iPhone 14 mendapat ketelusan yang menakjubkan dengan mod ini

iPhone 14 mendapat ketelusan yang menakjubkan dengan mod ini

Tiada apa-apa Telefon 1 mencetuskan minat baharu dalam estetika telefon lutsinar, tetapi pengubahsuai telah wujud sejak sekian lama. Percubaan terbaharu yang keluar daripada komuniti yang ingin tahu ialah iPhone 14 dengan panel belakang lutsinar. Foto iPhone 14 yang menunjukkan bahagian dalam beredar di Twitter, tetapi identiti penyederhana masih tidak jelas.

Gegelung pengecas tanpa wayar, pek bateri, Enjin Taptic dan pemasangan port Lightning yang dikelilingi oleh gelang MagSafe magnet adalah antara item perkakasan yang boleh dilihat dengan jelas. Ia kelihatan agak kemas, tetapi jika anda sangat menginginkannya tetapi tidak menemui pembeli di lelongan dalam talian, anda masih boleh menangkap beberapa keajaiban itu dengan rangkaian kulit dan sarung DBrand untuk iPhone anda. Ia adalah salinan jelas reka bentuk tandatangan Nothing, tetapi ia pasti kelihatan hebat.

iPhone 14 ditukar kepada lutsinar pic.twitter.com/ce4qJrQUdq

— Betulkan Apple 🍏 (@lipilipsi) 22 September 2022

Perkara pengubahsuaian yang telus tidak menghairankan, kerana teardowns mendedahkan bahawa bertahun-tahun kemudian Apple akhirnya menyelaraskan liputan pembaikan dengan pemasangan dalaman yang dikemas kini untuk panel kaca belakang. Tidak menghairankan bahawa kami tidak melihat banyak kerja mod yang telus sejak siri iPhone 11, yang merupakan reka bentuk yang jelas daripada iPhone XS.

Sudah tentu, itu tidak bermakna anda perlu memesan salah satu kit pembaikan diri Apple, cetak 3D panel belakang lutsinar dan pergi ke bandar dengan pengembaraan pengubahsuaian panel belakang lutsinar DIY pada iPhone 14 baharu anda. memerlukan bahagian yang sepadan dengan perisian proprietarinya, dan sebarang kerosakan boleh membatalkan waranti.

Sejarah panjang pengubahsuaian telus

Kegilaan pengubahsuaian telus untuk telefon pintar Apple, pertama iPhone 4, dan setahun kemudian, iFixit telah menjual keseluruhan kit DIY yang ditujukan kepada iPhone 4S. Kit mod telus untuk iPhone 5 dikeluarkan tidak lama lagi, dan iPhone 5s mendapat layanan yang sama. AliExpress juga menjual kit mod lutsinar untuk iPhone dengan harga di bawah $10 pada masa itu.

Read More :   Pautan Video Selebriti Cikarang Viral Ke FYP Di TikTok
Mod pesawat belakang iPhone 4 yang lutsinar.
Snazzy Labs / YouTube

Perkara menjadi sedikit menarik apabila Apple menggunakan rupa metalik melengkung dengan iPhone 6, tetapi seperti yang anda lihat dalam klip EverythingApplePro ini, mod turut dijual untuk model ini. iPhone 7 tidak berbeza. Pengubahsuaian lutsinar telah menjadi lebih diperhalusi dari semasa ke semasa, seperti yang ditunjukkan dalam video ini yang meliputi iPhone 8 belakang lutsinar.

Memandangkan Apple memasuki era Face ID dengan reka bentuk baharu pada iPhone X dan membawanya selama setahun lagi pada iPhone XS, pengubahsuai telah meningkatkan lagi kerja mereka dengan penggantian panel belakang yang telus. Tetapi Apple mengubah perkara dengan iPhone 11, dan bukan dengan cara yang baik. Seperti yang dinyatakan oleh iFixit dalam pembongkaran iPhone 11 mereka, “kaca belakang hanya boleh digantikan dengan pertukaran kes penuh.”

iPhone X yang diubah suai dengan panel belakang iPhone X yang lutsinar.
Semuanya Apple Pro / YouTube

Apabila Apple menambah MagSafe pada campuran dan sentiasa bermurah hati dengan gam di dalamnya, trend itu berterusan dan menjadi lebih berisiko. Dapatkan hasil mod lutsinar iPhone 12 ini dan bagaimana ia kelihatan tidak digilap. Nampaknya iPhone 14 akan membawa kembali zaman dahulu yang baik tentang barangan mod backplane yang jelas.

Apple mengimpikan ketelusan dalam paten

Bagaimana dengan Apple? Nampaknya syarikat itu sekurang-kurangnya mempertimbangkan idea iPhone telus. Tahun lepas, PatentlyApple melihat Apple Fail yang menerangkan iPhone dengan penutup semua kaca. Skim reka bentuk berat kaca yang agak serupa telah didedahkan untuk iPad dalam dokumen paten.

Satu lagi dokumen paten yang sangat bercita-cita tinggi membayangkan Apple membayangkan iPhone semua kaca dengan pemasangan paparan telus. Melangkah lebih jauh, satu lagi paten Apple memperincikan idea di mana bahagian atas skrin mempersembahkan paparan AR telus yang ditangkap oleh imej dari kamera belakang.

Read More :   Internet tốc độ cao được cài đặt trên Kilimanjaro

Paten ini mungkin tidak pernah diketahui, tetapi penggantian panel belakang lutsinar yang dibuat dengan baik untuk iPhone 14 adalah petanda sesuatu yang peminat boleh nantikan sekurang-kurangnya.

Cadangan Editor


Source : www.digitaltrends.com

Share