saya tidak sabar untuk membawa persembahan saya ke peringkat seterusnya dalam beberapa hari akan datang!” kata Rahul.

Malangnya, sebagai sebuah masyarakat, kita tidak mengamalkan perspektif matang tentang kesihatan mental. Terdapat keperluan yang kuat untuk pemekaan global mengenai penyakit mental. Berlatarkan latar belakang ini, orang seperti Rahul Maharaj juga tidak kurang sebagai pelita harapan untuk dunia yang lebih baik daripada ini!

Source : www.ibtimes.sg

Share