Katie Porter menerima royalti daripada buku yang dia minta pelajar beli semasa menjadi profesor undang-undang

Katie Porter menerima royalti daripada buku yang dia minta pelajar beli semasa menjadi profesor undang-undang

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Wakil Demokrat California Katie Porter, seorang bekas profesor undang-undang yang memperoleh lebih daripada $285,000 setahun semasa berada di Universiti California, Irvine, memperoleh beribu-ribu dolar dalam royalti daripada buku teks sekolah undang-undang yang dia mahu pelajarnya beli. pelajaran yang diberikan.

Pada 2017, Porter, yang kini memohon pemilihan semula ke Dewan pada November ini, telah dibayar $286,674 untuk mengajar dua kursus setiap semester di institusi itu, menurut Transparent California.

Sejak tiba di Washington, Porter telah berkempen untuk menjadikan pendidikan lebih berpatutan untuk rakyat Amerika, dan pada tahun 2020 sistem politik Amerika telah “memihak kepada orang kaya dan mempunyai hubungan yang baik untuk masa yang lama”, dengan menyatakan bahawa “orang berkuasa hidup dalam satu realiti manakala selebihnya. .” salah seorang daripada kita tinggal di tempat lain.”

Menurut dokumen yang diperoleh melalui permintaan FOIA kepada UC Irvine, Porter memerlukan pelajarnya membeli buku teks yang ditulisnya dan menerima royalti untuk banyak kursus yang diajarnya.

REP. KATIE PORTER DAKWA INFLASI ‘MENGUKUHKAN’ keperluan untuk pengguguran di MSNBC

Katie Porter, seorang Demokrat dari California, bercakap semasa sesi Jawatankuasa Pemantauan dan Pembaharuan Dewan mengenai keperluan menangani wabak keganasan senjata api di Washington, DC, Amerika Syarikat pada hari Rabu, 8 Jun 2022.

Katie Porter, seorang Demokrat dari California, bercakap semasa sesi Jawatankuasa Pemantauan dan Pembaharuan Dewan mengenai keperluan menangani wabak keganasan senjata api di Washington, DC, Amerika Syarikat pada hari Rabu, 8 Jun 2022.
(Andrew Harnik/AP/Bloomberg melalui Getty Images)

Semasa tahun akademik 2017, Porter mengajar sejumlah empat kelas, rekod sekolah menunjukkan. Semasa musim gugur 2017, Porter mengajar LAW 523, kursus undang-undang kebankrapan dan LAW 5225, kursus undang-undang pengguna. Pada musim bunga 2017, Porter mengajar LAW 299, kursus penyelidikan terarah, dan LAW 5901, peralihan kepada amalan.

edisi ketujuhBuku yang dikarang bersama oleh Porter dan beberapa yang lain, termasuk Senator Elizabeth Warren, D-Mass, Debtors and Creditors Act: Text, Litigation and Issues merupakan bahan penting untuk kelas Porter LAW 523 Bankruptcy pada musim gugur 2017. , mengikut kurikulum untuk kursus tersebut.

Read More :   Fisher (2021) Sari Kata | Bahasa Inggeris SRT

Satu lagi kajiannya, “Undang-undang Pengguna Moden,” sebuah buku yang ditulis oleh Porter dan diterbitkan pada 2016, memerlukan bahan bacaan untuk kursus Undang-undang Pengguna Porter 5225 pada musim gugur 2017, mengikut kurikulum kursus itu. Selain itu, buku Porter yang sama pada 2016 memerlukan bahan bacaan untuk kelas dalam talian yang dia berikan pada musim panas 2017. Walau bagaimanapun, ia tidak memerlukan pelajar untuk membeli buku tersebut pada semester tersebut, mengikut sukatan pelajaran kursus.

Porter juga mengajar UNDANG-UNDANG 523 pada semester musim bunga 2015 dan 2016, dan pada masa itu meminta pelajarnya membeli tambahan ketujuh kepada “Akta Peminjam dan Pemiutang” mengikut kurikulum kursus.

Semasa berkhidmat di universiti, Porter terus-menerus mendesak kos tuisyen yang lebih rendah, dan pada masa lain meminta pelajarnya menggunakan buku mereka sendiri untuk kuliah yang diajarnya.

Pada 2015, Porter mengajar Undang-undang No. 5225 dan meminta pelajar menggunakan “halaman draf daripada buku Undang-undang Pengguna saya yang akan datang” mengikut sukatan pelajaran kursus. Dia tidak mengenakan bayaran kepada pelajarnya untuk bahan yang diperlukan untuk kursus itu.

Katie Porter, D-Calif., pada sidang akhbar Khamis, 18 Ogos 2022.

Katie Porter, D-Calif., pada sidang akhbar Khamis, 18 Ogos 2022.
(Jeff Gritchen, Daftar Daerah Orange/SCNG)

Katie Porter menerima beribu-ribu royalti antara 2016 dan 2017 ke atas buku akademik daripada Wolters Kluwer, sebuah syarikat penerbitan dengan beberapa karya undang-undang yang kemudiannya diperoleh oleh Aspen Publishing.

KATIE PORTER MEMPERTAHANKAN UNDI MENGENAI UNDANG-UNDANG MENGURANGKAN INFLASI DAN PERLUASAN IRS

Dalam penyata kewangan 2018, Porter melaporkan bahawa ia memperoleh $7,795 daripada “penerbitan royalti.” Dia juga melaporkan bahawa dia menerima royalti $1-200 daripada Stanford University Press untuk buku akademik yang ditulisnya.

Dalam penyata kewangan 2017, Porter melaporkan bahawa dia memperoleh royalti daripada buku undang-undangnya antara $2,501-5,000. Dalam kenyataan yang sama, Porter juga melaporkan bahawa dia memperoleh royalti $201-1000 daripada Stanford University Press untuk buku yang ditulisnya. Jumlah khusus untuk royalti yang Porter peroleh pada 2016 tidak didedahkan dalam pemfailan 2017.

Read More :   3 cách để nhập voucher Indosat Ooredo qua SMS, MyIM3

Penyata kewangan 2020, yang difailkan oleh Porter pada 2021, mendedahkan bahawa ia memperoleh $5,000 dalam “pembayaran royalti daripada dua buku teks undang-undang akademik dari Wolters Kluwer.”

Kos buku teks yang diperlukan yang Porter mengarang dan menggunakan dalam kuliahnya telah berbeza-beza selama bertahun-tahun. “Akta Penghutang dan Pemiutang” Ia berharga $267 pada 2019, tetapi menjelang 2022 ia meningkat kira-kira 12% kepada $298. Kos buku Porter “Undang-undang Pengguna Moden” meningkat daripada $216 pada 2019 kepada $275 pada 2022, mewakili anggaran peningkatan 23%.

Awal bulan ini, laporan dari Associated Press menyerlahkan rumah Porter di Orange Beach, California, dan terletak di kawasan di mana rumah itu dianggarkan bernilai $1 juta, menurut outlet itu.

Wakil Katie Porter (D-CA45) sedang mengadakan mesyuarat dewan bandaran di Taman Komuniti Mike Ward.

Wakil Katie Porter (D-CA45) sedang mengadakan mesyuarat dewan bandaran di Taman Komuniti Mike Ward.
(Robert Gauthier/Los Angeles Times melalui Getty Images)

Profesor progresif Demokrat dan undang-undang yang mengadu tentang kos perumahan di kawasannya membelinya pada 2011 dengan harga $523,000; ini adalah harga di bawah pasaran yang dijamin oleh program yang digunakan universiti untuk menarik ahli akademik yang tidak mampu untuk hidup sebaliknya. wilayah yang kaya raya. Satu-satunya syarat kelayakannya ialah dia terus belajar ke sekolah.

Bagi Porter, versi perumahan bersubsidi ini telah melangkaui masanya di dalam bilik darjah dan dilanjutkan hampir empat tahun selepas dia mengambil cuti tanpa gaji pertamanya daripada kerja mengajar $258,000 setahun untuk berkhidmat di Rumah A.S.

Tetapi hubungan semakin erat, dengan sekurang-kurangnya seorang pentadbir sekolah undang-undang yang turut menderma untuk kempennya membantu melanjutkan tempoh perkhidmatannya dalam Kongres, menurut e-mel universiti yang diterima oleh AP. Ini membolehkan Porter, seorang bintang Demokrat yang sedang meningkat naik dan mengumpul dana dengan nilai bersihnya sendiri sehingga $2 juta, untuk mengekalkan rumahnya walaupun kepulangannya ke sekolah diragui.

Read More :   Cập nhật giá mới nhất về tiền điện tử Ethereum (ETH)

Dalam temu bual dengan Associated Press, Porter enggan menyatakan sama ada susunan perumahan itu sesuai. Bagaimanapun, ia berkata ia “mengikut semua undang-undang negeri dan persekutuan yang terpakai serta dasar semasa (University of California).”

“Saya sentiasa gembira untuk bersikap telus dengan pengundi,” kata Porter. “Saya amat berbangga dengan rekod prestasi saya dalam ketelusan dan tadbir urus yang baik dan telah ditanya mengenai perkara ini sebelum ini oleh pengundi dan sentiasa gembira untuk memberikan mereka maklumat penuh dan lengkap.”

Porter secara konsisten mempertahankan idea bahawa kos pendidikan kolej terlalu tinggi, menulis dalam tweet 2018 bahawa “kos kolej terlalu tinggi dan mengancam masa depan mereka yang mencari peluang yang lebih baik.”

Porter juga berkempen untuk “menjadikan kolej lebih berpatutan supaya setiap pelajar yang rajin dapat menamatkan pengajian tanpa hutang dari kolej dan universiti awam utama California.”

Porter menghadapi pemeriksaan untuk perjanjian perumahannya dengan UC Irvine. Pada 2011, Porter membeli rumahnya di kawasan kejiranan mewah berhampiran sekolah dengan harga $523,000 – harga di bawah pasaran melalui program kolej yang ditawarkan kepada kakitangan sekolah. Porter tinggal di rumah, tetapi mengambil cuti selama-lamanya daripada jawatan mengajarnya untuk memenuhi tugasnya di Rumah AS.

KLIK DI SINI UNTUK MUAT TURUN APLIKASI BERITA FOX

Porter akan menentang Republikan Scott Baugh dalam pilihan raya umum California pada 8 November, kerana dia berhasrat untuk mewakili Daerah Kongres ke-47 Golden State di Dewan.

Fox News tidak menerima sebarang maklum balas daripada kempen Porter.

The Associated Press menyumbang kepada artikel ini.

Source : www.foxnews.com

Share