Kelly Marie Tran dari Star Wars akan melakonkan watak rakan aktivisnya dalam filem baharu

Kelly Marie Tran dari Star Wars akan melakonkan watak rakan aktivisnya dalam filem baharu

Bekas francais Star Wars Kelly Marie Tran akan menghasilkan dan membintangi biopik tentang kehidupan aktivis Amanda Nguyen. Nguyen ialah graduan Harvard yang menjadi terkenal kerana kerjanya memerangi serangan seksual dan keganasan terhadap warga Asia Amerika selepas terselamat daripada serangan seksual. Nguyen dikreditkan dengan pengasas Rise, sebuah organisasi bukan untung yang melindungi hak sivil mangsa serangan seksual dan juga membawa kepada penciptaan Akta Hak Korban Serangan Seksual. meninggikan suara wanita dan kini kisahnya cuba diceritakan di skrin.

Menurut The Hollywood Reporter, bekas Star Wars Kelly Marie Tran akan menghasilkan dan membintangi filem tentang kehidupan Amanda Nguyen, yang juga berkawan dengannya. Projek ini diterbitkan oleh Significant Productions dan Madica Productions, manakala Tang Yi (All the Ravens in the World) sedang berbincang untuk menulis dan mengarahkan filem itu. Tran berkata mengenai projek itu:

Selama bertahun-tahun, aktivisme Amanda telah mengubah kehidupan berbilion-bilion kerana dia terus menjadikan dunia kita lebih selamat untuk mangsa serangan seksual di mana-mana sahaja… Keberaniannya memberi saya inspirasi setiap hari dan saya berbesar hati untuk menceritakan kisahnya.

Kelly Marie Tran mencipta nama kerana membawakan watak Rose Tico dalam siri Star Wars dan menyuarakan Raya dalam filem animasi Disney Raya dan The Last Dragon. Tran menerima tindak balas untuk peranannya dalam Star Wars: The Last Jedi kerana kebencian yang besar. Ini, digabungkan dengan cabaran sukar yang dihadapi Amanda Nguyen, menjadikan Tran calon yang baik untuk menceritakan kisahnya.

Font: THR

Source : www.asiaticafilmmediale.it

Read More :   Apl dan Tapak Sugar Daddy Terbaik yang Menghantar Wang Lebih Cepat 2022
Share