Kidambi Srikanth mengalami kekalahan mengejut apabila India memenangi perak badminton pasukan campuran

Kidambi Srikanth mengalami kekalahan mengejut apabila India memenangi perak badminton pasukan campuran

Birmingham, 3 Ogos PV Sindhu adalah satu-satunya yang memenangi perlawanannya manakala bekas pemain nombor satu dunia Kedambi Srikanth mengalami kekalahan apabila India tewas kepada Malaysia 1-3 dalam perlawanan akhir berpasukan campuran untuk meraih perak pada Sukan Komanwel 2022 di sini.

Kontinjen India tiba di Birmingham sebagai juara bertahan dalam tiga kategori tetapi berjaya mengekalkan pingat emas hanya dalam satu. Pasukan pingpong wanita India sebelum ini gagal mempertahankan kejuaraan apabila turun ke Malaysia pada suku akhir, menjadikan pasukan TT lelaki sebagai satu-satunya pasukan yang memegang pingat emas yang dimenangi di Gold Coast pada 2018.

Ironinya, India mengalahkan Malaysia 3-1 empat tahun lalu.

Kali ini, rakyat Malaysia berjaya menewaskan lawan mereka yang lebih terkenal, yang pastinya pasukan yang lebih hebat di atas kertas. Terdapat lebih banyak dendam pada hari itu apabila Singapura menewaskan tuan rumah England untuk memenangi gangsa, membalas kekalahan mereka di tempat yang sama empat tahun sebelumnya.

Read More :   🥇 Post Lottery Montana (MT) – Keputusan dan Nombor Kemenangan ✅

Pada perlawanan akhir 2018, pasukan kebangsaan India mengalahkan Malaysia 3-1. Pada hari Selasa, dia mengalami kekalahan dengan kelebihan yang sama seperti Sindh menewaskan Jin Wai Goh dalam perseorangan wanita selepas Satwaxirai Rankeridi dan Chirag Shetty tewas kepada Teng Gang Arun Chea dan Wei Yik Sun 21-18, 21-15.

Sind menyamakan kedudukan dengan menewaskan Jin Wei Goh 22-20, 21-17 dalam perseorangan wanita, membantutkan cabaran yang dilontarkan oleh rakyat Malaysia. Perlawanan pertama sengit apabila pemain Malaysia itu memberikan perlawanan yang baik tetapi pada perlawanan kedua, Sindh menguasai sepenuhnya untuk muncul sebagai pemenang.

Kekecewaan terbesar India, yang nasibnya hampir pasti, adalah kekalahan Kedambi Srikanth kepada Ng Tze Young, yang berada di ranking ke-44 dunia berbanding Srikanth yang berada di ranking ke-13.

Read More :   Cara mudah untuk menyemak kuota Smartfren MiFi anda dengan cepat

Orang India memilih Srikanth berbanding Lakshya Sen yang mendapat penilaian tinggi, percaya bahawa pengalaman veteran itu akan membantu mereka mengalahkan pembangkang Malaysia.

Dengan Malaysia mendahului 2-1, harapan India terletak pada pasangan beregu muda Trisa Jolly dan Gayatri Gopichand tewas kepada pasangan berpengalaman Malaysia Koong Le Pearly Tan dan Thinaan Muralitharan 21-18, 2-17 untuk menamatkan harapan negara untuk meraih kemenangan. Dia pergi.

Jurulatih beregu Denmark untuk pasukan India, Matthias Beau, merasakan pasukannya melakukan terlalu banyak kesilapan pada saat-saat genting manakala pasukan Malaysia adalah pasukan yang lebih baik pada hari itu. “Mereka melaksanakan taktikal mereka dengan lebih baik manakala pemain melakukan kesilapan pada saat-saat genting… Perlawanan beregu lelaki adalah 50-50 dan kami terpaksa memenanginya.

“Kami menjangkakan Sindhu dan Srikanth akan memenangi perlawanan mereka. Tetapi itu tidak berlaku. Srikanth kalah tanpa diduga. Saya tidak akan menyalahkan Trisa dan Gayatri kerana mereka melakukan yang terbaik, saya gembira dengan mereka dan mereka akan menjadi lebih baik apabila mereka mendapat pengalaman.”

Read More :   19 Tatu Umur: Gambar Sebelum dan Selepas

Poe berkata beliau mengharapkan pemainnya menganalisis permainan mereka dan belajar daripada kesilapan yang mereka lakukan untuk kembali kuat dalam acara individu untuk memenangi lebih banyak pingat.

Perseorangan PV Sindhu dan Kidambi Srikanth akan menjadi antara pilihan untuk memenangi gelaran, dan walaupun Sindhu kelihatan dalam prestasi yang baik pada hari Selasa, Srikanth perlu bekerja keras untuk mengekalkan pingat perak yang dimenanginya sebelum empat tahun. Srikanth menyertai kejohanan itu tanpa bermain dalam perlawanan baru-baru ini dan perlu mengecas semula baterinya tidak lama lagi untuk membantu India memenangi pingat emas dalam perseorangan lelaki.

– Jans

Baca Juga: Bukan Politik Tetapi Aplikasi Pendidikan Projek Baru Saya: Ganguly

Disyorkan: Apl untuk pencinta sukan

Share