Jim Cramer tidak menjual saham dalam kemalangan hari Selasa. inilah sebabnya

Jim Cramer tidak menjual saham dalam kemalangan hari Selasa.  inilah sebabnya

Jim Cramer dari Avresco berkata penjual tidak mengambil bahagian dalam perarakan pada hari Selasa kerana indeks saham utama AS mencatatkan penurunan satu hari terburuk sejak Jun 2020 pada hari Selasa.

“Begini, saya tidak boleh menyalahkan sesiapa kerana panik selepas mempunyai satu lagi indeks harga pengguna yang terik menunjukkan bahawa inflasi bukan komoditi masih belum memuncak,” kata pemilik rumah itu. hari yang dahsyat” potong cara anda memotongnya »

Tetapi Cramer berkata pelabur jarang membuat keputusan yang tepat apabila mereka panik, jadi adalah penting bagi pelabur jangka panjang untuk memberi tumpuan kepada gambaran besar pada hari seperti Selasa, apabila hanya lima saham S&P 500 berakhir dalam wilayah positif.

“Saya tidak mengatakan anda perlu membeli apa-apa di sini sekarang,” kata Cramer sambil menyatakan bahawa Amanah Amal, yang digunakan oleh Kelab Pelaburan Avresco, hanya membeli satu saham semasa krisis. “Kami tahu bahawa pemulihan mungkin tidak dapat dilihat secara langsung,” tambahnya. “Tetapi hasilnya? Kami sememangnya tidak menjual.”

Cramer berkata alasan untuk tidak menjual adalah berdasarkan kepercayaannya bahawa pasaran memasuki sesi Selasa dalam kedudukan buntu. Di satu pihak, beliau berkata beliau berpendapat pelabur lemah bertindak keterlaluan terhadap laporan CPI Ogos, menunjukkan bahawa laporan itu hanya lebih buruk sedikit daripada anggaran konsensus, walaupun Fed menaikkan kadar agresif ketiga berturut-turut minggu depan.

Pada masa yang sama, Cramer berkata jika data inflasi adalah lebih baik sedikit daripada jangkaan hipotesis, pelabur menurun akan menemui cara untuk memfokuskan naratif sama ada Fed terlalu agresif kerana tekanan harga telah pun berkurangan. .

Cramer berkata dia memilih untuk melihat di luar “dikotomi palsu” ini. Sebaliknya, katanya, walaupun selepas laporan CPI pada Ogos, beliau percaya masih ada ruang untuk bank pusat A.S. untuk “menumbuk jarum” dan menaikkan kadar faedah untuk mengawal inflasi tanpa mendorong ekonomi ke dalam kemelesetan seperti Kemelesetan Besar. “Ia bukan 2007 atau 2008,” katanya.

Read More :   Thương hiệu Nhật ký ma cà rồng gần như phát triển trước khi Di sản bị hủy bỏ

Source : www.avresco.com

Share