Kebaikan merendam muka dengan air batu yang patut anda tahu!

Kebaikan merendam muka dengan air batu yang patut anda tahu!

Net.bdg.co.idKebaikan merendam muka dengan air batu yang patut anda tahu! Air ais mempunyai banyak manfaat untuk masalah kulit. Air sejuk juga dapat memelihara kecantikan kulit dengan membantu melembutkan kulit sambil membersihkannya daripada pelbagai jangkitan.

Menggunakan air ais pada kulit muka anda dua kali seminggu boleh membantu anda membersihkan jerawat dan jeragat yang menjengkelkan yang mungkin anda alami untuk masa yang lama.

Selain itu, anda juga boleh menekan (mengurut) ketulan ais secara perlahan-lahan pada muka untuk membantu meningkatkan konfeksi wajah. Hasilnya, kulit muka akan kelihatan lebih cantik dan cerah.

Baca juga: 5 cara untuk mengatasi gejala selesema awal

Pertama sekali, anda perlu memastikan kawasan muka dibersihkan dengan betul dengan pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit anda.

Read More :   Android N telah dikeluarkan secara rasmi di bawah nama Nougat

Selepas itu, cuci muka dengan pencuci muka khas. Jadi jangan segera cuci muka dengan air batu, kerana anda perlu membuang sisa kotoran solek pertama itu tidak boleh hilang begitu sahaja dengan air batu.

Selepas muka bersih, sapukan air ais pada muka untuk mengurangkan lebihan minyak dan habuk yang melekat pada kulit muka anda.

Baca juga:

Minyak dan habuk boleh menyumbat liang-liang dalam sitkom jika anda terus menggunakannya. Dengan air batu, kedua-dua jenis kotoran ini dapat menyingkirkan dan menjadikan kulit wajah lebih cerah dan cerah.

Walaupun kiub ais membantu mengecilkan pori-pori muka yang besar, air ais juga boleh membantu mengekalkan kulit lembut dan warna lebih sekata.

Read More :   Kod Lahir Semula AU (Ogos 2022)

Selain suhunya yang boleh menghalau jangkitan, air ais juga bermanfaat untuk wajah kerana hanya mengandungi air mineral, tanpa bahan lain.

Baca juga: Idea perniagaan di rumah untuk pekerja yang menjanjikan

Perkataan terakhir

Ini adalah maklumat yang dapat pihak pentadbir sampaikan pada kesempatan kali ini tentang kebaikan merendam muka dengan air batu yang perlu anda ketahui! Semoga artikel ini dapat memberi manfaat kepada anda. Itu sahaja, terima kasih.Paparan Siaran:
24

Share