Kembalinya Dewa Perang [The Protector] Bab 3981

Kembalinya Dewa Perang [The Protector] Bab 3981

sebelah lain.

Akademi Api Divine Sun Moon hampir kehabisan, kelihatan seperti orang gila untuk mencari pesalah yang mengalirkan kuasa urat naga.

Pasukan Akademi Api Divine Sun Moon terbunuh dan bahkan menyentuh skala terbalik mereka.

Luo Yunyang mengeluarkan perintah bunuh dan mesti mendedahkan punca sebenar di sebalik tabir dan secara peribadi membawa orang ramai untuk menyiasat kebenaran perkara itu.

Selepas siasatan terperinci oleh Akademi Sun Moon Shenhuo, akhirnya ditentukan bahawa terdapat tiga ahli mazhab yang mungkin mengancam pemimpin berjubah hitam dan lain-lain.

Mereka ialah Mazhab Tujuh Bintang, Xingyue Shenzong dan Taixu Shenzong.

Luo Yunyang melawat setiap mazhab untuk menjalankan siasatan mendalam, dan seluruh tentera Mazhab Tujuh Bintang telah dimusnahkan.

Khususnya, Mo Junyan, tuan muda Mazhab Tujuh Bintang, juga berada dalam senarai kematian.

Lagipun, walaupun tipu helah, harganya sangat tinggi, jadi syak wasangka diketepikan buat sementara waktu.

Bagi Taixu Shenzong, seluruh pasukan mesti mempunyai semua ekor, tetapi Grand Saint Son dan yang lain tidak mempunyai keupayaan untuk menghabiskan kuasa urat naga dalam satu hari.

Khususnya, terdapat mazhab lain yang dibuang bersama-sama pada masa itu sebagai saksi, yang melihat Anak Suci Agung membawa orang pergi dari lokasi Kapal Naga.

Read More :   5 Perkataan Huruf Bermula dengan 'C' dan Diakhiri dengan 'B' – Wordle Clue

Berdasarkan dua perkara ini, syak wasangka Taixu Shenzong telah dihapuskan buat sementara waktu.

Tetapi dalam Mazhab Ilahi Xingyue, beberapa orang melihat bahawa orang suci mazhab itu telah memimpin kumpulan ke kawasan urat naga.

Tetapi mayat Murong Qingxue tidak ditemui di tempat kejadian.

Nampaknya walaupun Xingyue Shenzong bukanlah pelaku sebenar di sebalik tabir, mereka sekurang-kurangnya dapat mengetahui petunjuk cerita dalaman.

“Siaran ini secara peribadi akan membawa orang ke Xingshi untuk mengaku bersalah.”

Luo Yunyang berkata dengan nada dingin.

Serta-merta, Luo Yunyang mengetuai sekumpulan lebih daripada 20 orang yang bergegas ke Xingyue Shenzong.

Tiada apa-apa untuk dikatakan dalam perjalanan, Luo Yunyang tidak lama kemudian tiba di Mazhab Ilahi Bulan Matahari, dan Mu Rong Wanqing secara peribadi memimpin seseorang untuk menyambutnya.

Selepas memasuki dewan utama Sekte Divine Xingyue, Luo Yunyang duduk betul-betul di tengah, seolah-olah itu adalah kawasannya.

“Apakah jenis daun teh yang patah ini? Mazhab Ilahi Xingyue kamu juga sebuah mazhab bersaiz sederhana, dan kamu tidak boleh mendapatkan daun teh yang baik?”.

Read More :   Kunci Jawapan Brain Out Tahap 42

“Ia benar-benar sakit di bahagian belakang apabila anda berlari sepanjang jalan. Datang ke sini dan beri Lao Tzu sedikit dan berehat.”

“Apakah kamu tidak yakin dengan apa yang kamu lihat? Kalau awak tak buat, saya tak kisah nak biarkan awak hilang.”

Beberapa pakar dari Akademi Api Divine Sun Moon bersikap angkuh dan sebenarnya secara langsung menghantar pegawai peringkat tinggi utama Mazhab Ilahi Bulan Bintang untuk berkhidmat kepada mereka.

Terdapat pelbagai jenis sindiran dan sindiran dalam kata-kata itu, dan jelas sekali mereka tidak menerima Sekte Ilahi Bintang-Bulan.

Dalam menghadapi keangkuhan dan kesombongan ini, ahli Xingyue Shenzong juga tidak berani untuk bercakap.

Dengan kuasa Akademi Api Divine Sun Moon dan Kuil Api Divine Sun Moon di belakang mereka, Divine Star Moon sememangnya tidak penting di hadapan mereka.

Melihat orang bawahannya bersikap sombong dan mendominasi, Luo Yunyang tidak berkata apa-apa untuk menghalangnya, malah menggalakkannya, memimpin dengan cara.

Idea Luo Yunyang mudah difahami, hanya untuk memberi perpecahan kepada Mazhab Ilahi Xingyue supaya bab seterusnya menjadi lebih berkuasa.

Read More :   Apple semakin hampir untuk memadamkan kerugian 2022 pada data inflasi lebih baik daripada yang dikhuatiri

“Mu Rong Wanqing, adakah anda tahu rasa bersalahnya?”

Luo Yunyang bertanya dengan muka dingin.

Mu Rongquan berpeluh sejuk. Luo Yunyang ialah naib presiden Akademi Sun Moon Shenhuo, dan dia sememangnya seorang tokoh yang berkuasa.

Khususnya, Luo Yunyang masih merupakan lima penatua teratas Istana Api Divine Sun Moon, yang pada dasarnya mewakili pendirian Istana Api Divine Sun Moon.

“Saya tidak tahu jenayah apa yang dilakukan Wanqing? Bolehkah Naib Presiden Luo menjelaskan perkara ini?”

Mu Rong Wanqing jelas merasakan suaranya bergetar. Ini adalah kali pertama dia berhubung rapat dengan personaliti berkuasa sebuah mazhab terkemuka.

“Saya rasa awak berpura-pura keliru. Beberapa hari yang lalu, orang suci anda Murong Qingxue mengetuai pasukan untuk merebut urat naga.”

“Semua ahli Akademi Api Divine Sun Moon telah terbunuh, tetapi Murong Qingxue berundur sepenuhnya. Apa cerita dalaman, kenapa tak tergesa-gesa nak rekrut mereka?’

“Jika jawapan anda tidak memuaskan untuk jawatan ini, maka tidak ada keperluan untuk Sekte Ilahi Xingyue untuk terus wujud.”

Nada suara Luo Yunyang sangat dingin.

SENARAI BAB

Share