Keibubapaan helikopter merosakkan sukan belia dan mencederakan kanak-kanak

Keibubapaan helikopter merosakkan sukan belia dan mencederakan kanak-kanak

Apabila Jake yang berusia 15 tahun, anak sulung Heather Behrends, ibu kepada tiga anak, mula bermain besbol, dia mendapati dirinya terlibat. Sangat relevan.

“Saya akan keluar untuk berlatih dengannya dan mengkritik setiap pukulan yang dia buat,” kata Behrends, 43.

Behrends mahu Jake berjaya, dan apabila pengasas blog keibubapaan yang berpangkalan di Denver Made In A Pinch melihat anaknya bergelut untuk berkembang maju, dia membayar untuk bimbingan peribadi. Tetapi semakin kuat dia mendorong anaknya untuk berjaya, semakin berkurangan semangat Jake untuk sukan itu.

“Saya rasa seperti saya memaksa dia untuk pergi berlatih,” kata Behrends kepada The Post. “Akhirnya, dia merasakan dia melakukan perkara ini yang dia tidak mahu lakukan walaupun dia menyukai sukan itu. Ia mula terasa seperti tugas untuknya.”

Satu kajian baru oleh penyelidik Itali yang diterbitkan dalam Jurnal Antarabangsa Penyelidikan Alam Sekitar dan Kesihatan Awam mendapati bahawa semasa mendaftarkan kanak-kanak dalam sukan boleh memberi manfaat kepada perkembangan mereka, ibu bapa harus mengelak daripada menjadi terlalu kritikal atau terlalu terlibat dalam cara mereka bermain permainan. .

Ibu Denver, Heather Behrends menyedari bahawa usahanya untuk membantu anaknya Jake berjaya dalam sukan mempunyai kesan sebaliknya.
Ibu Denver, Heather Behrends mendapati bahawa usahanya untuk membantu anaknya Jake berjaya dalam besbol mempunyai kesan sebaliknya.

“Penemuan kami menunjukkan bahawa penglibatan ibu bapa yang berlebihan boleh menyebabkan tekanan kepada kanak-kanak yang lebih suka penglibatan ibu bapa, yang dicirikan oleh pujian dan pemahaman, ” kata pengarang kajian itu. “Imbangan diperlukan.”

Jake Schwartzwald, pengarah Everything Summer, perundingan pendidikan yang berpangkalan di New York City, bersetuju. Beliau berkata ibu bapa sering mengutamakan kepentingan terbaik anak mereka, tetapi mereka boleh menghadapi masalah sebaik sahaja mereka mula menguruskan pengalaman tersebut.

“Setiap ibu bapa mendaftarkan anak-anak dalam sukan atau aktiviti dengan niat baik. [But] Kadang-kadang, bertentangan dengan tujuan mengapa mereka mendaftarkan anak-anak mereka dalam sukan, boleh jadi garis tiba-tiba terlintas di mana ibu bapa lebih terlibat atau melabur dalam hasilnya, “jelas Schwartzwald.

Read More :   Sheikh Aisami: Buhari Arahkan Tentera Nigeria Melakukan Apa yang Didakwa Askar Membunuh Yobe Imam

“Sangat jarang, tahap tekanan tambahan ini akan menghasilkan kesan kesihatan mental yang positif,” tambahnya.

Terdapat juga kesan fizikal. Terdapat banyak kecederaan yang berlebihan dalam sukan belia, sebahagiannya didorong oleh keibubapaan yang terlalu bersemangat. Tinjauan 2015 dalam American Journal of Sports Medicine mendapati bahawa 60% daripada semua pembedahan Tommy John di AS adalah untuk pesakit yang berumur antara 15 dan 19 tahun.

Dan tingkah laku ibu bapa yang tidak menentu pada permainan – malah ancaman keganasan – telah menyebabkan beberapa jurulatih tercicir.

Luz Casquejo Johnston, 51, ibu bapa di San Francisco, telah mengambil pendekatan santai apabila melibatkan minat anaknya dalam sukan.

“Kami hanya mahu dia berseronok dan mengembangkan minatnya,” kata Casquejo Johnston, bekas pengetua dan penolong profesor di Saint Mary’s College of California.

Pakar berkata ibu bapa harus berhati-hati daripada terlibat secara berlebihan dalam permainan.
Pakar berkata ibu bapa harus berhati-hati daripada terlibat secara berlebihan dalam permainan.
Getty Images/iStockphoto

Oleh itu, apabila dia gagal membentuk pasukan besbol sekolah menengahnya, dia dapat beralih kepada sukan lain, bola sepak, tanpa berasa seperti dia telah gagal.

“Pada satu ketika, kerjaya sukan mereka akan berakhir dan mereka perlu serba boleh untuk menentukan diri mereka sendiri,” kata Casquejo Johnston. Berkata. “Ramai ibu bapa mempunyai jangkaan yang tidak realistik tentang apa yang mungkin untuk atlet mereka, dan apa yang berlaku ialah mereka memerah kehidupan daripada keghairahan zaman kanak-kanak dan kemudian menjadi sumber geseran, tekanan, dan berakhir dalam hubungan yang tegang.”

Jason Sacks, presiden Perikatan Kejurulatihan Positif, sebuah organisasi bukan untung kebangsaan yang bertujuan untuk membina watak dalam sukan belia, memberitahu ibu bapa bahawa bukan tugas mereka untuk bimbang tentang menang atau kalah. Sebaliknya, dia menasihati mereka untuk menyokong – tanpa menavigasi.

Read More :   Usyk mengalahkan Joshua sekali lagi dan mencabar Tyson Fury di gelanggang untuk menjadi raja heavyweight yang tidak boleh dipertikaikan.

“Sukan belia telah menjadi mentaliti kemenangan pada semua kos. [but] Tiada siapa yang menang apabila ibu bapa terlibat secara berlebihan,” kata Sacks, sambil menyatakan bahawa ibu bapa boleh menjadi semakin berdaya saing apabila melibatkan biasiswa olahraga.

Anak lelaki remaja Johnson kembali dari besbol ke bola sepak tanpa merasa gagal, katanya.
Pendekatan bebas tangan membantu anak lelaki remaja Luz Casquejo Johnston kembali dari besbol ke bola sepak tanpa berasa seperti gagal, katanya.
Dengan hormat dari Casquejo Johnston

Jika kanak-kanak mendapati bahawa ibu bapa mereka jelas tidak berpuas hati apabila jurulatih memberi mereka maklum balas, ini mungkin menyebabkan mereka berasa seperti telah mengecewakan ibu bapanya.

“Adalah cukup buruk bahawa kanak-kanak membuat kesilapan di atas padang – mereka melihat ke bawah, mereka melihat jurulatih dan mereka melihat ibu bapa mereka di tempat penonton, dan apabila mereka merasakan tekanan daripada ibu bapa mereka, ia membawa mereka keluar dari permainan. ” berkata.

Satu lagi permainan keibubapaan yang berpotensi merosakkan? Bercakap bagi pihak anak-anak mereka daripada membenarkan mereka menyuarakan kebimbangan mereka sendiri. Selalunya, ibu bapa mahu anak-anak mereka mendapat lebih banyak masa bermain, sebaliknya menggalakkan perbualan satu-satu antara anak-anak dan jurulatih mereka untuk bertanya, “‘Apakah yang boleh saya lakukan untuk menambah baik?'” kata Sacks.

Pakar Jason Sacks berkata kanak-kanak yang kecewa dengan prestasi ibu bapa mereka boleh menjejaskan harga diri kanak-kanak.
Pakar Jason Sacks menerangkan bahawa jika kanak-kanak mengesan kekecewaan ibu bapa tentang prestasi sukan mereka, ia boleh menjejaskan harga diri mereka.
Getty Images/Imej Cavan RF

“Apabila seorang kanak-kanak berhenti dari sekolah menengah, mungkin mereka akan pergi ke kolej atau pergi ke tenaga kerja di mana ibu bapa mereka tidak ada, jadi mereka perlu membiasakan diri untuk dapat mempertahankan diri mereka,” sambung Sacks.

Sementara itu, Behrends akhirnya menemui jarak yang lebih sesuai untuk menggembirakan anaknya.

“Saya baru menyedari bahawa dia terpaksa melawan,” katanya. “Apabila dia mula melakukan ini sendiri, ia menjadi lebih seronok untuknya apabila saya berhenti. Dia sebenarnya bertambah baik berbanding saya meluangkan masa bersamanya.”

Source : nypost.com

Read More :   Liên kết để xem Anime One Piece mới nhất và được cập nhật
Share