Jangan Risau Sayang – Olivia Wilde

Jangan Risau Sayang – Olivia Wilde
Jangan Risau Sayang - Olivia Wilde - Harry Styles

Kredit: Koleksi Warner Bros/Everett

Jangan risau sayang ia tidak memberikan banyak tipu muslihat seperti lawatan promosi, skripnya yang cetek dan tidak masuk akal yang memuncak dalam filem yang bergelora dengan gemuruh yang menakutkan.


Sukar untuk mengingati masa apabila produksi bermasalah membayangi filemnya sama seperti yang pernah berlaku. Jangan risau sayang. Luangkan masa yang cukup untuk menonton lawatan akhbar untuk filem cereka kedua Olivia Wilde, dan anda akan membuka hujung yang lain seperti Fox Mulder: letih, sembap dan berazam, sebenar – dalam kes ini, siapa yang memecat siapa, siapa yang temu janji dengan siapa, dan siapa yang berbohong tentang apa sekarang – di sana, cuma ia secara konsisten jauh daripada genggaman – rentetan liku-liku sebenar yang menuju ke sidang akhbar pasif-agresif dan permaidani merah di Festival Filem Venice. Misteri hangat yang terletak di tengah-tengah ini adalah jauh lebih sukar untuk membungkus fikiran anda. isteri stepford-esque psikologi thriller; lagipun, treler pun main macam sisa yang dipanaskan semula. Begitu banyak perhatian telah diberikan kepada persembahan Harry Styles atau kekurangannya sehingga skrip khas yang mengerikan yang ditulis oleh Shane & Carey Van Dyke dan diolah semula di sini oleh rakan penulisan Wilde, Katie Silberman, entah bagaimana terlepas daripada penelitian sepenuhnya. Silberman menemui dan menggilap skrip Senarai Hitam sepuluh tahun untuk penampilan sulung Wilde yang mengharukan. buku pintardan oleh itu dia kembali kepada sumber untuk menghapuskan keganasan ini daripada keturunan Dick Van Dyke. Projek terbesar dua beradik itu setakat ini ialah filem seram bajet kecil. diari Chernobyl, tetapi yang lebih mencerahkan adalah milik Shane Van Dyke Suaka filem kalah mati seperti Transformers 2: Kejatuhan Manusia. Konteks ini sangat masuk akal, memandangkan Wilde, dengan bantuan Silberman, mengambil bahan peringkat D ini dan menutupnya dengan lapisan cat dan kuasa bintang, menaikkannya dua gred huruf penuh untuk mempersembahkan gambar yang diklasifikasikan sebagai yang terbaik Filem B24.

Read More :   Nhân vật nào của Gotham Knights sẽ là người chơi blackjack giỏi nhất?

Keadaan tidak begitu suram pada sepak mula, yang mendapati pelakon watak kami bermain permainan minuman keras, memainkan rekod Ray Charles dari meja putar, dan kamera melayang dan tunduk seperti penonton pesta yang pening. Pembukaan ini dengan mudah boleh disalah anggap sebagai perayaan yang dikuarantin. ini Tsugua Chronicles. Potongan inspirasi seperti ini kembali kepada tenaga alam semesta yang mengalir bebas. buku pintardan berfungsi sebagai peringatan penting tentang bagaimana Wilde, yang beralih daripada pelakon kepada pengarah—yang berada di sini bersempadan dengan sikap sombong yang memburukkan—telah mengumpul begitu banyak suara dan muhibah sejak awal. Tempoh masanya tidak pasti pada mulanya, tetapi kami tidak lama lagi mengetahui bahawa latar tempat itu adalah kawasan gurun yang misterius pada tahun 1950-an, dengan para suami pergi bekerja dengan Corvettes dan Pontiac berwarna-warni mereka sementara isteri mereka mengucapkan selamat tinggal kepada rumput yang terawat dengan sempurna. . . Semuanya adalah air terjun yang dibuat, dibuat dan dibuat klise, sama seperti sarapan bacon, telur dan kopi yang Wilde gunakan untuk menandakan setiap hari yang berlalu dengan potongan yang dinamik secara semula jadi. Terima kasih kepada semua ini, kami bertemu dengan Alice (Florence Pugh) dan Jack (Harry Styles), pasangan yang perniagaannya kelihatan semakin pulih, sekurang-kurangnya bersama rakan jenama mereka Bunny (Olivia Wilde) dan Dean (Nick Kroll) . turun naik mengingatkan beberapa kebencian yang usang. Mula-mula, mari kita keluarkan sesuatu: soalan berjuta-juta dolar tentang peralihan Harry Styles ke dalam filem selepas penampilannya yang berjaya dalam filem itu. Dunkirktetap terbuka. Ya, persembahannya di sini adalah keras, dan dia dan Pugh tidak mempunyai chemistry yang dicadangkan oleh naratif yang mereka ada, tetapi satu-satunya orang yang boleh membuat skrip mudah berfungsi ialah Wilde dan Kroll, yang sebahagian besar peranannya adalah komedi. Mana-mana penghibur yang serius, dari Pugh hingga Pine, bergelut melawan batasan ini. Ambil, sebagai contoh, KiKi Layne yang bercahaya, intipati emosi kehidupan. Jika Beale Street Boleh Bercakap, Apabila Kim pasti menyerahkan beban mati, ia berbunyi seperti: “Kenapa kita di sini? Kita tidak sepatutnya berada di sini!” Ia adalah baris yang sangat jelas dan tepat sehingga ia masih berfungsi sebagai tesis untuk filem itu.

Read More :   Pautan Filem Knock On The Cabin Roman Terbaru

Ini adalah “Mengapa kita di sini?” Persoalannya ialah. Kami memajukan Alice dengan pantas pada kelajuan lingkaran, dan dengan itu melompat dalam beberapa potongan pantas dari Florence Pugh yang tenang dan gembira kepada filem yang kucar-kacir dan terseksa, seperti menonton filem yang disunting untuk televisyen dan dikoyak oleh rehat komersial. Tiada siapa menjangka Wilde akan menyerah kalah Jeanne Dielman, tetapi pengendalian subjek yang cetek amat jelas di sini. Penjajaran yang lebih sesuai akan menjadi impak terbesar filem ini. Stepford Wives (1975), dikenali pada ketika ini sebagai lebih kepada rujukan ringkas daripada filem sebenar, tetapi yang membina dan bersinar dalam langkah senyapnya sehingga ke penghujung yang mendadak, dan didasari dengan sayu. Kami meluangkan masa yang cukup dengan watak utama Joanna untuk mempunyai visi lengkap tentang kehendak, keperluan dan ketegangan dalam perkahwinannya. Filem ini menggunakan fantasinya yang semakin berkembang untuk meningkatkan kompromi tolak-tolak biasa yang terpaksa dilakukan oleh wanita di bawah beban jangkaan patriarki, membawa drama itu kepada kesimpulan yang mengerikan. Jangan risau sayang hanya terdapat satu atau dua babak yang membayangkan perkara ini, dan ia adalah yang terbaik dalam filem, setakat ini yang paling mudah, dan anda akan mengenalinya sebaik sahaja anda melihatnya. Malangnya, ini tidak mencukupi. Pugh memikul beban kerja keras secara emosi. Puan Macbeth dan pertengahan musim panas nampak mudah, tetapi kekurangan pembangunan watak terlalu berat bebanan walaupun untuk seorang pelakon yang berkaliber. Oleh itu, ia tetap untuk menolak dirinya ke dinding skrip yang tidak tergoyahkan dan estetika menindas Wilde dengan keazaman yang tegas.

Sekurang-kurangnya banyak rujukan visual Wilde mempunyai lapisan perak, dan falsafah pengarahan itu boleh mencapai sasaran pada masa-masa untuk membuang segala-galanya kecuali sinki dapur. Peristiwa penting termasuk nombor tarian Busby Berkley, adegan di mana dinding ditutup dan Alice menekan kaca sehingga dia mendengar bunyi berderit, dan adegan di mana dia mendapati dirinya memecahkan cangkang telur kosong secara sembarangan dengan begitu anggun; Metafora melangkaui ini membawa kepada urutan yang menakjubkan dan tidak dapat dilupakan dengan cara mereka sendiri dan kekal bersama anda dengan cara yang mengejutkan. Sebaliknya, nota suram dengan nyanyian tercungap-cungap yang berharap (dan gagal) membangkitkan kepentingan kejatuhan Pugh. pertengahan musim panas Urutan imbas kembali yang tidak berkesudahan dipasangkan dengan perarakan yang menyesakkan filem dan sebarang kehalusan yang mengikutinya. Pendedahan besar yang saya sembunyikan selama ini tidak begitu memuaskan atau asli, dan pemuja kultus Chris Pine sangat kurang dilayan oleh skrip sehingga ia tidak boleh menjadi kerajang yang menarik untuk filem ini. amat memerlukannya. Tetapi, dalam semua kekecewaan itu, terdapat juga dinamika aneh yang sesuai antara Alice dan Bunny – adakah anda percaya cermin adalah motif dalam filem ini? – Ini menyamai kejatuhan kehidupan sebenar Pugh dan Wilde dengan cara yang pelik, ditutup dengan urutan pengejaran penutup yang jelek yang akhirnya melemparkan semua kekacauan yang menyusahkan ke dalam kem dan berasa seronok buat kali pertama sejak babak pembukaan. Oleh itu, kami menutup dengan Pugh melarikan diri dari kekacauan secepat mungkin dan mengambil tindakan ketika Wilde bersiap untuk langkah seterusnya yang boleh diramalkan dengan lucu ke MCU. Mengimbas kembali kitaran gembar-gembur dan gosip yang tidak berkesudahan yang membuka jalan untuk saat ini, sungguh menyayat hati apabila melihat semuanya berakhir dengan bunyi yang begitu bergema. Tetapi hei, kami akan sentiasa mempunyai Venice.

Read More :   2 người thiệt mạng trong cuộc đua ô tô 'không được kiểm soát' ở Wildwood, NJ; 1 người bị bắt - Cập nhật tin tức Ido

Source : inreviewonline.com

Share